Leoktatta LeBron Jameséket a Golden State

Könnyed iskolajátékot mutatott be a Warriors - tanácstalan, ötlettelen volt a Cavs - Love agyrázkódást szenvedett - 2-0-ra áll a döntő.

Esélye sem volt a Cleveland Cavaliersnek a Golden State otthonában az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) nagydöntőjének második meccsén, a címvédő könnyedén iskolázta le a keleti bajnokot és 2-0-s előnybe került a párharcban.

Visszajátszás: Draymond Green élvezi a szabadságot

Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers 110-77

Erődemonstráció. Az első találkozón sem volt sok esélye a Clevelandnek, de ezen az estén azt a keveset sem hagyta meg a Warriors: tükörsimán játszotta le ellenfelét a bajnok. Már az első félidőben is hatalmas fölényben voltak a hazaiak, de néhány könnyelmű megoldás és LeBron James kosarai visszahozták a meccsbe a Cavst, hogy aztán a fordulás után ismét állva hagyja a vendégeket a GSW. A harmadik negyed végére a különbség elérte a húsz pontot, később a harmincat is átlépte és Steve Kerr azt is megtehette, hogy pihentesse a kezdőit - Steph Curry (7/11 mezőnyből, 4/8 tripla) például 25 percet sem töltött parketten. A vezér ezúttal Draymond Green volt, az ő parádés megmozdulásaira építve pedig elöl-hátul leiskolázta a keleti bajnokot a Golden State - 2-0-ról folytatják majd a felek Clevelandben.

Padlón a Cleveland. Egy pillanatig sem volt esélye a győzelemre a vendégcsapatnak, elöl teljesen tanácstalan és ötlettelen volt a gárda, védekezésben pedig ezúttal sem tudtak mit kezdeni a Warriors labda nélküli mozgásaival. Kyrie Irving terített betli volt, Kevin Love szintén, utóbbi ráadásul agyrázkódást szenvedett és könnyen lehet, hogy a harmadik találkozón pályára sem tud lépni - mindezek mellett LeBron James (19 pont, 7/17 mezőnyből, 8 pattanó, 9 gólpassz, 7 eladott labda) sem volt az igazi. Se játék, se hit nem volt ebben a Cavsben és ha két nap múlva hazai pályán nem tudnak valahogy nyerni, gyakorlatilag elveszítik a döntőt - márpedig a győzelemhez mindenben kategóriákat kell javulniuk nagyon rövid idő alatt.

A Warriors legjobb dobói: Green 28/15, Curry 18/12, Thompson 17/12
A Cavaliers legjobb dobói: James 19/3, Jefferson 12, Irving 10

A párharc állása: 2-0 a Warriors javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus