Lezárhatja a Toronto, a Charlotte és a Portland is

A Raptors az Indiana otthonában, a Hornets és a Blazers otthon juthat tovább a Heat, illetve a Clippers ellenében. 

 

Indiana Pacers – Toronto Raptors 01:30

Az Indiana óriási esélyt szalasztott el legutóbb, hiszen három negyeden keresztül diktálták a tempót Paul George-ék, majd a záró etapban teljesen összeomlottak és végül vereséget szenvedtek. Egy ilyen leolvadás után nehéz talpra állni, kérdés, hogy az együttes mennyire tudja azt megragadni, hogy három negyeden át idegenben is jobb volt a Torontónál – ha azt a játékot tudják hozni, most is jó esélyeik lesznek. A festékben már eltűnt a párharc elején látott Raptors-előny, Paul George szenzációs, erre pedig továbbra is építhetnek a hazaiak, de DeMar DeRozan első jó meccsét játszotta legutóbb, ez a Toronto számára jó hír. Érdekes derbi lesz, mindkét csapatnak megvannak a fegyverei, a hazai pálya és a „szakadék széle” adhat még egy lökést a Pacersnek, de a Toronto végre megnyerhetne egy playoff-párharcot, így a motivációval aligha lesz gond…

A párharc állása: 3-2 a Raptors javára.

Charlotte Hornets – Miami Heat 02:00

Itt egyszerűbb lesz a képlet, mint a Pacers-Raptors derbin, hiszen a Charlotte sorozatban három találkozót nyert meg, a Heat azóta képtelen feltörni a magasabb szerkezettel előadott védekezést, és ha ez most sem sikerül, akkor ki is esnek Wade-ék. Ez lesz gyakorlatilag a döntő faktor, hiszen ha Spoelstra talál erre valami megoldást, akkor még visszatáncolhat a Miami, mert a Hornets támadójátéka is messze van a tökéletestől – gyakorlatilag a hátvédek villanásaira építenek elsősorban. Az eddigiek és a hazai pálya miatt esélyesebb a Charlotte, de a rutinos Miamit leírni nem lehet még akkor sem, ha eddig közel sem úgy teljesítenek, ahogy azt sokan várták tőlük.

A párharc állása: 3-2 a Hornets javára.

Portland Trail Blazers – Los Angeles Clippers 04:30

Ha lehet, akkor a három találkozó közül ezt tekinthetjük a leginkább egyértelműnek – hiszen a Pacers semmivel sem rosszabb a Raptorsnál, a Heat is közel van a Hornetshez, viszont a jelenlegi Clipperstől óriási dolog lenne, ha hetedik meccsre kényszerítené a Portlandet. Chris Paul és Blake Griffin kiesése után három szoros negyedet játszottak legutóbb Crawfordék, de a záró etapban már érvényesítette fölényét a Blazers, és otthon a teljes kerettel felálló Los Angelest is megverték már Lillardék, így most egyértelmű esélyesnek számítanak. Ha támadásban hozzák a megszokott ritmust és kinti dobóformát, akkor játsszon akármilyen small-ball-lal a Clippers, nem biztos, hogy lesz elég tűzerejük a sikerhez Piercéknek. Paul nélkül a periméter-védekezésük sem az igazi, mindezek tükrében meglepő lenne, ha nem érne véget ez a párharc ezen az estén.

A párharc állása: 3-2 a Trail Blazers javára.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus