Lezárja a Houston, vagy idegenben szépít a Thunder?

Több kérdés is felvetődik a Houston-OKC ötödik meccse előtt - visszaveszi az irányítást a Spurs? - mit lép a Clippers?

Houston Rockets - Oklahoma City Thunder 02:00

3-1-re áll a párharc, de túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ha a szoros végjátékokat jól kezelné a Thunder, akkor ez akár fordítva is lehetne - márpedig eddig négyből háromszor szoros volt a hajrá, könnyen lehet, hogy most is ez lesz majd. Russell Westbrook és csapata minden meccset fegyelmezetten, nagy energiával kezd, így általában vezetést szerez, amit aztán a negyedik negyedben lead, kérdés, hogy most el tudja-e kerülni a gyenge rajtot a Rockets. A vendégek részéről a fő kérdés az, hogy bírják-e végig a tempót, lesz-e megint nagy leolvadás, és hogy mi történik azokban a percekben, amíg Westbrook lemegy a pályáról némi levegőért, míg a hazaiaknál leginkább az, hogy a Williams-Gordon-Beverley-Nené sor meg tudja-e tartani ezt a jó formáját, amivel kisegítik James Hardent. Apropó Harden: az ő bokasérülése nagyon látszott rajta a negyedik összecsapáson, pedig óriási szükségük lenne a jó játékára, kérdés, hogy most milyen állapotban lesz. Érdekes lehet még Andre Roberson helyzete a legutóbbi látott hackelés után, hogy vajon hogyan reagál arra, ha esetleg megint előhúzza ezt a fegyvert Mike D'Antoni.

A párharc állása: 3-1 a Rockets javára.

San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies 03:00

A két hazai meccsén összekapta a játékát és az egész szériát a Grizzlies, 2-2-vel utazhattak vissza a felek San Antonióba, ahol viszont azért a Spurs számít esélyesebbnek - az alapszakaszban is otthon tudott nyerni a Memphis, Texasban Popovich csapata volt a jobb. Nagy kérdés, hogy a vendégek agresszivitása kitart-e Tony Allen nélkül, a kezdőben és a rotációban eszközölt változtatások meddig működnek ennyire hatékonyan, illetve hogy Mike Conley támadásban meddig lesz ennyire meggyőző - ezeken mind változtathat az, hogy most idegenben lesznek, és ha így történik, akkor nagyon nehéz helyzetbe kerülnek. A Spursnél is ki kell azonban most már találni valamit, Popovich egyelőre nem lépett semmit, de az látszik, hogy Kawhi Leonard MVP-formájára építve szenvedős lesz a történet, fizikalitásban felveszi a kesztyűt a Memphis, és annyi támadófegyverük van Gasoléknak, hogy ezzel tartsák a lépést. Taktikailag nagyon érdekes találkozó lehet, ahol a nagyobb nyomás talán a Spursön van, de esélyesebbnek is tűnik otthon a texasi alakulat.

A párharc állása: 2-2.

Los Angeles Clippers - Utah Jazz 04:30

Legutóbb visszatért Rudy Gobert, vele együtt pedig a palánk alatti Jazz-fölény is, főleg úgy, hogy Blake Griffin befejezte a szezont a Clippersnél - ugyan a pályaelőny Chris Pauléknál van, inkább nekik kell valamit lépni ezen a találkozón. A Jazznél Joe Johnson és Joe Ingles is remek formában van, előbbinél simán lehet arra számítani, hogy a negyedik negyedben, szoros állásnál majd fellép, ráadásul most valószínűleg Gordon Hayward is bevethető lesz, kiheverte az ételmérgezést. Ha nem enyhül a vendégek védekezése a periméteren, és Gobert-t akár huzamosabb ideig is tudják használni, akkor nagyon nehéz helyzetben lehet a Clippers, nagy szükségük lesz Paul extrájára, de mellé mindenképpen fel kell még valakinek, vagy inkább valakiknek lépni. A hazai pálya Doc Rivers együttesét segíti, de a negyedik meccs alapján a lecke azért fel lesz adva...

A párharc állása: 2-2.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus