Lezárta a párharcot Bostonban az Atlanta

Jeff Teague kisebb sérülést szenvedett, de így is remekül játszott a Hawks - a Boston nem talált megoldást. 

Újabb párharc ért véget az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásában, az Atlanta remek csapatjátékot bemutatva győzni tudott Bostonban, így továbbjutott a következő körbe - ott a Cleveland Cavaliers lesz Kyle Korverék ellenfele. 

Visszajátszás: atlantai légelhárítás Bostonban

Boston Celtics – Atlanta Hawks 92-104

Megmaradt a lendület. Az előző találkozón elkapta a fonalat az Atlanta és ezt a formát át tudta menteni erre az estére is. Az első félidőben még akadtak gondok, de a fordulás után már nem volt kérdés, a harmadik negyedben 39 pontot rámolt be a gárda és eldöntötte a mérkőzést – ugyan a záró etapban tíz egységnyire felzárkózott a Celtics, egy pillanatig sem forgott veszélyben a vendégek győzelme. Egyénileg senki nem hozott különösebb extrát Korveréknél, de hatan is átlépték a tízpontos határt, 50% felett dobtak mezőnyből és 12 (!) blokkot osztottak ki védőoldalon – magabiztos játékkal zárták le a párharcot és jutottak a következő körbe.

Elfogyott a Boston. Ahogy az előző találkozón, úgy most sem igazán találta az ellenszert a Celtics, a hazai pálya sem tudott akkora lökést adni nekik, hogy hatékonyak legyenek. Isaiah Thomas nagyon agresszív volt, de sokat rontott (9/24 mezőnyből, 25 pont, 10 gólpassz), rajta kívül pedig senkit nem lehet kiemelni – csapatszinten 36%-kal tüzeltek, 21,9%-kal tripláztak és nem találtak fogást az Atlantán.

Jeff Teague megsérült. Az első negyedben ijesztő jelenet játszódott le az Atlanta számára, hiszen megsérült Jeff Teague bokája és azonnal be is kellett mennie az öltözőbe. Később ugyan visszatért és összességében szűk 25 percet pályán töltött, azonban többször is el kellett hagynia a parkettet és szemlátomást nem volt teljesen rendben. Az eset valószínűleg nem súlyos, de a Cleveland ellen mindenkire 100%-os állapotban lesz szüksége az együttesnek…

A Celtics legjobb dobói: Thomas 25/3, Crowder 15/9, Jerebko 13/6, Smart 13
A Hawks legjobb dobói: Millsap 17, Horford 15/3, Bazemore 15/6

A párharc végeredménye: 4-2 a Hawks javára.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus