Londoni meccs, Hardenék a Thunder ellen és egy keleti visszavágó

Ma este mindössze három mérkőzést játszanak az NBA-ben, ám mindegyiknek van valami pikantériája. A Brooklyn Nets és az Atlanta Hawks Európában, Londonban csap össze egymással, a New York Knicks a tavaly az együttest a keleti rájátszás második körében legyőző, jelenleg a liga legjobb mérlegével rendelkező Indiana Pacershez látogat, a James Harden vezette Houston Rockets pedig a dobóhátvéd volt csapatát, az Oklahoma City Thundert fogadja! Lássuk, hogy mi várható!

Atlanta Hawks - Brooklyn Nets (21:00, Sport1)

A Londonban megrendezendő összecsapást a Sport1 televízió segítségével is megnézhetitek majd élőben. Kitűnő formávan van Jason Kidd legénysége, 2014 mintha teljesen új kezdetet jelentett volna számukra, ugyanis eddig 6 januári meccsükből 5-öt megnyertek - legutóbb, Torontóban kaptak ki, de back-to-back második napján játszottak úgy, hogy előtte dupla hosszabbításban verték a bajnok Heatet. Deron Williams el sem utazott az angol fővárosba, de hiányát eddig sem nagyon érezte meg a csapat, Shaun Livingston kitűnően helyettesíti eddig D-Willt.

Az Atlanta jóval hullámzóbb produkciót nyújt az utóbbi hetekben, Al Horford sérülése óta nagyon akadozik a játékuk, de nemrég megverték a Houston, Indiana duót három napon belül, gyakorlatilag megjósolhatatlan, hogy melyik nap melyik arcukat veszik elő. A mérkőzés esélyese papíron a Nets, bár az utazás és a különleges körülmények miatt eléggé megjósolhatatlan, mi fog történni - főleg hogy Joe Johnson két nappal a találkozó előtt még 10.000 dollárt költött el egy night clubban.

Indiana Pacers - New York Knicks (01:00)

A tavalyi rájátszás második körében találkozott egymással a két együttes, azóta ez a párharc nemcsak a Reggie Miller-korszak miatt pikáns. Akkor a Pacers pályahátrányból, 4-2-vel tovább tudott menni, most pedig 30-7-es mérlegével vezeti a ligát. Utolsó 6 meccséből 5-öt nyert az Indiana, igaz, nem volt túl nehéz sorsolásuk - a jó formában lévő Raptors mellett az akkor még Luol Deng nélküli Cavst, a Pelicanst, a Kingst és Wizardsot sikerült két vállra fektetniük. Paul George nincs túlságosan kiemelkedő formában, de a keret mélységét és minőségét mutatja, hogy nagyon könnyen elbírják ezt is.

Ugyanígy, az utolsó 6-ból 5 nyertes meccsel áll a Knicks is, akik a Netshez hasonlóan a 2014-es naptári év kezdetén indultak be, a texasi túrájukon. Nem a Knicks malmára hajtja a vizet, hogy nekik ez lesz 4 napon belül a harmadik meccsük - az Indiana 6 nap alatt a második meccsét játssza majd -, és az sem, hogy a JR Smith körüli herce-hurca most már legalább akkora médiafigyelmet kap, mint amennyit a csapat jó formája - azt most sem tudni, hogy pályára küldik-e a tavalyi év legjobb hatodik emberét.

Bár 15.5 meccsnyi különbség van a két gárda között, mégis rangadónak mondhatjuk az összecsapást, erre 2013 év végén nem sok összeget tettünk volna fel.

Houston Rockets - Oklahoma City Thunder (03:30)

2012. október 28-a óta ennek a párosításnak külön jelentősége van - akkor cserélte el Sam Presti James Hardent a Houston Rocketshez. Azóta tavaly a Thunder az alapszakaszpárharcot is megnyerte (2-1), és az első körből is ők mentek tovább. Idén egyszer már összecsaptak: a Thunder ekkor már újra elvesztette Russell Westbrookot, de december 29-én 117-86-ra kiütötték még a Rocketset. Az Oklahoma nagy hullámvasútja éppen ezután a meccs után indult: a legutóbbi 8 meccsükből 5-öt elveszítettek, egyáltalán nincsenek kiegyensúlyozott állapotban. Durant még emelt a színvonalon, de a kispadról oly hasznos Reggie Jacksonnak egyelőre nem megy a kezdőben, megbomlott az év elején idillinek tűnő kép Westbrook kiválásával.

A Houston ennél valamivel jobb az eredményeket tekintve, hiszen utolsó 6 meccsükből 5-öt hoztak, de játékban nagyon sok elmaradásuk van ahhoz képest, amit vártak tőlük, és amire képesek lennének egyébként. Sok apróbb sérüléssel is bajlódnak, de elvileg Patrick Beverley-t és Ömer Asikot leszámítva mindenki bevethető lesz. Ami nagyon nem mellettük szól, hogy magyar idő szerint ma hajnalban még New Orleansban játszottak - hatalmas küzdelem árán fordítottak és nyertek -, így az Oklahoma jóval kipihentebb lehet.

A meccsekhez élőképes streamet ezen a linken találtok

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus