Ma este Suns-Warriors dobópárbaj és Mavericks-Heat

Ma este 21:30-kor kezd az NBA egy Nets-Magic meccsel, nehéztüzérségek csapnak össze a Suns-Warriorson és lesz Dallas-Miami is. 

 

Brooklyn Nets - Orlando Magic (vasárnap 21:30)

Az Orlando mostanában kissé szokatlan bravúrra készül: zsinórban harmadik sikerület arathatják Vucsevicsék. Tobias Harris és Evan Fournier remek formában várja a meccset, az újonc Payton és Aaron Gordon is egyre jobban belerázódik a ligába – előbbinek komoly teszt lehet a bombaformában játszó Deron Williams elleni különcsata. Még az sem elképzelhetetlen, hogy Victor Oladipo is elkezdi a szezont kéztörését követően. A túloldalon Williams mellett a triplák a kiemelhetőek, Joe Johnson vezetésével kivételes, 41% feletti mutatót hoztak eddig össze. Ráadásul Brook Lopez is egészséges, így a palánkok alatt is erős a Nets – jó forma ide vagy oda, nagy meglepetés lenne, ha a Magic újra győzne. 

Detroit Pistons - Utah Jazz (00:00)

A Magic-éhez hasonló bravúrra készül a Pistons, ahol szintén ritka vendég a győzelmi széria – nem lesz egyszerű dolguk. A palánkok alatt a Drummond-Monroe-Josh Smith trió ellenfele a kiszámíthatatlan Enes Kanter-Derrick Favors páros lehet, akik hektikusságát azonban jól ellensúlyozza a kispadról beszálló blokkológép, Rudy Gobert, és a meglepően ponterős Trevor Booker. Az alacsonyabb posztokon is érdekes csatára van kilátás, mivel Hayward, Burke és Burks papíron kicsit jobbnak tűnik a Detroit hasonló csapatrészénél – ugyanakkor a Pistons kisemberei és a kispadról beszálló veterán, Caron Butler az utóbbi meccseken nagyon jól dolgoztak a triplavonalon túlról. A Jazz nagyon szeszélyes, kérdés, hogy a kissé rutintalan társaság most éppen melyik arcát mutatja; érdekesség, hogy legutóbbi összecsapásuk előtt a Jazz sorozatban 15 győzelmet könyvelhetett el a párharcban. 

Oklahoma City Thunder - Sacramento Kings (01:00)

Ezen a párosításon könnyű levezetni, mennyire gyorsan is változhatnak az erőviszonyok a ligában. A Thunder előbb Durantet, majd Westbrookot vesztette el számtalan hasznos kiegészítő embere mellett, átlagban alig 90 pontot szerezve 1-5-ös mérleggel szerénykednek a nyugati konferencia alján - ott, ahol az előző években a Kingst kellett keresnünk. A Sacramento úgy tűnik, megtalálta, amit évek óta keres: 16 éve nem nyitottak ennyire jól, a negyedik legjobb mérleggel (5-1) rendelkeznek a ligában és Nyugaton. Cousins vadállat a palánkok alatt, Gay nagyon pontosan játszik, Darren Collison és Ramon Sessions pedig talán azok a hátvédek, akikre szüksége volt Mike Malone csapatának. Hazai oroszlánbarlang ide vagy oda, a Kings egyértelmű esélyese a mai meccsüknek. 

Toronto Raptors - Philadelphia 76ers (01:00)

Ha totónyelven szólva van országos egyes, akkor az ez a mérkőzés. A Raptors 5-1-es mérleggel egyedül vezeti a Keleti Konferenciát, Kyle Lowry, DeMar DeRozan és Terrence Ross óriási formában van – az sem hátráltatja őket, hogy Jonas Valanciunas kisebb-nagyobb sérülésekkel bajlódik. Kyle Lowry irányítása alatt a liga legkevesebb labdaeladásával büszkélkedhet a jubileumi, 20. szezonját futó Raptors. A 0-6-tal Kelet utolsó helyén álló Philly-nél Nerlens Noel lehetne egy érdekes opció Valanciunas limitáltsága esetén, se sajnos ő is sérüléssel bajlódik, mint ahogy Michael Carter-Williams is. Tony Wroten ugyan eddig breakout szezont fut, ettől függetlenül nagyon kevés esélyük van a listavezető otthonában. A Sixers ráadásul utóbbi három kirándulását elvesztette Kanadában – de a Raptorsnak nem árt az óvatosság, a Philly a Bulls ellen is komoly hátrányt dolgozott le, amikor kicsit lankadt a chicagóiak figyelme. 

Dallas Mavericks - Miami Heat (01:30)

A Miami a jó szezonkezdet után kicsit megtorpant (2 vereség), ma hajnalban viszont ha nem is könnyű, de magabiztos győzelmet aratott A Timberwolves ellen. Bosh és Wade jól játszott (kérdés, hogy Wade a back-to-backen játszani fog-e, és ha igen, mennyit), Luol Deng is kifejezetten hasznos volt, most viszont a teljes csapatra szükség lesz, ha győzni akarnak Dallasban. Az elmúlt két meccsükön szétosztott 35, illetve 26 gólpassz alapján felkészültek erre a meccsre. Nowitzkiék ugyanúgy 4-2-vel állnak, mint ellenfelük, mégis erősebbnek tűnnek az eddigi mérkőzéseik alapján. Legutóbb Utah-ban oktattak és szereztek nagyon könnyű sikert – a német szupersztár úgy szórt 27 pontot, hogy a 4. negyed jelentős részében a kispadon pihent. Rick Carlisle amúgy is figyel arra, hogy játékosai ne legyenek túlterhelve, nagyon jól forgatja a csapatot. A Mavs több, mint 106 pontot átlagol eddig, Chandler Parsons támadásban, Tyson Chandler védekezésben nagyon hasznos, a kispad is kiválóan működik eddig – egy kicsit esélyesebbnek tűnik a hazai alakulat. 

Phoenix Suns - Golden State Warriors (02:00)

A Warriors veretlenül, nyugati listavezetőként látogat Phoenixbe – viszont back-to-back, hiszen alig 24 órával korábban még Houstonban verték meg a Rocketsot. Bár Steph Curry bombaformában van, a GSW egy félidőn keresztül csak szenvedett a rendkívül tartalékos Houston ellen, és bizony a csapattársai közül szinte csak Andre Iguodalát lehetett kiemelni – Klay Thompson rettenetesen dobott. A 3-3-mal álló Suns viszont teljes fegyverzetben fog kiállni: Goran Dragic, Bledsoe és Isaiah Thomas is készen áll, PJ Tucker visszatért eltiltásából, a Morris-ikrek nagy formában vannak, Miles Plumlee és Alex Len pedig egymást húzza felfelé a kezdőcenter posztjáét zajló küzdelemben. Rengeteg opciója van a Sunsnak arra, hogy megviccelje a Warriorst, akiknek mindkét oldalon oda kell magukat tenniük, ha győzni akarnak. Érdekesség, hogy a szezon első hat meccsét 1960-61-ben tudta megnyerni a franchise, akkor még Philadelphiában működtek, és Wilt Chamberlain volt a sztárjuk. 

Portland Trail Blazers - Denver Nuggets (03:00)

A Trail Blazers back-to-back, egy megnyert meccs elvesztése által okozott frusztrációval léphet fel a Denver ellen. A portlandiek 62 pontot szórtak az első félidőben a Clippersnek, de a másodikban elvesztették a ritmust, és kikaptak. Most nem hibázhatnak, mert vereségükkel 3-4-es, negatív mérlegbe fordulnának. A nagy kérdés, hogy a Denver képes lesz-e felvenni velük a kesztyűt, az 1-4-gyel álló Brian Shaw-tanítványokra ugyanis mindent lehet mondani eddig, csak azt nem, hogy kiegyensúlyozottak, vagy veszélyesek. A rotáció még mindig csak nyomokban van meg, nincs egyértelmű vezér, egyszerre három kiemelkedő teljesítmény nem akad - márpedig ez a jelenlegi nyugati konferenciában alapkövetelmény, ha valaki fogni akar 1-1 meccset. A back-to-back ellenére a Portland hazai pályán esélyesebb, amit erősít az is, hogy a denveri irányító, Ty Lawson játéka kérdéses bokasérülés miatt. 

Los Angeles Lakers - Charlotte Hornets (03:30)

Most vagy soha – mondhatják Los Angelesben. A Hornets periméter védekezése még nem állt össze, így talán támadóoldalon partiban lehet velük az eddig még nyeretlen Lakers; a Hornets/Bobcats franchise csapata egyébként sem nyerni jár a Lakers otthonába. A nagy kérdés persze, hogy védekezésben mit kezdenek a villámlábú Kemba Walkerrel, illetve az éledező Lance Stephensonnal, aki könnyen gondolhatja úgy, hogy Kobe Bryant lefogásával üzen a ligának: beilleszkedett. További kérdőjel, hogy a szép számokat hozó Jordan Hill mit kezd a vele nem egy súlycsoportban lévő izomheggyel, Al Jeffersonnal, hogy a Gary Neal vezette kispadról már ne is beszéljünk. A Lakers egyetlen esélyének az látszódik, ha az eddigiekhez hasonlóan megpróbálják túldobni ellenfelüket, és bíznak abban, hogy a támadóoldalon időnként a fonalat elvesztő Hornets játékosai rossz dobóformát fognak ki. 

A meccsekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus