Ma fél tízkor rajtol az NBA!

Már ma este összecsap a Clippers és a Raptors, később többek között lesz Bulls-Pelicans, Wizards-Celtics és Heat-Grizzlies is

21:30-tól már Clippers-Raptors rangadó, később lesz Chicago-New Orleans, Washington-Boston, Miami-Memphis, de az Atlanta is visszavághat a tegnapi zakóért a Bucksnak. Nézzük, mit kell tudni a mai tíz találkozó előtt!

Los Angeles Clippers – Toronto Raptors 21:30

Decemberben eléggé gyengélkedik a Clippers, de karácsonykor a ligaelső Golden State-et azért elkapták – a hónapban először nyertek 50% feletti csapat ellen. A kérdés az, hogy ez egy egyszeri teljesítmény volt (ők voltak az egyetlen csapat, akik 90 pont alatt tartották Curry-éket), vagy elindulnak ezen az úton, hiszen korábban főleg a védekezésükkel volt gond. A hátvédsor remek védőmunkájára most is szükség lesz, a Lowry-Ross-Lou Williams-Vasquez négyes remekül egészíti ki egymást a Torontónál, előbbi ráadásul majdnem 25 pontot átlagol idegenben – viszont az is tény, hogy Chris Paulékkal szemben 9,7 pontot hoz 30% alatti mezőnymutatóval az utóbbi időben. A döntő faktor mindenképpen a védekezés lesz, ha a teljes szezont nézzük, akkor a Raptors, ha a legutóbbi meccseket, akkor a Clippers áll ebben jobban.

Charlotte Hornets – Orlando Magic 01:00

A Charlotte négy győzelem után tegnap történelmien gyenge meccsen kapott ki a Thundertől, nagy kérdés, hogy ebből egy nap alatt fel lehet-e állni. A teljes csapat, beleértve minden kulcsjátékost, egyszerre csődölt be, ami a Magic ellen sem férhet bele, Vucsevicsék tegnap a Cleveland ellen is jobbak voltak három negyedig. A vendégek centere és Al Jefferson szép párharcot vívhat a gyűrű alatt, és itt el is dőlhet a meccs – az erőfölény mindenképpen a vendégek mellett szól, de Big Al általában remekel az Orlando ellen. Kemba Walker is nagy formában volt az OKC elleni meccs előtt, Hendersonnal párban vitték a Hornetset, most az Oladipo-Fournier-Payton triót kell lejátszaniuk, Stephenson ezt a meccset is kihagyja. Alapvetően jobb csapat a Magic, és nyertek már idén egyszer Charlotte-ban, de a Thunder-meccs előtti Hornetsben benne van a győzelem.

Washington Wizards – Boston Celtics 01:00

John Wallra ebben a szezonban nincs ellenszer, a parádézó irányító betöréseit senki nem tudja meggátolni, remekül mozgatja csapatát és szórja a gólpasszokat is – az ő lelassításáért az újonc Smart és Bradley felel majd. A Wizards kelet egyik topcsapata jelenleg, a tökéletesre csiszolt rendszerben mindenki tudja és teszi a dolgát, míg a Boston eléggé keresi önmagát, és nem tudnak kiegyensúlyozottan játszani. Idén már kétszer összecsaptak a felek, legutóbb Washingtonban kétszeri hosszabbításban nyert a Wizards, papíron most nagyobb előnyük van – Rondo már nincs a Celticsnél, Nené viszont már újra kezdő a fővárosiaknál, aki Gortattal párban eléggé megoldhatatlan feladatnak tűnik a Kelták belső védekezése ellen. De ha Wallt meg tudják valahogy fogni…

Miami Heat – Memphis Grizzlies 01:30

A Heatnél Dwyane Wade legalább félidőkre emlékeztet korábbi önmagára, és bár Bosh nincs, Luol Deng kezdi megtalálni helyét és szerepét a csapatban – a szenvedő Memphis-védekezés ellen ismét nagy szüksége lesz rájuk a Miaminak. Joerger csapata sorra bukja a meccseket, ami elsősorban Randolph hiányának, valamint a védekezés szétesésének köszönhető, hiába hozza az extrát Marc Gasol, jelen pillanatban meg sem közelíti korábbi formáját a csapat. A Heat így is jóval rapszodikusabb, a Sixers elleni vereség után megverték a Cavst, így nehéz megjósolni, hogy mire lehet tőlük számítani – bár papíron Gasolra nincs emberük, Kevin Love-ot is le tudták szedni, a híres periméter-védekezés pedig közel sem olyan, mint kellene, így alkothatnak Wade-ék.

Chicago Bulls – New Orleans Pelicans 02:00

A Chicago Bulls sorozatban öt mérkőzést nyert meg otthon, ráadásul 113 pontot átlagolva, bőven 40% felett triplázva – Pau Gasol igazi vezérként játszik, Jimmy Butler parádézik, de már Derrick Rose is erősen közelít sérülései előtti önmagához. A New Orleans tegnap a Spurst is elkapta, Anthony Davist pedig elég nehéz megállítani idén, Noah-éknak fel van adva a lecke. Ha le tudnák lassítani a Pelicans MVP-jelöltjét, szinte megoldott lenne a probléma, a periméteren nem igazán tud stabilan jól teljesíteni a vendégcsapat, Rose-ék fickándozhatnak – egyedül Ryan Anderson jelent masszív veszélyt (majdnem akkorát, mint Davis, legalábbis támadásban), rá viszont szerkezetileg Mirotics személyében megvan a megoldás. AD ereje persze a védekezésben is rejlik, Rose betöréseit és Gasol dobásait nehezítheti meg. Külön pikantéria, hogy Davis chicagói születésű, de profi karrierje során most először léphet pályára ebben a városban.

Brooklyn Nets – Indiana Pacers 02:00

Hiába bevethető már Brook Lopez és Deron Williams is, mégis a padról érkeztek tegnap a Boston ellen – miközben a helyettük a kezdőbe kerülő Jack és Plumlee megnyerték a meccset, előbbi 27 pontos szezoncsúcsot hintett, közte egy győztes kosárral. Az Indiana George Hill visszatérésével helyre jött támadóoldalon, a védekezésük tegnap viszont nem tudott mit kezdeni a Detroittal, így egy viszonylag pontgazdag mérkőzésre van kilátás. A támadópotenciál mindkét félben megvan, a változtatások után kicsit mélyebbnek tűnik a Nets, míg a Pacers az utóbbi tíz idegenbeli meccséből kilencet elveszített – ez a hazaiak mellett szól. Ahogy az is jól mutat számukra, hogy zsinórban három győzelemből érkeznek és a szoros végjátékokat mostanság rendre behúzzák, az Indiana pedig egyáltalán nem képes kiegyensúlyozott játékra.

Milwaukee Bucks – Atlanta Hawks 02:30

A két csapat tegnap találkozott Atlantában, és óriási meglepetésre a Bucks agyonverte a nagy sikerszériát produkáló Hawkst. Dudley 10/10-es mezőnymutatója mellett rengeteg labdát szerzett Jason Kidd csapata, a védekezési sémájuk tökéletesen illett az Atlanta támadórendszeréhez, Budenholzernek ma ezen finomítani kell. Kérdés, hogy a harmincpontos verés másnapján mennyire lesz ott fejben a vendégcsapat, jóval koncentráltabbnak kell lenniük támadóoldalon, nem csak a labdaeladásokra, hanem a dobásokra is jobban kell figyelniük – a Buckstól sokkal jobb teljesítmény nem várható, Dudley jó eséllyel nem dob még egyszer így, de ha megint tálcán kínálja a meccset a Hawks, Antetokounmpóék el fogják fogadni.

Utah Jazz – Philadelphia 76ers 03:00

A Sixers mutatott már életjeleket, megverték a Miamit és az Orlandót, de Portlandben kérdés nélkül kaptak ki, majd elmennek a Warriorshoz, és kettőt-kettőt meccselnek a Phoenixszel és a Clippersszel is – nem túl szívderítő sorsolás, egyedül a mai meccsen lehet esélyük. A Jazznek nem igazán megy otthon, idegenben az utóbbi négyből három találkozójukat hozták, de otthon az elmúlt nyolcból hétszer buktak, persze ők is mikor máskor javítanának, mint a Philly ellen. A Sixersnél továbbra is megoldatlan gond a sok eladott labda és a harmatos védekezés, de a Jazz sem képvisel sokkal nagyobb játékerőt egyik oldalon sem. A palánk alatt Favors alkothat leginkább, de a periméter lehet a döntő, MCW-Wroten-Covington vs Burke-Burks-Hayward – aki rá tudja erőltetni akaratát a másikra, az örülhet a végén.

Sacramento Kings – New York Knicks 04:00

Ismét Cousins nélkül játszott tegnap a Sacramento, ma pedig ha pályára is léphet a klasszis center, limitált perceket kaphat csak. Nélküle Reggie Evans kerülhet be a kezdőbe ismét, ami viszont a támadójáték nagy részét a periméterre koncentrálja – persze ez nem is baj, a Knicks hátvédsora nem sok mindenkit tud megfogni. Derek Fisher csapata még mindig gyerekbetegségekkel küzd, egyedül Carmelo Anthony-ban bízhatnak, de a kiscsatár hiába hozza az extrákat, ez általában kevés, karácsonykor beszórt 34 pontja is vereséget hozott a Wizards ellen. Ma ráadásul már nem csak J.R. Smith, de Quincy Acy sem játszhat, zsinórban hat vereség után nem igazán látni a fényt az alagút végén. A Sacramento lepattanózásban elit, Evans erre rá is erősíthet, de emellé Collisonéktól kell a pontos játék, hogy a Kings legyen fölénybe.

Golden State Warriors – Minnesota Timberwolves  04:30

Két meglepő vereség után ez most kötelező győzelem a Warriors számára, akik kicsit fáradtnak tűntek az elmúlt találkozókon és bizonyítaniuk kell, hogy ez csak kisiklás volt. Ehhez a Minnesota ideális ellenfél, a Wolves sorozatban hétszer kapott ki, gyakorlatilag nem létezik a védekezésük a betörő kinti játékosok ellen, Curry-ék visszatérhetnek a megszokott mederbe – Wigginsék 14 idegenbeli meccsük alatt átlagban 115 pontot engedélyeznek. A vendégeknél Martin, Pekovics és Rubio továbbra sem lesz, és ugyan Wiggins, Muhammad vagy Young meg-megvillan, ha Thompsonék összekapják a ligaelső védekezésüket, nem nagyon lesz pardon, főleg úgy, hogy a liga legrosszabb tripladobó csapata a Minnesota.

A találkozókhoz élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus