Ma kieshet a Portland, egyenlíthet a Nets

Már a negyedik mérkőzéseknél tart az NBA rájátszásának második köre, ma a Portland-San Antonio és a Brooklyn-Miami párharcok vannak terítéken. Terry Stotts csapata a becsületéért játszik, 3-0-ról még senki nem tudott fordítani az NBA történetében. A Nets próbálja lemásolni a két nappal ezelőtti dobóformát, de LeBron Jamesék a tavalyi rájátszásban minden vereség után győzni tudtak - ha ez bekövetkezik, a kiesés szélére kerül Jason Kidd csapata. Nézzünk mélyebben a két találkozó elé!

Brooklyn Nets – Miami Heat (02:00)

A harmadik találkozón szépített a Nets, viszont ehhez 60%-os triplázás és a Heat kicsit gyengébb formája is kellett. Valószínűleg nem lehet még egyszer így dobni, viszont ez a győzelem mindenképpen önbizalmat adhat Pierce-éknek. A veterán kiscsatár szerint továbbra is a Miami az a csapat, akit mindenki meg akar verni, nekik pedig erre most megvan az esélyük. Erik Spoelstra szerint a labda mindkét oldalán jobb volt két nappal ezelőtt a Brooklyn, a címvédőnek vissza kell találnia a korábbi útra. Pierce jó munkát végzett legutóbb LeBron James-en, erre mindenképp szükségük lesz most is, támadásban pedig ugyanúgy kell mozgatniuk a labdát és bedobálni az üres triplákat. Ha ezek megvalósulnak,  nyerhetnek és kiegyenlíthetnek – ha nem, egy kicsit aktívabb Bosh-sal a Miami a továbbjutás kapujába léphet.

A párharc állása: 2-1 a Heat javára.

Portland Trail Blazers – San Antonio Spurs (04:30)

A vártnál jóval simább eddig ez a párharc, a Spurs a Dallas ellen még lassan lendült bele, itt viszont már maximális fordulatszámon pörög. Eddig mindhárom meccsen már az első félidőben eldöntötték a győzelem sorsát, Tony Parkerre nincs válasza Terry Stottsnak (az irányító legutóbb már a nagyszünetre beszórt húsz pontot és 29-et mindhárom meccsen elért), a texasiak védekezésével pedig nem tud mit kezdeni a Blazers cseresor nélkül. 3-0-ról még soha senki nem tudott fordítani és nem úgy néz ki, hogy ez a sorozat most szakad meg – de egyáltalán a mai meccs megnyeréséhez is komoly javulás kell mindkét oldalon tőlük. Mo Williams nagyon hiányzik a hazaiaktól, eközben a Spurs-pad Ginobili vezetésével szárnyal – tökéletesen működik Popovich csapata. Aldridge-től és Lillardtól is extra kell, plusz Parkernek egy gyengébb napot kell kifognia ahhoz, hogy esélye legyen a hazaiaknak – ellenkező esetben ma továbbjut az alapszakasz győztese.

A párharc állása: 3-0 a Spurs javára.

A meccsekhez ITT találhattok élőképes streameket!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus