Ma már beindul a nagyüzem az NBA-ben

Az első játéknap három találkozója után ma 12 meccset rendeznek, közte jó pár rangadóval - lesz például Knicks-Bulls és Heat-Wizards is.

Charlotte Hornets – Milwaukee Bucks 00:00

Jabari Parker első éles NBA-meccsét figyelhetjük, az 1/2-es választott 15,1 pontot és 6,3 lepattanót átlagolt az előszezonban – vele és Giannis Antetounmpóval kifejezetten izgalmas és főleg borzalmasan fiatal (23,7 az átlag!) csapat állt össze a Bucksnál. A Charlotte más szint, szinte minden poszton erősebbek, a PO-ba tartanak, méghozzá nem is szándékoznak kiesni az első körben. Lance Stephenson állítása szerint játszani fog, miután az utolsó négy meccset kihagyta az előszezonban, edzője szerint ez majd az utolsó edzésen dől el.

Indiana Pacers – Philadelphia 76ers 00:00

A két támadásban limitált, védekezésben extra magasember, Roy Hibbert és az újonc Nerlens Noel párharca lesz a sláger, egyébként két nagyon gyenge keleti csapatról beszélünk. A Pacersnél gyakorlatilag csoda, hogy ki tudnak állni, az amúgy is jelentőset gyengült kezdőből nem léphet pályára David West és George Hill, ráadásul utóbbi cseréje, CJ Watson is maródi – túl magas színvonalra nem számíthatunk.

Boston Celtics – Brooklyn Nets 00:30

Brook Lopez játszani fog, az pedig nagy kérdés, hogy  vele mit kezd a Sullinger-Olynyk páros, védekezésben egyáltalán nem olyan jók, mint elöl, főleg nem egy az egyben. Papíron jobb csapat a Nets, de a fiatal Celticsben mindig benne van egy nagy meccs, akár Turner, akár az újonc Smart, akár a magasok elkaphatják a fonalat, de valószínűbb, hogy ha Joe Johnson rákapcsol (az előszezonban takarékon égett) és Lopez érvényesíti fölényét, a Brooklyn rajtol győzelemmel.

Miami Heat – Washington Wizards 00:30

A Heat összekapta magát az utóbbi hetekben, Wade és Bosh is belendült, előbbire pedig nincs igazán védője a Wizardsnak. Bosh sebessége és kinti dobásai megbonthatják a Nené-Gortat páros által őrzött festéket, hiszen mindketten a gyűrű alatt érzik jól magukat – a túloldalon viszont pont ezt a fizikai fölényt használhatják ki a fővárosiak. Nagyon új még a Miami, sokat nem láttunk Luol Dengből, McRobertsből semmit, de a Washingtonnál is kérdéses, hogy hátul mennyit esnek vissza Ariza távozásával és Pierce érkezésével.

Toronto Raptors – Atlanta Hawks 00:30

Két, Keleten a rájátszás második körébe vágyó csapat találkozik. A Raptorsnál a Lowry-DeRozan páros mellett a korábbi atlantai, Lou Williams is veszélyes fegyver hátvédposzton, de Valanciunas is szép meccset  vívhat a sérülésből visszatérő Al Horford ellen. Paul Millsapre nincs igazi ember hazai oldalon, a remek tripladobó hadsereg mellett Sefolosha védőmunkája is sokat érhet, ha ki tudja venni a Raptors kisembereinek egyikét. Érdekes matchup, remek játékosokkal, hasonló játékerővel.

Memphis Grizzlies – Minnesota Timberwolves 01:00

Gasolék sokat pihentek az előszezonban, a túloldalon viszont próbálták összerakni a csapatot – ennek következtében Andrew Wiggins kikerült a kezdőből, Anthony Bennett viszont markáns játékperceket kapott. Ricky Rubio úgy néz ki, hogy megkapja a pénzét, atletikus társaival pedig szép játékokat egészen biztosan összehoznak majd – a padról Mo Williams eddig remek teljesítménnyel szállt be. A Memphistől nem várhatunk sok újat, mint tavaly, egy olajozottan működő gépezetet kell feltörniük a vendégeknek.

New York Knicks – Chicago Bulls 01:00

A Bulls még teljesen egészséges (majdnem, de Jimmy Butler maródi), a rendkívül mély keret miatt is a konferencia egyik fő esélyesei, szép játékokat, okos védekezést és remek megoldásokat várhatunk tőlük már az első meccsen is. A Knicksnél viszont semmi sincs rendben – Anthony biztos, rajta kívül senki nem tudja, mi a szerepe, dolga, a támadóséma még több hátrányt hoz, mint előnyt. Melón kívül semmi okot nem tudunk mondani az ő győzelmükre, ha ő ihletett napot fog ki, csak akkor lehet esélye a New Yorknak.

Denver Nuggets – Detroit Pistons 02:00

Mindkét csapat erős a palánk alatt, a Pistonsnál jól rotálják a Drummond-Monroe-Smith triót, a hazaiaknál pedig remekül passzol a Mozgov-Faried duó egymáshoz. Érdekes küzdelmet láthatunk majd a festékben, de döntő lehet a periméter is, hiszen az Afflalo-Lawson párosban nagyon nagy a potenciál (bár a preseasonben nagyon nem működtek együtt), a vendégeknél pedig érkezett Butler, Augustin a külső sorba, bár Jodie Meeks sérülés miatt nem játszhat még sokáig. Alapvetően a Denver egy fokkal esélyesebb, már csak a hazai pálya miatt is.

Utah Jazz – Houston Rockets 02:00

A Jazz egy rendkívül fiatal, tapasztalatlan, de nagyon tehetséges csapat, akik már az előszezonban is meg-megvillantak – minden poszton nagy potenciál van bennük a jövőre nézve. A Houston rutinból és persze játéktudásból is felettük áll azért, Hardenék teljesen simán nyertek tegnap Los Angelesben – működött a triplát vagy büntetőt elv, a palánk alatt pedig dominált a Howard-Jones páros. Igaz, hogy nekik ez idegenbeli back-to-back, mégis ők számítanak esélyesnek – mindenesetre Kanterék megtréfálhatják őket gyakorlatilag bármelyik poszton.

Phoenix Suns – Los Angeles Lakers 03:00

A Lakers támadójátéka romokban hevert tegnap, sérültjeik pedig csak szaporodtak Randle lábtörése miatt. Nagy kérdés, hogy a stabil, hátvédposztokon brutális, de csatárban a Morris-ikrekkel szintén megfelelően felszerelkezett Suns ellen mire lehetnek képesek, Lin nem tudott mit kezdeni Beverley-ékkel szemben, Bryantnek sem ment, márpedig tőlük vagy nagyon extra támadójáték, vagy nagyon kemény védekezés kell, hogy meccsben legyen a vendégek.

Sacramento Kings – Golden State Warriors 03:00

Steve Kerr debütál vezetőedzőként, ráadásul két dobógépe remek formában várja az összecsapást. Shaun Livingston lenne a harmadik hátvéd, ő egyelőre lábujj-sérülése miatt nem léphet pályára. A túloldalon úgy néz ki, hogy mind az állkapocs-törést szenvedő Rudy Gay, mind Ben McLemore játékra alkalmas lesz, így teljes keretekkel játszhatják a kaliforniai derbit – az esélyes persze a Warriors, hiszen a Curry-Thompson párosra nincs igazi védője és válasza a Kingsnek, viszont Cousins ellen Bogut jó opciónak tűnik.

Portland Trail-Blazers – Oklahoma City Thunder 03:30

A meccsmaratont ez a találkozó zárja, a korán kelőknek is rangadó jut. Durant nélkül kérdés, hogy mit fog mutatni a Thunder, idegenben, jó csapat ellen, az előszezonban konkrétan semmi nem működött senki ellen. A hangulat sem túl rózsás, Perkins nem érzi a bizalmat, ugyanakkor Reggie Jackson bokája és Jeremy Lamb háta sem egészséges, gyakorlatilag a két, kezdőként bevethető kettese a csapatnak – ha egyikük sem tudna játszani, kész katasztrófa lenne az OKC szempontjából. A Blazersnél a kezdőcsapat teljesen rendben van és a kispad sem lett gyengébb, nincsenek komoly gondjaik, nyugodtan várhatják a hazai rajtot és kihasználhatják a vendégek óriási problémáit – bár Westbrookra, de igazából Ibakára sincs kimondottan jó védőjük.

Élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus