Magasok harca New Orleansban, javítana a Cleveland

A Memphist fogadják Davisék - otthon javítana a Cavs - a feltámadt Denverhez látogat a Houston - pályán a Portland és a Hawks.

New Orleans Pelicans – Memphis Grizzlies 01:00

Anthony Davis visszatérése nem lökött akkorát a New Orleanson, mint amekkora hatása a játékra van az erőcsatárnak, ő mindkét meccsén hozta a brutális számokat, de a gárda egy kiszenvedett győzelem után tegnap vesztesen hagyta el a parkettet. Ismét kissé akadozik a támadójáték, márpedig ez a Memphis ellen nem fog beleférni, az újra belendülő Gasolék Davis dolgát is nagyon meg fogják nehezíteni. Ugyan a topformától messze van a Grizzlies, a stabilitását kezdi visszanyerni a gárda, márpedig ha Tony Allenék megfogják a tegnap pontatlanul játszó Tyreke Evanséket, ez elég is lehet a sikerhez – főleg úgy, hogy a hazaiak védekezésben is alapvető hibákat vétettek, sok mindenen kell javítaniuk. Mindkét fél számára nagyon fontos lenne a győzelem, a Pelicans harcban van a nyugati nyolcadik helyért, de ehhez a hazai meccseiket hozniuk kell, a Memphis pedig négymeccses idegenbeli túrán van, ennek első állomását jó lenne behúzniuk.

Cleveland Cavaliers – Phoenix Suns 01:30

Tegnap Atlantában megérezte a Cleveland, hogy ki is lesz a fő ellenfél a keleti playoffban, LeBron Jamest megfogta DeMarre Carroll, és a teljes Cavst lelassította a ligaelső – ma hazai pályán, a védekezéssel hadilábon álló Phoenix ellen mindenképpen javítani akarnak Irvingék. A Suns az utóbbi hat meccséből négyet megnyert, és kiheverték a deadline-t, beépítették Brandon Knightot, aki ráadásul idén kifejezetten jól játszott (26,5 pont, 56,8%) a Cavs ellen a Bucks színeiben. A vendégek hadilábon állnak a tripláikkal, de a Brooklynt ezek nélkül is le tudták győzni, az előző két meccsen kicsit lazábban védekező Cavs ellen is megszórhatják magukat – a győzelemhez azonban hátul is teljesíteni kellene, elsősorban James ellen.

Miami Heat – Sacramento Kings 01:30

Továbbra is több komoly hiányzóval számolhat a Heat, Bosh mellett a tegnap megsérülő Dragic is valószínűleg kihagyja a mai találkozót, sőt, a Wade-Deng-Chalmers trióból is csak az előbbi játéka valószínű, utóbbi kettőé kérdéses. A Kings a legrosszabb idegenbeli csapat nyugaton, februárban 1-6-ra végeztek saját pályájuktól távol úgy, hogy majdnem 110 pontot kaptak átlagban – főleg a periméteren vannak gondjaik, ahol a Miami sok „rejtett tartalékkal” bír. Még Dragic nélkül is fölényben lesznek itt a hazaiak, a palánk alatt a Cousins-Whiteside párharc pedig igazi csemegének ígérkezik – komoly feladat előtt áll a Miami felfedezettje. A floridaiak az utóbbi négy hazai meccsükből hármat megnyertek, és a nyolcmeccses túrán lévő Kings ellen muszáj lenne nyerniük, ha életben akarják tartani playoff-reményeiket.

New York Knicks – Indiana Pacers 01:30

Alaposan belendült az Indiana, az utóbbi 12 mérkőzésből tízet megnyertek Westék, ezek között pedig elkapták például a Warriorst, a Clevelandet és tegnap a Chicagót is. Sorozatban négy győzelemnél jár Frank Vogel csapata, és bár ezalatt nem sziporkáztak támadóoldalon, a védekezésük már nagyon hasonlít a tavalyira (sőt, a sikerszéria alatt 81,5 ponton tartották ellenfeliket), elöl pedig amit kell, azt megdobják – George Hill komponálása mellett jól működik a rendszer. Ezzel a rendezettséggel össze sem lehet hasonlítani a New Yorkot, akik Bargnani villanásait leszámítva esélytelenek bármire – három nappal ezelőtt 23 ponttal maradtak alul Indianában. Egyértelmű esélyes a Pacers, a keleti playoff-versenyben pedig nem engedhetik meg maguknak, hogy a sereghajtó otthonában hibázzanak.

Philadelphia 76ers – Atlanta Hawks 01:30

A Hawks tegnap ismét bizonyított, a Houston után a Clevelandet is legyőzték, ezzel 3-1-re hozták az alapszakasz-szériát LeBronékkal szemben – ezzel már ismét zsinórban hat győzelemnél járnak, amivel megint övék a liga leghosszabb élő sikersorozata. Most ugyan idegenbe látogatnak, ahol az utóbbi hat meccsükből csak hármat húztak be, de a következő hat összecsapásukból öt ellenfelük is 50% alatti – a már így is 11 meccses előnyüket tovább növelhetik ez idő alatt. A Philly a hazai pálya ellenére nem sok mindenben reménykedhet, a Hawks védekezése ellen nem valószínű, hogy megszalad Canaanéknak kintről, 80-85 dobott ponttal pedig nem nagyon lehet megverni a ligaelsőt – ráadásul csupán 4-12-re állnak a back-to-backek második felén, az Atlanta pedig 11-3-ra, nekik ez nem szokott gondot jelenteni.

Minnesota Timberwolves – Portland Trail Blazers 02:00

Nagyon ellentétes irányba mozognak a felek, a Minnesota kissé érthetetlenül kezdett el ismét süllyedni, és sorozatban négy vereségnél járnak Rubióék, eközben a védekezését összeszedő és Aldridge-re építve elöl is megfelelő Portland zsinórban ötödik győzelmét is bezsebelte. Wesley Matthews súlyos sérülése megrázhatja a vendégeket, de Afflalo személyében a kezdőcsapatban megvan a megfelelő pótlás, akivel nem lesz gyengébb az együttes egyik oldalon sem, viszont a kispad eléggé kiürült így. A Minnesota főleg támadásban került gödörbe, a továbbra is 20 pont körül átlagoló Wigginst leszámítva senki nem képes igazán eredményesen játszani, elmaradnak a kijátszott helyzetek, miközben a védekezésük sem javult érdemben – Rubio továbbra sem találja a dobásait, Pekovics pedig egyre távolabb kerül a gyűrűtől. Egyértelmű esélyesek a vendégek, nagyon sok mindenben kellene javulnia a Wolvesnak a sikerhez.

Milwaukee Bucks – Washington Wizards 02:30

A Washington tegnap majdnem az év leolvadását produkálta, hiszen a harmadik negyed közepén 35 ponttal vezettek a Miami ellen, majd a végén már öt legjobb játékosát nélkülöző Heat kis híján megverte őket a hajrában – végül ettől megmenekültek Wallék. Minden győzelmükre szükségük van, a Bucks elleni siker pedig duplán jól jönne nekik, hiszen Jason Kidd gárdája áll mögöttük a tabellán. A fővárosiak sorozatban nyolc vereségnél járnak idegenben, és ez a „hatpontos” mérkőzés nagyon fontos Antetokounmpóék számára is – főleg úgy, hogy ők sincsenek jó formában, zsinórban négy mérkőzést buktak. A játékuk mindenesetre sokkal biztatóbb, mint a vendégeké, az eladott labdáikra kell odafigyelniük, és hozniuk kell a megszokott védekezésüket, ami ellen Wallék alighanem szenvedni fognak – ha ez meglesz, mindenképpen ők lesznek a találkozó esélyesei.

Denver Nuggets – Houston Rockets 03:00

A Denvert mintha kicserélték volna Brian Shaw kirúgásával, sorozatban nyertek két meccset úgy, hogy 90 pontot kaptak átlagban, majd tegnap szoros meccsen kaptak ki a címvédő San Antonio otthonában – ezek után hasonlóra van kilátás a Rockets ellen is. Hardenék idegenben zsinórban háromszor kikaptak, ezek alatt csak 97 pontot dobtak, és főleg a tripláikkal szenvedtek – ezen mindenképpen javítaniuk kell ma. A dobóhátvéd extra teljesítményében ma is bízhatnak, főleg úgy, hogy igazán jó védő azért nincs hazai oldalon, márpedig ez elég lehet a Rakéták sikeréhez. Az igazi csemege a palánk alatt lesz majd, az utolsó öt meccsén 20,6 pontot átlagoló Jones, valamint a magára találó Faried óriási párharcot vívhat majd – igaz, utóbbi kisebb térdsérülést szenvedett tegnap, de a hírek szerint nincs komoly gond.

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus