Már 15-nél jár a Boston, nagyon mélyről állt fel a GSW

40 ponttal nyert a Jazz - hatalmas pofont kapott a Bucks Dallasban - a Charlotte törte meg a vereségsorozatot.

Érthetetlen győzelmeket és nagy fordításokat is hozott az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakasza ma hajnalban, de az élcsapatok végül nem hibáztak: győzött a Boston, a Golden State és a Houston is. Hatalmas pofont kapott viszont a Milwaukee és az Orlando, míg a Clippers sorozatban nyolcadik vereségét is elszenvedte.

Visszajátszás c. videós rovatunk itt elérhető!

Charlotte Hornets - Los Angeles Clippers 102-87

A Clippers fáradt el a végére. Mindkét együttes back-to-backet játszott, de a több kezdőjátékosát is nélkülöző vendégcsapatot ez jobban megviselte - a harmadik negyedben még találtak némi extra energiát Griffinék, de a záró etapot 13 ponttal veszítették el, erre az időre már teljesen kifulladtak. Egyedül Lou Williams (25 pont, 10/17 mezőnyből, 4 gólpassz) hozott lendületet, a többiek fáradtan és tompán mozogtak, a Griffin-Jordan páros sem tudott dominálni, így zsinórban nyolcadik vereségüket is elszenvedték - az NBA legrosszabb formában lévő csapatáról beszélünk, bár a hírek szerint legalább Patrick Beverley visszatérhet a következő találkozón.

Nagyon kellett már ez a Hornetsnek. Sorozatban hat vereség után tudott nyerni a Charlotte, Steve Clifford alakulata jóval kevésbé tűnt most fáradtnak, mint ellenfele: ugyan ők sem dobtak jól, de az első félidőben összesen egy eladott labdát vétettek, a negyedik negyedben pedig 6/20-as mezőnymutatón tartották a Clipperst és belehajszolták öt eladott labdába, még ekkor is maradt erejük védeezni. Támadásban a 47 pontos estéből érkező és ismét kiválóan játszó (26 pont, 6/9 tripla, 6 gólpassz, eladott labda nélkül) Kemba Walker húzta az együttest, de fellépett mellé Dwight Howard (16 pont, 16 lepattanó) és Nic Batum (12 pont, 7 gólpassz, 2 blokk) is - az örömüket egyedül Jeremy Lamb kisebb sérülése árnyékolhatja be. 

A Hornets legjobb dobói: Walker 26/18, Lamb 17/6, Howard 16
A Clippers legjobb dobói: Williams 25/6, Griffin 19/6, Jordan 10

Orlando Magic - Utah Jazz 85-125

Értelmezhetetlen. A Jazz idegenbeli győzelem nélkül, back-to-backet játszva, továbbra is Rudy Gobert, Dante Exum és Joe Johnson nélkül érkezett meg erre a találkozóra, majd aratott egy felfoghatatlan negyven pontos győzelmet az egy hete még keleti élcsapatnak számító Orlando otthonában. Nem nagyon lehet erre magyarázatot találni, mert bár a Magicnél egyértelműen problémák vannak, ettől még nem kellene megtáltosodniuk a vendégeknek akkor sem, ha Rubio és Sefolosha már pályára léphetett - legtöbbször a száz ponthoz is vért kell izzadniuk, most pedig "csípőből" jutottak el 125-ig. Rodney Hood mindenképpen kiemelendő, mert a dobógép a harmadik negyed végén elindított egy szériát, amelyben egymaga 19 (!) pontot szórt sorozatban és végül 31-gyel zárt. Az egészen hihetetlen győzelem után folytatja idegenbeli túráját a Utah, Quin Snyder vezetőedző szerint viszont nem a sikerről kell beszélni, hanem arról, hogy miben kell javulniuk...

Gödörben. A 6-2-es szezonrajt óta 2-6-ot ment a Magic, az utóbbi négy találkozóját zsinórban elveszítette, ez pedig már egy olyan pofon volt, ami után érdemes leülni és átbeszélni, hogy mi is csúszott félre. A szezon eleji lendület, labdajáratás, kreativitás helyett ismét a tavalyi Orlandót látjuk, ahol nincs spacing, ahol statikus és bizonytalan a támadójáték, miközben a védekezés is romokban hever - Frank Vogelnek sürgősen megoldást kell találnia és megállítania a zuhanást, különben hamar elúszik a szépen indult idény.

A Magic legjobb dobói: Gordon 18, Ross 12/3, Fournier 11/3
A Jazz legjobb dobói: Hood 31/21, Favors 25, Jerebko 15/3

Atlanta Hawks - Boston Celtics 99-110

15-ről 15-re. Gyengén kezdte a meccset a Boston és az első negyedet tizenöt ponttal veszítette el, úgy tűnt, hogy komoly bajban van a társaság, de aztán rendezte a sorokat, elkezdte ledolgozni a hátrányt és a harmadik negyedben a meccs során először a vezetést is át tudta venni. Itt már egyértelmű volt, hogy komoly fölényben van a Celtics és az első játékrészt követően 26 ponttal múlták felül az Atlantát a vendégek - összeszedték a védekezésüket, támadásban pedig a parádézó Irving (30 pont, 10/12 mezőnyből, 5/6 tripla), valamint Brown (27 pont, 10/13 mezőnyből, 4/6 tripla) vezetésével szétkapták ellenfelüket. A gárda ezzel zsinórban 15. sikerét könyvelhette el, beállította a franchise történetének legjobb 17 meccses rajtját, illetve még négy sikerre van a Celtics leghosszabb győzelmi szériájától - 2008-2009-ben a Rondo-Allen-Pierce-Garnett-féle csapat nyert egyszer zsinórban 19 találkozót.

Kelet végén. A listavezető örömével szemben most a Kelet leggyengébb mérlegével szerénykedő Atlanta frusztráltsága áll, Dennis Schröder szerint sokkal több van bennük, mint a mostani 3-13-as mérleg, csak össze kell rakniuk az apró dolgokat is, hogy minden működjön. Az irányító most is kitett magáért (23 pont, 9 gólpassz), Prince, Collins és Bazemore révén volt segítsége is, de összességében az első negyedben bemutatott 16-0-s futást leszámítva elöl-hátul gondban voltak - kedd hajnalban már San Antonióban lépnek pályára, gyorsan meg kell találniuk azokat az apró dolgokat, ha tényleg el akarnak indulni felfelé. 

A Hawks legjobb dobói: Schröder 23/6, Bazemore 19/6, Collins 18
A Celtics legjobb dobói: Irving 30/15, Brown 27/12, Morris 14/3, Tatum 14/3

Philadelphia 76ers - Golden State Warriors 116-124

A húsz pont feletti hátrány sem okozott gondot. Borzalmasan kezdte a meccset a Warriors, az első negyedet 47-28-ra veszítette el, nevetséges "védekezést" mutatott be Steve Kerr alakulata és a második játékrészben sem tudott közelebb zárkózni, félidőben még mindig 22 pont volt közte. Itt azonban megrázta magát a társaság és a fordulás után erőt demonstrált: 47-15-re (!) rombolta szét a Sixerst a harmadik játékrészben, elképesztő dobófesztivállal átvette a vezetést és elcsendesítette a csarnokot. Ezen a találkozón megint egyszerre láthattuk a GSW két szélsőséges arcát, de végül jól jött ki a dologból a címvédő, Steph Curry (35 pont, 11/22 mezőnyből) és Kevin Durant (27 pont, 11/20 mezőnyből) vezetésével nagy győzelmet aratott, így 12-4-re javította mérlegét és tovább üldözi a Houstont - most back-to-backet játszik, ma este már Brooklynban lép pályára.

Nem fér bele a lefagyás. Ezt a találkozót meg kellett volna nyernie a Sixersnek, de képtelenek voltak reagálni a Warriors "megőrülésére", a pálya egyik oldalán sem tudtak érdemben változtatni a dolgok menetén, így vereséget szenvedtek - a záró etapra hiába kapták össze magukat, addigra ez már a GSW meccsévé vált. Pedig négyen is elérték a húsz pontot a hazaiak közül, Ben Simmons (23 pont, 8 lepattanó, 12 gólpassz, 11/15 mezőnyből, egy eladott labda) különösen extra teljesítményt nyújtott, de bármekkora klasszis is, ő újoncként még nem fogja megállítani ezt a Golden State-et - idén már másodszor kaptak leckét a címvédőtől, kedd hajnalban a Jazzt fogadják.

A 76ers legjobb dobói: Simmons 23, Embiid 21/3, Covington 20/15, Redick 20/6
A Warriors legjobb dobói: Curry 35/12, Durant 27/3, Thompson 17/3

Memphis Grizzlies - Houston Rockets 83-105

Könnyedén. Nagyobb megerőltetés nélkül hozta a találkozót a Houston, az első félidőben még inkább a könnyed támadójátékkal építette ki, majd tartotta meg az előnyét, a fordulás után viszont már a védekezés is a helyén volt: mindössze 33 pontot engedélyeztek a Memphisnek a vendégek a harmadik-negyedik negyedben. James Harden (29 pont, 7 gólpassz) és Chris Paul (17 pont, 6 gólpassz) remekül mozgatták a gárdát, "etették" Capelát, ráadásul ez a duó be is vert 10/19 hármast, ezúttal ők maguk hozták a kinti tűzerőt - kipipáltak egy újabb kötelező győzelmet, idegenben 9-1-re, összességében 13-4-re állnak és most kapnak egy kis pihenőt, csütörtök hajnalban fogadják a Denvert.

Most ennyi van a Memphisben. Mike Conley nélkül nem nagyon számíthatnak többre a Grizzliesnél, az első félidőben így is várakozáson felül hozták a pontokat, sőt, a nagyszünet előtt nem sokkal két egységre fel is zárkóztak a Rockets mögé. A fordulás után azonban már nem volt keresnivalójuk, sem Gasol, sem Evans nem tudta tolni a szekeret, a híresen extra cserepad sem hozott változást, így zsinórban negyedszer is kikaptak, ezzel már 50% alá süllyedt a mérlegük. 

A Grizzlies legjobb dobói: Parsons 17/3, Green 15/6, Gasol 15/3
A Rockets legjobb dobói: Harden 29/18, Paul 17/12, Capela 17

Dallas Mavericks - Milwaukee Bucks 111-79

Ezek nem férnek bele. Érthetetlenül gyengén kosárlabdázott a Milwaukee, mintha kicserélték volna a négymeccses győzelmi sorozatból érkező csapatot - Jason Kidd szerint játékosai valamiért féltek passzolni egymásnak, így pedig nem alakulhattak ki érdemi dobóhelyzetek. Ebből aztán jöttek a rossz védekezések is, teljesen reménytelen dolgokat produkáltak Antetokounmpóék, az ilyen leolvadások pedig nem nagyon férnek bele, mert annyira nem jó csapat a Bucks, hogy "eldobjon" magától kötelező győzelmeket. Ezúttal egyszerű dolgokra sem tudtak odafigyelni a vendégek, akik először kaptak ki Eric Bledsoe megérkezése óta és 8-7-es mérleggel fogadhatják a Washingtont.

A Mavs köszönte a lehetőséget. Eddig is sok hármast dobott el a Dallas, de nem értékesítette ezeket a helyzetet jó százalékkal, most viszont alaposan megszórták ellenfelüket a hazaiak: 19 bedobott triplájukkal beállították a franchise-rekordot, ráadásul tették mindezt 50%-os hatékonysággal. Wesley Matthews (22 pont, 8 gólpassz, 6/8 hármas) járt az élen jó példával, de a cseresorból érkező hátvédek (Ferrell, Harris, Barea) is bevágtak összesen 9/16-ot - az első negyed hajrájától kezdve végig vezetett Rick Carlisle alakulata, amely végül kiütéses győzelmet aratott és 3-14-re javította a mérlegét. 

A Mavericks legjobb dobói: Matthews 22/18, Barea 20/12, Barnes 18/6
A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 24/3, Middleton 23/9, Snell 8/6

Portland Trail Blazers - Sacramento Kings 102-90

Ez már megvan. Előző este gyalázatos teljesítménnyel kapott ki Sacramentóban a Portland, most viszont sikerült stabil, magabiztos játékkal hozni a kötelező győzelmet: a nagyszünetben 12, a harmadik negyed végén 17 pont volt a távolság, ezúttal uralták a helyzetet Lillardék. A második negyedig volt esélye a Kingsnek, ott kapcsoltak feljebb a hazaiak, elsüllyesztettek négy triplát és megléptek, majd a fordulás után már volt közte 22 is, a záró etapban nem jelentettek érdemi veszélyt a vendégek - a McCollum-Lillard páros 47 pontja és tíz gólpassza mindenképpen említést érdemel, de most Jusuf Nurkic (14 pont, 7 lepattanó, 4 blokk) is kitett magáért. Terry Stotts legénysége 9-7-re áll és most Memphisbe utazik.

Vendégként nem megy. Sorozatban kilencedszer kapott ki idegenben a Sacramento, bár ez most nem sikerült csúfosra, reális győzelmi esélyeik most sem voltak George Hilléknek - a hazai 3-3-as mutatójuk bíztató, de összességében így is csak a Dallast előzik meg Nyugaton. Ezúttal is voltak komoly áramszüneteik, amikor percekig nem nagyon tudtak hasznos dolgot csinálni, ezt pedig nem tudták máskor sem ellensúlyozni, főleg, hogy a bokasérüléssel bajlódó Buddy Hield el sem utazott a csapattal. Szerencséjükre most hazai meccsre készülhetnek, kedd hajnalban a Denvert látják vendégül.

A Trail Blazers legjobb dobói: McCollum 25/12, Lillard 22/3, Nurkic 14
A Kings legjobb dobói: Cauley-Stein 18/3, Randolph 17/3, Mason 13/3

A tabella ide kattintva elérhető!

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus