Már 18:00-tól megkezdődik a mai NBA-program

Három meccs kezdődik éjfél előtt, a Raptors-Rockets rangadó éjfélkor, pályán a Warriors és a Cavs is - nézzük, hogy mit várhatunk!

 

Brooklyn Nets - Philadelphia 76ers 18:00

Annak örülhetünk, hogy már este hattól NBA-meccset nézhetünk, annak viszont kevésbé, hogy a liga két leggyengébb csapata találkozik. Tippelni elég nehéz, a Nets otthon komoly együttesekkel is partiban tudott lenni, a Sixers viszont alapvetően komolyabb játékerőt képvisel és a Denvert, valamint a Minnesotát is legyőzte, míg a Brooklyn zsinórban öt vereségből érkezik majd. Kérdés, hogy mit tudnak kezdeni Lopezék a palánk alatt Embiiddel, illetve hogy ki milyen dobóformát fog majd ki - a Netsnek szinte csak jó triplákkal van esélye, de a Philly gépezete is nagyon működött az utóbbi három találkozón, összesen 74 gólpasszt osztottak ki. A hazaiaknál Lin, a vendégeknél Rodriguez hiányozhat sérülés miatt.

Milwaukee Bucks - Washington Wizards 20:00

Érdekes mérkőzés lehet, idén már háromszor találkoztak felek, mindig az aktuális hazai csapat nyert, és most is erre van nagyobb esély - a fővárosiak idegenben csak 3-12-re állnak. A Bucks sorozatban három siker után bukott el komoly előnyt és kapott ki a Knicks ellen legutóbb, mindenképpen szeretnének javítani, erre pedig a támadójátékukat, különösen Antetokounmpo formáját elnézve minden esélyük meg is van. Leírni azért nem lehet a Washingtont, John Wall is jó formában van, Gortattal nagyszerűen műveli a kettő-kettőket, de a kispad gyengélkedése ezúttal is okozhat nekik problémákat.

Los Angeles Clippers - Miami Heat 21:30

Ez a győzelem kötelező a Clippers számára, úgy fest, hogy Doc Rivers csapata maga mögött hagyta a mélyrepülést, megnyerte az előző három meccsét, és Chris Paul is visszatérhetett, így pedig hazai pályán meg kell verniük a keleti alsóház egyik képviselőjét. A Heatet még az ág is húzza, sok a sérült, legutóbb Dragic-ot kiállították, és kikaptak a Lakerstől, ráadásul ez már idegenbeli túrájuk negyedik állomása, egyáltalán nem friss a társaság. Jó hír számukra, hogy Hassan Whiteside valószínűleg visszatérhet, de így is meggyűlhet a baja DeAndre Jordannel, ráadásul így is messze lesz a 100%-ostól a vendég együttes.

Toronto Raptors - Houston Rockets 00:00

Ez lesz a játéknap rangadója, hiszen a keleti második fogadja a nyugati harmadikat, és bár a Raptors lesz otthon, ezt ellensúlyozhatja, hogy back-to-backet vív a gárda - előző este Chicagóban kaptak ki, ráadásul hosszabbításban. Ennek következtében valószínűleg elég fáradtak lesznek DeRozanék, pedig nagyon kellene nekik a győzelem, mert közelít rájuk a Boston, de a Rockets gépezetét nem lesz egyszerű lelassítani - a védekezéssel egyébként is sokszor hadilábon állnak a kanadaiak, Hardenék ellen pedig nem fér bele a lazítás. A Rockets sorozatban hét sikernél jár, igaz, ennek nagy része otthon született, de vendégként is veszélyes a társaság, pihentebb és általában különösebb megerőltetés nélkül jut száz pont fölé - nekik is nagyon fontos lenne megnyerni ezt a rangadót.

Memphis Grizzlies - Utah Jazz 02:00

A Jazz back-to-backet játszik, előző este nagy csatában múlta felül a Minnesotát, George Hill végre pályára léphetett, de összességében nem játszott túl jól a gárda, főleg támadásban - kérdés, hogy mire mennek így, fáradtabban Memphisben. A Grizzlies sincs jó formában, védekezésben komoly gondjaik vannak meccsek óta, ezt pedig az Oracle-ben bemutatott szenzációs fordítás sem teszi semmissé, de arra mindenképpen jó lehet, hogy kicsit feldobja a csapatot - ez, a hazai pálya és a Jazz fáradtsága akár elég is lehet Conley-ék sikeréhez. Külön öröm, hogy Chandler Parsons egészen használhatónak tűnt már, de kérdés, hogy hátul mennyire talál vissza igazi önmagához a gárda - alapvetően a liga két elit védekezése és elit centere csap majd össze, de egyes poszton is komoly harc várható.

Phoenix Suns - Cleveland Cavaliers 02:30

A Cavaliersnél visszatért Love és Irving is az előző meccsen, a gyengébb kezdés után a dobásukat is megtalálták, így pedig egyértelmű esélyes a bajnok. A Suns otthon sem meggyőző, egy-két jobb estét leszámítva átjáróház a védekezés, támadásban pedig szintén nem túl kiegyensúlyozott a Bledsoe-Booker sor, egyre jobban előtérbe kerülnek a fiatalok - igaz, az előző két összecsapáson ez győzelmet ért a Miami és a Dallas ellen. A vendégeknél van esély arra, hogy bemutatkozzon Kyle Korver, bár ha pályára is lép, valószínűleg sok szerepe még nem lesz.

Sacramento Kings - Golden State Warriors 03:00

A Golden State hiába ligaelső, közel sem tökéletes a helyzet, erről Draymond Green is beszélt - hiába változott Steph Curry hozzáállása az előző két meccsen, a Memphis elleni blama után megint bizonyítaniuk kell. A Kings nincs jó formában, úgyhogy mindenképpen kötelező a győzelem a vendégek számára, Cousinsék az utóbbi öt találkozóból négyet elbuktak, és ha csak nem olvad le megint a Warriors, óriási bravúr lenne a hazai siker.

Portland Trail Blazers - Detroit Pistons 03:00

A meccset előző este játszották volna le, de a hóvihar miatt elhalasztották, így most pótolják be. Damian Lillard visszatért, a Portland nyerni tudott, sőt, az előző öt találkozóból hármat is behúzott a társaság, a két vereség pedig a Warriors és a Spurs ellen érkezett, ami nem meglepő – úgy fest, hogy elindulhat felfelé Terry Stotts legénysége. Ehhez a gyenge formában lévő Detroitot mindenképpen meg kell verniük otthon, ha tudják hozni az utóbbi időben látott játékukat, akkor esélyesek is, bár a Pistons támadásban azért már javul – a Charlotte legyőzése adhat némi önbizalmat is nekik. Idegenben azért még nem fogadnánk Drummondékra, ellenben a Blazers otthon 10-7-re áll – ha hátul nem omlanak össze megint, akkor folytathatják a felzárkózást.

Los Angeles Lakers - Orlando Magic 03:30

A Lakers az utóbbi találkozóin összekapta magát, legalábbis ami a támadójátékot illeti, otthon egészen hatékonyan dolgozik a gépezet - a Magic viszont ötből négyet veszített mostanában, és főleg védekezésben vannak gondjaik. Ezek alapján ez jó matchup Nick Youngéknak, az Orlando minden jobb támadócsapattól 110 pont felett kap az utóbbi időben, márpedig a Lakers igenis jó támadócsapat - ha nem kapják össze magukat Vucsevicsék hátul, a hazaiak esélyesebbek lehetnek.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus