Már 19:00-kor kezd az NBA, bemutatkozhat Rondo

Már kora este lesz a Knicks-Suns, Rondo a Spurs ellen játszhat először a Dallasban, de lesz Houston-Atlanta és New Orleans-Portland is

Már hétkor kezd az NBA egy Knicks-Suns meccsel, de ma bemutatkozhat Rondo is Dallas-mezben a Spurs ellen, összecsap a Houston és az Atlanta, valamint a New Orleans és a Portland is – nézzük, mit várhatunk a mai hét találkozótól!

New York Knicks – Phoenix Suns 19:00

Kevesen gondolták, hogy ennyire gyengén fog szerepelni a New York idén, ennek ellenére mindenki türelmes Derek Fisherrel. A csapat jelenleg a liga második legrosszabb mérlegének nem túl büszke tulajdonosa, hasonlóan gyenge a 92,3 szerzett pontjuk is – ráadásul ma ismét bizonytalan Carmelo Anthony játéka, de Shumper biztosan kihagyja a derbit, de J.R. Smith-ről sincsenek biztató infók. A végjátékokban amúgy is rendre buknak, a hullámvasutazó Suns pedig az újra kiegészült hátvédsorral ízekre szedheti a periméter-védekezésben gyengélkedő hazaiakat. A Knicks esélye a remeklő Stoudemire és a Dalembert-Acy páros lehet, de nehéz lesz ellensúlyozni Dragicékat, főleg ha kulcsembereik mind hiányozni fognak – Hardaway Jr. ugyan nagy formában van, védekezésben ő is halovány.

 New Orleans Pelicans – Portland Trail Blazers 01:00

Két évvel ezelőtt még az Év Újonca szavazáson meccseltek, most Davis és Lillard is csapata legjobb játékosa. Előbbi kisebb sérülése után két 30 pontos estével és két győzelemmel tért vissza, utóbbi pedig 28 pontot átlagol az elmúlt találkozókon – tegnap éppen 43-mal karriercsúcsot hintett a Spurs elleni siker alkalmával. Aldridge kicsit hátrébb húzódott mostanság és inkább csendben gyűjtögeti a pontokat és pattanókat, a Pelicansnél viszont Holiday előlépett és 9 gólpasszt átlagol. A hazaiak periméter-védekezése sokat javult, nehéz ellenük gyorsan járatni a labdát, de ha valaki, a jelenlegi Lillard megbonthatja őket, ez mindenképpen kulcs lehet, ahogy Davis és Aldridge párharca is, viszont mindkét oldalon lesz fontos hiányzó, Batum és Evans játéka is erősen kérdéses.

Charlotte Hornets – Utah Jazz 01:00

Zsinórban két győzelemből érkezik a Jazz, egymás után hármat pedig már másfél éve nem tudtak nyerni – ha valaki, akkor a Hornets jó opció erre, hiszen 2008 óta csak a Utah nyert ebben a párharcban. Hayward külön érdekessége lesz a találkozónak, hiszen a Charlotte négy éves, 63 milliós szerződést ajánlott neki, sőt a játékos alá is írta, a Jazz viszont meccselte ezt és megtartotta a kiscsatárt. Az ő szerepe fontos is lesz a találkozón, hiszen ha neki megy a játék, akkor van esélyük a győzelemre – de érdekes lesz Gobert, Kanter és a tegnap remeklő Favors összecsapása Al Jeffersonnal. Kemba Walker tegnap karriercsúcsot hintett, ma hasonlóra lesz szükségük tőle, hiszen Stephenson valószínűleg ma sem léphet pályára, viszont Burksék finoman szólva sem a védőmunkájukról híresek – egyik csapat sem képvisel túl nagy játékerőt.

Houston Rockets – Atlanta Hawks 02:00

Az Atlanta legutóbbi 12 meccséből 11-et megnyert, egyedül Orlandóban kaptak ki Tobias Harris buzzerével, ezt követően viszont megverték a Chicagót és a Clevelandet is – most újabb nagy skalpért indulnak harcba. Ők és a Rockets is meglepően jól védekeznek idén, a Houston ráadásul Corey Brewert is megszerezte, bár nem biztos, hogy ma már pályára lép-e. Mindenesetre az nyerhet, aki rá tudja erőltetni akaratát a másikra, Jeff Teague nagyon hiányozhat a Hawksnak, de Schröder remekelt a helyén, a labdát mindenképpen ők mozgatják jobban, viszont ha Beverley megfogja az irányítót, bajban lehetnek. Millsap okozhat szerkezeti problémákat Howardéknak, aki Horfordot sem fogja tudni csak úgy elnyomni, érdekes matchupokat láthatunk majd.

Dallas Mavericks – San Antonio Spurs 02:30

Bár volt közte némi pihenő, a Spurs kétszer egymás után kapott ki tripla hosszabbításban, alighanem kellően fáradtak most ahhoz, hogy ne tudják követni a Dallas lendületes támadójátékát – erre alapozhatnak Nowitzkiék. Az est sztorija mindenképpen Rajon Rondo bemutatkozása lehet, amennyiben pályára lép, ő lehet az utolsó láncszem a hazai gépezetben, rendkívül érdekes lesz majd őt látni ebben a rendszerben és főleg a védekezésbeli hatását az ebben gyengélkedő csapatra. Ma Tony Parkerrel még biztosan nem csaphat össze, a francia karmester nem lép parkettre, Leonard játéka is kérdéses, de egy ilyen meccs másnapján jó esély van arra is, hogy Popovich más játékosait is pihenteti.

Denver Nuggets – Indiana Pacers 03:00

Frank Vogel folyamatosan keveri a kártyákat, ennek megfelelően csapata játéka is változik meccsről meccsre, nehéz megtippelni, hogy ma melyik arcukat hozzák – az biztos, hogy a védekezésük közel sem olyan hatékony, mint volt, elöl pedig nincs vezér, aki a hátára vegye a gárdát. A festékben gyengén védekező Nuggets ellen Hibbertnek és Westnek dominálnia kellene, kívül a remekül dobó hazaiak lehetnek fölényben – tegnap Nate Robinson extrájával a Clipperst is szétdobták. A Denver eredményessége általában a védekezésüktől függ, papíron az Indiana fegyvere meglehet ellenük, de nem igazán tudják ezt idén eddig használni, ha Hibberték nem lesznek agresszívek, akkor a gyorsabb Nuggets átfuthat rajtuk.

Los Angeles Clippers – Milwaukee Bucks 04:30

Két győzelem után ismét megdöccent a Clippers szekere tegnap, elsősorban védekezésben maradnak el a várttól – bár hazai pályán ezt Paul vezérletével bőven pótolják elöl. A Milwaukee-tól mindenesetre idegenben kikaptak egy hete, de a Staples Centerben 116 pontot átlagolnak és 16-tal hozzák a meccseiket decemberben, ezt a Jabari Parkert elveszítő Bucks nehezen fogja túldobni. Múlt héten az volt a kulcs, hogy Pault és Griffint is le tudták lassítani, megakasztották a támadójátékukat, ha ezt meg tudnák ismételni, jó esélyeik lennének, de Doc Rivers csapatát kétszer ugyanúgy nem valószínű, hogy meg tudják verni, Griffinéknek dominálniuk kell belül, Paulnak viszont javulnia kell, az utóbbi hetekben egyre többször fogták meg az ellenfelek, amit azonnal meg is érzett a Clippers.

A meccsekhez élőképes streameket itt találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus