Már hatnál jár a Portland, a Houstont verte a Jazz

Nem hibázott a Blazers - túlórában dőlt el a Jazz-Rockets - Cousins 39-et dobott a Denvernek - simán nyert a Washington

Damian Lillard és CJ McCollum vezérletével tovább él a Portland szériája az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, a gárda ezúttal a Brooklynt fektette két vállra. Óriási meccset hozott a Utah és a Houston csatája, végül egy dobás és hosszabbítás döntött a Jazz javára, hiába jutott 42 pontig James Harden. A Washington újfent remek védekezéssel aratott győzelmet úgy, hogy Anthony Davist teljesen kivették a játékból, a Sacramento és DeMarcus Cousins pár napon belül másodszor is megverte a Denvert, a Magic pedig hozta a kötelezőt – íme a részletek!

Visszajátszás c. videós rovatunk ide kattintva elérhető!

Philadelphia 76ers – Orlando Magic 115-124

Nem volt magas színvonal. Az Orlando játékában is bőven akadt kivetnivaló, ahogy a Philly-ében is – mindkét oldal főleg védekezésben szenvedett, de támadásban is sok volt az erőlködés. Hiába dobtak azonban a 22 eladott labda mellett extrán a hazaiak, Nik Vucsevics extrája végül a Magic mellett döntött: a center 35 pontig jutott, vezérletével csapata a záró etap elején meglépett és itt megszerzett előnyét már megtartotta a végéig.

Kapaszkodik az Orlando. A vendégcsapat továbbra is életben tartja playoff-reményeit, a győzelem után két meccsre vannak a kilencedik Detroittól és négyre a nyolcadik, már rájátszást érő helyen tanyázó Chicagótól. Jól lepattanóztak, kihasználták a Philly hibáit és a saját erősségeiket, így ezúttal hozták a kötelezőt – mindenesetre bár Ilyasova kimondottan hasznos volt ezen az estén, a kispad nem tűnik sokkal erősebbnek a játékoscserék óta sem.

A 76ers legjobb dobói: Smith 22/6, Okafor 17, Noel 16
A Magic legjobb dobói: Vucsevics 35, Oladipo 22/3, Fournier 21/9

Washington Wizards – New Orleans Pelicans 109-89

Összeállt a Washington. Miután a szezon eddigi részét gyakorlatilag végigszenvedte a fővárosi alakulat, az All-Star szünet óta minden rendben van – ezúttal is nagyon hatékonyan védekeztek, így az utóbbi négy meccsen harmadszor tartották 90 pont alatt ellenfelüket. Ez megalapozta a sikert, a támadóoldalon Gortat, a tripla-duplázó Wall és a hat hármast elsüllyesztő Dudley villogott, vezérletükkel a harmadik negyedben megléptek és innentől már nem volt kérdés a győztes kiléte – a gárda harcban van a playoffért.

Kulcsemberek kikapcsolva. Azok után, hogy legutóbb 59 pontot jegyzett Anthony Davis, ezúttal finoman szólva is limitálta őt a Washington védekezése: a klasszis magasember ugyan leszedett húsz lepattanót, csak kilenc pontot tudott hozzátenni. Az ő semlegesítése mellett Jrue Holiday (7/21 mezőnyből) is nagyon szenvedett a vendégeknél, így pedig nem lehetett esélyük – Ryan Anderson hatékony dobóformája kevés volt a sikerhez, főleg úgy, hogy 26 pontot kaptak leindításból és 50-30-ra alulmaradtak a festékben.

A Wizards legjobb dobói: Gortat 21, Dudley 18/18, Wall 16/9
A Pelicans legjobb dobói: Holiday 20, Anderson 16/6, Douglas 11/3

Denver Nuggets – Sacramento Kings 110-114

Ugyanaz, mint múlt héten. Február 19-én találkozott a két csapat, akkor 116-110-ra nyert a Sacramento Cousins nagy meccsével – most is a center döntött, végül 39 ponttal és fontos kosarakkal vezette sikerre együttesét. A Sacramento 17 pontos előnyt adott le a második félidőben, de a hajrában stabilizálta magát: Cousins 8 pontot szerzett az utolsó 13-ból, egy perccel a vége előtt az ő büntetőivel átvették a vezetést a vendégek, ezt pedig már meg is őrizték a végéig. A középjátékos az utolsó percben két labdát is szerzett, csapata összesen 12 blokkot osztott ki, így a 110 kapott pont ellenére a védekezésnek is nagy szerepe volt a győzelmükben.

Gödörben a Denver. A Nuggets az utóbbi öt meccséből a negyediket veszítette el és ezúttal is hiányzott egy vezér, aki a hátára veszi a csapatot. Ugyan nyolc (!) játékos is elérte a tízpontos határt és a negyedik negyedben Will Barton próbálta húzni övéit, de az utolsó percekben nem akadt senki, aki összefogta volna a gárdát elöl-hátul – Gallinari teljesen eltűnt, Mudiay pedig erre még nem alkalmas. A Kings fegyvereivel nem tudtak mit kezdeni ezúttal sem, így ismét kikaptak – igaz, nekik már nincs reális esélyük a rájátszásra, a Sacramento viszont sorozatban harmadik sikerével még megcélozhatja azt.

A Nuggets legjobb dobói: Barton 18/6, Gallinari 17/3, Arthur 14/12
A Kings legjobb dobói: Cousins 39/6, Gay 16/3, Casspi 14/6

Utah Jazz – Houston Rockets 117-114 – hosszabbítás után

Ezt vártuk. A két csapat között fél meccs volt a különbség a találkozó előtt (most is annyi, csak a másik irányba) és a tétnek megfelelő izgalmakat produkáltak a felek. Nagy különbség egyszer sem alakult ki, de rendes játékidőben is megnyerhette volna a Jazz, ám Jason Terry triplája az utolsó másodpercekben hosszabbításra mentette a derbit. A ráadásban is fej-fej mellett haladtak a felek, de az utolsó percben Hayward átdobta Howardot kintről, ami döntőnek bizonyult – ugyan Harden még közelről válaszolt, de Favors támadópattanója után már nem volt lehetőségük a vendégeknek.

Egy-egyező Harden, csapatként működő Jazz. A vendégek taktikája elég egyszerűnek tűnt: majd James Harden megoldja. A klasszis dobóhátvéd becsülettel tette is a dolgát, 30 dobást vállalt (16 esett be) és 42 ponttal zárta a találkozót, de a gárda összességében csak 41%-kal tüzelt mezőnyből és bár sok triplát emeltek rá, ezeket is pontatlanul értékesítették Beverley-ék. A Utah ezzel szemben 50% felett dobott, jól eloszlottak a labdák – bár Hayward hét mezőnykísérletből szerzett 28 pontja extra (6/7 mezőnyből, 3/4 tripla, 13/15 büntető), viszont 22 labdát adtak el, amellyel rengeteg lehetőséget adtak a Houstonnak. A hajrában aztán a maguk javára döntötték el a derbit, így fél meccsel megelőzték ellenfelüket és 2-1-re vezetnek az egymás elleni párharcban.

A Jazz legjobb dobói: Hayward 28/9, Favors 19, Hood 18/9
A Rockets legjobb dobói: Harden 42/6, Ariza 18/12, Beverley 14/6

Portland Trail Blazers – Brooklyn Nets 112-104

Nincs megállás. Sorozatban hatodik győzelmét aratta a Portland és ellenállhatatlanul halad előre – már a hatodik helyen álló Dallast érte utol és a több alapemberét elveszítő Memphis is csak három meccsre van. A Lillard-McCollum duóra már egyáltalán nem túlzás a Splash Brothers kifejezés, a két hátvéd ma 68 pontot szórt egyenlő elosztásban és végig képesek voltak dominálni. Az első negyedben megszerzett (és később 19 pontra hízó) előnyt ugyan leadta a gárda és szoros volt a végjáték, 101-101-nél mindkét pontgép berámolt egy-egy triplát, amelyre már nem tudott válaszolni a Nets.

A Brooklyn megtette, amit lehetett. A vendégek pontosan megcsinálták azt, amivel lehetett esélyük ezen a találkozón – védekezésben igyekeztek minél több labdát szerezni (10-et sikerült), támadásban pedig Brook Lopezt erőltetni a palánk alatt. A center mindent megcsinált elöl, 36 pontig jutott (16/24 mezőnyből) és másban is hasznos volt (10 lepattanó, 4 labdaszerzés), ráadásul Joe Johnson is fel tudott mellé lépni, de a hajrában a Blazers duója eldöntötte a meccset – nem játszott rosszul a Nets, de a győzelem ezúttal is elmaradt.

A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 34/6, McCollum 34/15, Aminu 10/3, Henderson 10
A Nets legjobb dobói: Lopez 36, Johnson 19/3, Sloan 14

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus