Már kora este Cleveland-Dallas!

A Cleveland a Dallast fogadja már 19:00-tól, éjfélkor lesz Pistons-Kings és Heat-Nets, később pályán a Lakers, a Suns és a Raptors is

Cleveland Cavaliers – Dallas Mavericks 19:00

LeBron James továbbra sem bevethető, így az Irving-Love párosnak kell megoldani a feladatokat, de a fővezér nélkül másképp fest ez a csapat. A Mavsnél úgy néz ki, hogy kezdi megtalálni a helyét Rondo, az utóbbi négy (győztes) meccsen 50% felett átlagol 19 pontot – a csapat játéka is egyre inkább stabilizálódik vele és védekezésben is kulcsszerepe lehet Irving ellen. A Cavs egyese LeBron nélkül 25 dobást vállal meccsenként, ami semmiképpen nem jó út még akkor sem, ha a Dallas ellen kifejezetten jól megy neki – ahogy egyébként Love-nak is, Nowitziék ellen 31 pontot átlagolt Minnesota-játékosként. A nagy kérdés a Cavs harmatos védekezése lesz, mert ha ezen Ellisék át tudnak rohanni (ahogy sok más csapat is tette), nem valószínű, hogy James nélkül győztesen jönne ki a pontháborúból Blatt csapata.

Detroit Pistons – Sacramento Kings 00:00

A Detroit magasabb fokozatba kapcsolt Josh Smith nélkül és mind a négy meccsüket megnyerték azóta – a csapategység és a periméter-játék összehasonlíthatatlanul jobb lett. Egy mentálisan topon lévő csapathoz látogat tehát a fejben inkább szétesőben lévő Kings, akiknek ráadásul legnagyobb fegyverük, DeMarcus Cousins ma komoly akadályba ütközhet a palánk alatt Drummond személyében. Ha a vendégek centere nem hozza brutális számait, aligha lesz esélyük, a Meeks-Jennings páros nagy formában van, a Kings védekezése pedig finoman szólva szellős, Gay-nek és Collisonnak kellene tartani velük a lépést. A Kings zsinórban kilenc meccs óta nem tartott senkit 100 pont alatt, legutóbb éppen a Pistons nem érte ezt el – de a motorvárosiak akkor is nyertek 95-90-re, azóta pedig óriásit léptek előre.

Miami Heat – Brooklyn Nets 00:00

A Nets kissé talán váratlanul kapta össze magát, a Lopez-Williams páros padra száműzésével egyidejűleg feléledt a tűz a gárdában és egy nagy sorozattal két hónap után újra elérték az 50%-ot. A Jack-Plumlee kettős tökéletesen bevált, majd előbb Lopez békélt meg a helyzettel és kezdte el gyártani a pontokat, majd legutóbb már Williams is hozta magát – jelenleg abszolút felfelé ível a Brooklyn. A Miami nagyon nem, tegnap reménytelenül játszva kaptak ki tükörsimán a Houstontól és a hazai pálya sem jelent nekik előnyt idén – Bosh visszatérése sem hozta meg a sikert, az erőcsatár-center eléggé frusztrált volt tegnap. Ma sem lehet könnyű estéje, a Lopez-Plumlee kettős kemény ellenfél lesz számára, bár alapvetően fekszik a Heatnek a Nets játéka – idén mindkét meccset a floridaiak nyerték. Azóta viszont nagyot fordult a világ Joe Johnsonékkal és jelenleg nem igazán látni, hogy hol tudna nyerni a Miami.

New York Knicks – Milwaukee Bucks 01:30

Finoman szólva is óriási a baj New Yorkban, a ligában ők szenvedték el eddig a legtöbb vereséget, zsinórban tíz bukásból érkeznek – tizenegyszer 1984-85 óta nem kaptak ki sorozatban. Nem igazán látni, hogy ki fogja ma győzelemre vezetni őket, bár Carmelo Anthony a hírek szerint játszani fog, közel sem egészséges, ráadásul Shumpert biztosan, Dalembert és Stoudemire pedig valószínűleg kihagyja a meccset – sőt, Hardaway játéka is kérdéses. A Milwaukee ugyan kikapott az Indianától, ennek ellenére meglepően jók idegenben, a liga legjobban dobó csapatai között vannak saját csarnokuktól távol, ennek megfelelően sorozatban negyedik idegenbeli győzelmükre készülnek. Ezt nem nagyon fogja zavarni a Knicks, akik alapjáraton is a leggyengébb periméter-védekezéssel rendelkeznek, pláne ennyi sérülttel. Ők törnek be a legkevesebbszer és ők szerzik a legkevesebb pontot a festékből, rengeteget hibáznak, a Bucks pedig ezeket általában könyörtelenül kihasználja és Antetokounmpóék nagyon sok pontot szereznek leindításból – ma is erre kell számítanunk.

Phoenix Suns – Toronto Raptors 02:00

A Toronto hatmeccses nyugati túrájának utolsó állomásához érkezett, jelenleg 2-3-ra állnak és közben elveszítették a keleti első helyüket – a szezonban még csak másodszor szenvedtek el egymás után két vereséget. Nagyon fontos lenne számukra a siker ma, de alighanem eléggé ki vannak facsarva és bár a támadójátékuk a Warriors ellen is működött, védekezésben ez már meglátszott rajtuk. Ma a gyorslábú hazai hátvédsor adhatja fel nekik a leckét, a Suns utóbbi kilenc meccséből hetet megnyert és 113 pontot átlagolnak majdnem 50%-kal, bár szerkezetileg tarthatja velük a lépést a Raptors – sőt, a palánk alatt előnyben is lehetnek a vendégek. A Phoenixnek nem ment otthon eddig a keletiekkel szemben, de most jó formában vannak, a Toronto viszont 9-4-re áll Nyugat ellen – ennél több győzelmet egyetlen keleti csapat sem szerzett még a másik part ellen.

Los Angeles Lakers – Indiana Pacers 03:30

Kobe Bryant embertelen mennyiségű (rossz) dobást vállalt a szezon első részében, majd ebben elfáradva kiült pár meccset – visszatérte óta azonban teljesen mást játszik. Passzol, szervez és hatékonyan dob (16 pont, 9,3 pattanó, 8,7 gólpassz!), mindenesetre a csapat sikerét ezt sem hozta meg, edzője pedig szeretné, ha többet vállalna. Az Indiana védekezése ellen nem lesz könnyű dolga, bár Frank Vogel nagyon aktívan rotál (Donald Sloan mesélhetne erről, aki a semmiből játszik 30 perceket, majd kerül ki két meccsre az aktív keretből), a kapott pontokat tekintve stabilan az élmezőnyben van az együttes. George Hill lehet, hogy ma sem tud pályára lépni, de az Indiana támadójátéka eléggé megjósolhatatlan, egyetlen konzisztens játékosuk sincs.

A meccsekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus