Már rangadónak titulálható a mai Raptors - Pacers!

2014-ben öt mérkőzéssel kezdődik az év az NBA-ben, s már éjféltől kezd a program a tengerentúlon. A Washington és a Dallas találkája mellett kiemelkedik a mai menetből a keleti Top 4-be érő Toronto és a ligaelső Indiana csatája, valamint a Minnesota és a New Orleans meccse, ahol Kevin Love és Anthony Davis személyében két fiatal klasszis néz farkasszemet egymással. Nézzük, mit érdemes tudnunk elöljáróban!

Washington Wizards - Dallas Mavericks (00:00)

A fővárosiak már 50 százalék felé is mehetnek, ha elkapják a náluknál azért lényegesen jobban álló, illetve stabilabbnak tekinthető Dallast. Bradley Bealnek nem kellett kihagynia semmit sem, így nagyjából teljes fegyverzettel veheti fel a harcot a Wizards a texasiakkal, akik hamarosan visszakaphatják Devin Harrist is, de ma még a veterán irányító nélkül indulnak csatába. Abszolút egyenlőek az esélyek, a játéknap egyik, ha nem a legjobb meccse lehet ez.

Toronto Raptors - Indiana Pacers (01:00)

A Raptors ugyan óriási javulást mutat Rudy Gay elpasszolása óta, de még mindig nem ugyanazt a szintet képviseli, mint a ligát tegnap óta újra vezető Indiana, ám mivel Kanadában találkoznak a felek, lehet esélye a Casey-legénységnek, mely a nyáron játékostranzakciót is bonyolított le a mai riválissal. Roy Hibbert döntő faktor lehet, mert védekezésben Jonas Valanciunas nem a legjobb, legtapasztaltabb megoldás vele szemben, légielhárításban pedig újra korábbi fényében ragyog az óriás.

Minnesota Timberwolves - New Orleans Pelicans (02:00)

A Minny vezére, Kevin Love MVP formában van, de körülötte a többiek nagyon hullámzóak, így pedig az Adelman-legénység nem igazán jut egyről a kettőre és 50 százalék környékén táncol a gárda. A Pelicans ugyanebben a régióban tanyázik, de a tendencia kedvezőbb Anthony Daviséknél és ez igaz úgy is, hogy most Eric Gordon nem bevethető a vezérek közül. Otthon be kell húznia ezt a meccset a Wolvesnak, de megvan az extra ahhoz az NOP-ben, hogy idegenben is nyerjen, tehát nagy küzdelem várható, izgalmas hajrával.

Denver Nuggets - Philadelphia 76ers (03:00)

A Nuggets végre kap egy tényleg könnyű ellenfelet, aminek már nagyon itt volt az idei denveri szemszögből, hiszen óriási hullámvölgybe került Brian Shaw tartalékos együttese. A Sixers győzött LA-ben a Lakers vendégeként, ami némi plusz önbizalmat adhatott Brett Brown fiainak, de ez önmagában aligha lesz elég a coloradói magaslat bevételére.

Los Angeles Clippers - Charlotte Bobcats (03:30)

A Clippers otthon kell, hogy javítson legutóbbi kisiklása után, de erre minden esélye meg is van az idénre sokat javuló, de azért még mindig nem annyira erős gárdának tekinthető Charlotte ellen. A palánk alatt Al Jefferson védése persze kritikus fontosságú lesz, de egyszerűen nincs annyi pont a Bobcatsben, hogy komolyabb gondot okozzon a Clifford-banda a még most is JJ Redick nélkül kiálló Los Angeles-ieknek.

Erre a linkre kattintva az összes mai mérkőzés élőképpel megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus