Már tizenegynél jár a GSW, kilencnél a Spurs

Green nélkül sem hibázott a Warriors, idegenben hibátlan a Spurs - Westbrook újabb TD-t gyártott - nyert a Hornets és a Memphis. 

Draymond Green nélkül is hozta soros mérkőzését a Warriors, a Spurs pedig Washingtonból távozott győztesen, így mindkét gárda győzelmi sorozata tovább él az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában. A Charlotte és a Memphis visszavágott a New Yorknak és a Miaminak a tegnapi vereségért, az OKC pedig Russell Westbrook újabb tripla-duplájával nyomta le a Detroitot.

Visszajátszás c. videós rovatunk ide kattintva megtekinthető!

A mérkőzések rövid videós összefoglalói ide kattintva elérhetőek!

Washington Wizards – San Antonio Spurs 100-112

Nem tud hibázni a Spurs. Gregg Popovich csapata sorozatban kilencedik mérkőzését nyerte meg, összességében 10-0-ra áll idegenben és 7-0-ra, mióta összeállt a Parker-Green-Leonard-Aldridge-Gasol kezdő ötös – ráadásul keleti csapattól egyáltalán nem kapott ki még idén. Ezúttal kevésbé ment Leonardnak, villogott ellenben Tony Parker, a gárda 53,3%-kal tüzelt mezőnyből és a fordulás után már 19 pont is volt a különbség – a második negyedtől végig kontrollálta a találkozót a texasi alakulat.

Mahinmi bemutatkozott. Nagyon várták már Washingtonban, hogy pályára léphessen a nyáron megszerzett center, de egyelőre tizennégy perc alatt egy pontot és egy lepattanót tudott hozzátenni – tőle várják a védekezés és a cserepad erősödését is. A második sor ezúttal is használhatatlannak bizonyult, 35-18-ra kaptak ki Satoransky-ék a Ginobilit pihentetés miatt nélkülöző Spurs-cseréktől, ráadásul védekezésben a kezdők sem álltak a helyzet magaslatán – hiába kapaszkodtak, emiatt nem igazán tudtak közelebb zárkózni.

A Wizards legjobb dobói: Beal 25/9, Wall 21, Porter 14/3
A Spurs legjobb dobói: Aldridge 24/3, Parker 20/3, Leonard 19/3

Charlotte Hornets – New York Knicks 107-102

Visszavágott a Hornets. A tegnapi vereség után ezúttal teljesen más meccset vívtak a felek, a hazaiaknál nem lépett pályára Batum és Williams, ott volt viszont a kezdőben Zeller, Kaminsky és Lamb is – utóbbi 18 pontja mellé 17 (!) lepattanót szedett le, erre hátvédként idén csak Westbrook volt eddig képes. A gárda nagyon erősen kezdett, de a második félidőben leadta huszonegy pontos előnyét és úgy tűnt, hogy elfáradt – innentől azonban ismét előlépett Kemba Walker, aki a hajrában több fontos játékot bemutatva eldöntötte az összecsapást. Mellette Kaminsky is élt a lehetőséggel és két clutch triplát is berámolt, így a Charlotte sorozatban négy vereség után nagyon fontos győzelmet aratott.

Idegenben nem megy. 1-6-ra romlott a Knicks mérlege vendégként és amíg ezen nem tudnak javítani, nem fognak jelentősen előrébb kerülni a tabellán. Ezúttal Carmelo Anthony (18 pont, 7/25 mezőnyből) és Derrick Rose (18 pont, 8 pattanó, 8 gólpassz, 6/20 mezőnyből) is rengeteget hibázott, a kezdőből egyedül Porzingis játszott jól, egyébként nagyrészt a kispadnak köszönhetik, hogy ledolgozták komoly hátrányukat és a vezetést is át tudták venni. Összességében azonban 40% alatt maradtak mezőnyből és a hajrában nem ültek már a játékaik, így nem tudták két nap alatt másodszor is megverni a Charlotte-ot.

A Hornets legjobb dobói: Walker 28/6, Lamb 18/3, Kaminsky 14/6
A Knicks legjobb dobói: Porzingis 25/6, Anthony 18/6, Rose 18/3

Oklahoma City Thunder – Detroit Pistons 106-88

Westbrook hetedszer. Az OKC vezére idén hetedszer, karrierje során pedig 44. alkalommal ért el tripla-duplát, ezzel utolérte LeBron Jamest a vonatkozó listán – igaz, ezúttal 13 lepattanója és 15 gólpassza mellé „csak” 17 pont társult, ezzel idén másodszor maradt húsz alatt. A dobásai most is megvoltak, de elrontotta őket (8/22), ellenben csapatát jól mozgatta, Oladipo és főleg a padról beszálló Morrow nagyon élt, az OKC pedig az első negyedtől kézben tartotta a találkozót – a hatékony támadójáték mellett ezúttal védekezésben is hozták azt, amire szükségük lenne a sorozatos győzelmekhez.

Jó vendég a Detroit. Azok után, hogy otthon még a Clipperst is legyőzte a Detroit, idegenben végig hátrányban játszva, elöl-hátul komoly gondokkal küzdve ismét kikapott – összességében 1-8-ra állnak Smith-ék saját pályájuktól távol. Amellett, hogy hátul nem tudtak mit kezdeni Westbrook betöréseivel és kiosztásaival, elöl a csapatszinten elért 1/19-es triplamutató elég beszédes – így nem lehet mérkőzést nyerni a mai NBA-ben.

A Thunder legjobb dobói: Morrow 21/9, Oladipo 18/9, Westbrook 17
A Pistons legjobb dobói: Harris 21/3, Smith 14, Morris 10, Drummond 10, Caldwell-Pope 10

Miami Heat – Memphis Grizzlies 107-110

Más meccs volt. Előző este Memphisben a gyér támadójátékról, illetve kemény védekezésről szólt a két csapat találkozója, akkor a Heat tudott nyerni, most viszont gyorsabb és jóval pontgazdagabb összecsapást vívtak. Ebből végül jobban jött ki a Grizzlies, a hullámzó első három negyed után a záró etapot egálról kezdték a felek, ám itt egy 7-0-s futással megléptek a vendégek és már nem adták ki a kezükből a vezetést – a végéig egy labdán belül voltak a csapatok, de Mike Conley egymaga tizenegy pontot szórt (csapata utolsó tizenegy pontját) az utolsó három percben, amivel eldöntötte a derbit. Érdemes még kiemelni a támadásban szenzációsan játszó Marc Gasolt (28 pont, 11/16 mezőnyből, 2/4 tripla, 6 gólpassz), akivel most nem nagyon tudott mit kezdeni Hassan Whiteside.

Tartotta a lépést a Heat. Némileg meglepő, hogy Dragic és Winslow nélkül is meccsben volt a Miami, a kezdőben ott volt a korábban Pakson kosárlabdázó Rodney McGruder, a játékszervezést pedig a Waiters-Richardson kettős intézte. Méghozzá remekül, előbbi egészen extra teljesítményt nyújtott (28 pont, 4/5 tripla, 6 gólpassz), amire nagy szükségük is volt, hiszen csak Whiteside-ra építve aligha tudtak volna ilyen lendületesen játszani – a hajrában azonban hiányzott egy higgadt, rutinos vezér, illetve képtelenek voltak megfogni Conley-t, így vereséget szenvedtek.

A Heat legjobb dobói: Waiters 28/12, Whiteside 15, Richardson 15/9
A Grizzlies legjobb dobói: Gasol 28/6, Conley 21/6, Williams 18/6

Golden State Warriors – Minnesota Timberwolves 115-102

Green nélkül is hozta a Warriors. Az erőcsatár kisebb bokasérülése miatt hiányzott, helyette Kevon Looney került be a kezdőbe, karrierje során először. Nem is lehetett rá panasz, de a döntő faktor természetesen nem ő, hanem a Curry-Thompson-Durant trió volt: előbbi 34 pontig (13/19 mezőnyből, hat gólpassz) jutott úgy, hogy ebből 17-et a harmadik negyedben szerzett, Durant pedig 28 pontja, 10 pattanója és öt gólpassza mellé hat blokkot (!) is kiosztott – ez karriercsúcs számára. Az első negyedben ugyan még voltak gondok a védekezéssel, a két középső játékrészben húsz pontot vert ellenfelére a hazai alakulat és bár a záró etapban még elindított egy felzárkózást a Wolves, ezt Curry-ék könnyedén elfojtották – sorozatban tizenegyedik győzelmüket jegyezték ezzel.

Egy jó negyed volt a Minnesotában. Az első játékrészben még villogott és beszórt tizenkét pontot Karl-Anthony Towns, ám ezt követően megtalálta erre az ellenszert a Golden State és a center alig jutott jó dobóhelyzethez. Innentől meg is tört a gárda lendülete, egyedül LaVine (31 pont, 13/24 mezőnyből) volt megbízható opció, az említett Towns 8/21-gyel (1/6 tripla), Wiggins pedig 6/15-tel (szintén 1/6 tripla) célzott mezőnyből és magukhoz képest nagyon sok hármast vállaltak – 30% alatt értékesítették 35 kísérletüket. Emellett védekezésben is csak ideig-óráig tudták megnehezíteni a Warriors dolgát, így a hajrában hiába zárkóztak tíz ponton belülre, a hazaiak mindenre válaszolni tudtak.

A Warrriors legjobb dobói: Curry 34/12, Durant 28/9, Thompson 23/12
A Timberwolves legjobb dobói: LaVine 31/15, Towns 18/3, Wiggins 16/3, Dieng 15/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus