Máris itt a keleti csúcsderbi: hajnalban Bulls-Cavs!

Rögtön az első napokban összecsap a két keleti esélyes, de a címvédőre is nehéz este vár Phoenixben - a Los Angeles-i derbi már csak ráadás.

Indiana Pacers – Memphis Grizzlies 00:00

A kórházválogatott Pacers meglepetésre győzelemmel rajtolt - bár tette mindezt a D-Ligás Sixers ellen -, és Roy Hibbert extra teljesítményére óriási szükségük lenne ma is az első meccsen rögtön karriercsúcsot dobó Marc Gasol és társai ellen. Rodney Stuckey és különösen a Hillt helyettesítő Donald Sloan is remekelt, a hagyományosan remekül védekező Grizzlies ellen nagy feladat hárul rájuk majd. A kulcs valószínűleg a gyűrű alatt lesz, Hibbert sok labdát fog kapni, de Gasol remek védő, és csapatszinten is jól tudják ezt menedzselni – ugyanakkor Hibbert hét sapkát osztott ki az első meccsen, a vendégek magasai és betörő játékosai sem lehetnek nyugodtak. Ha emiatt kiszorul a Memphis a festékből, bajban lehet, hiszen alapvetően nincs nagy tűzerejük a triplavonalon túlról.

Chicago Bulls – Cleveland Cavaliers 01:00

Még októberben megnézhetjük a két legnagyobb keleti esélyes összecsapását, ez a nap szuperrangadója. A Chicago tökéletesen rajtolt a Knicks ellen, Jamesék ugyanezt nem tették meg, tegnap gyenge játékkal kapituláltak Anthony-ék ellen. Jelen pillanatban jóval összerakottabb csapat a Bulls (ahogy LeBron el is mondta a preseasonben), és ők tűnnek esélyesebbnek, főleg hazai pályán. A Gasol-Gibson páros óriási formában nyitott, márpedig ha valami nem erőssége a Cavsnek, az a palánk alatti védekezés, ugyanakkor Derrick Rose is eljutott harmincig ellenük pár hete. Akkor is nagyot harcolt Irvinggel, most is külön érdekesség lesz a párviadaluk. James hagyományosan gyengén dob a Bulls ellen, de ma nem lehet, hogy nem lesz Jimmy Butler - a meccs előtt dől el sorsa -, és bizonyára a tegnapi produkció után tombolni fog benne a bizonyítási vágy: óriási harcra van kilátás.

Milwaukee Bucks – Philadelphia 76ers 01:30

A tavalyi pocsék szezon után most jól kezdett a Bucks, nagy meccsen, hosszabbításban kaptak ki a PO-kandidáns Charlotte-tól, és joggal remélhetnek győzelmet első hazai derbijükön a Philly ellen. A vendégeknél Carter-Williams majd csak a jövő héten kezdheti meg az edzéseket, Tony Wroten és Shved viszont meglepően jól játszottak a nyitómeccsen, jól mozgatták, szervezték a csapat játékát. A Milwaukee jobb csapatnak tűnik, és a nagy leolvadással elbukott első meccs után otthon mindenképpen javítani akarnak – Jabari Parker bemutatkozik a közönségnek.

Phoenix Suns – San Antonio Spurs 03:00

A Phoenix az elvárásoknak megfelelően kezdte a szezont, Isaiah Thomas rögtön 23 ponttal mutatkozott be, és a brutális hátvédsor mindegyik tagja szenzációsan játszott – Tony Parkeréknek hosszú estéjük lesz a periméteren a villámléptű brigáddal. Jó eséllyel visszatérhet viszont Kawhi Leonard ma, akivel nagyot javulhat a címvédő munkája hátul, ugyanakkor elöl is szükség lesz az atletikusságára. Splitter sérült, de egyébként is jobbnak tűnik Diaw játéka, hiszen Morrisék inkább kintről szórják meg az ellenfeleket, ide pedig a francia jobb opció védekezésben. Nem számíthat könnyű meccsre a Spurs, bár nyilván jobb csapattal rendelkeznek, ez a Suns bárkire veszélyes.

Sacramento Kings – Portland Trail-Blazers 03:00

Aldridge remekül, Lillard pocsékul kezdett a Portlandnél, de utóbbira nem is volt nagy szükség, Matthewsék megoldották a feladatot. A Kings a vártnál gyengébb támadójátékkal rukkolt elő, pontatlanul dobtak, Cousinstól kezdve Gayen át mindenki rosszul célzott. Beszédes, hogy 24 dobott kosárral és 27 eladott labdával zártak, ez egészen elképesztő mutató. Hasonló százalékkal most sem lesz esélyük, ha ezen tudnak javítani legalább a gyűrű közelében, illetve Lillard nem javul jelentőset, lehet esélyük – egyébként a Blazers kategóriákkal jobb csapat jelenleg. A Kings 1997 óta nem bukta el az első két hazai meccsét a szezonban, most extrát kellene hozniuk (legalábbis a nyitómeccshez képest), hogy ne történjen meg velük ez a csúfság.

Los Angeles Lakers – Los Angeles Clippers 03:30

A Lakers két sansztalan vereségen van túl, Kobe Bryant mindkétszer afférba keveredett valakivel, Randle lábtörést szenvedett - sokkal rosszabbul nem nyithattak volna. Ugyanakkor a Clippers sem úgy nézett ki tegnap a már Westbrookot is elveszítő Thunder ellen, mint a nyugati döntő egyik esélyese, így most városon belül javíthatnak. Griffin és Paul hozta magát, a többiek nagyon nem, főleg a kinti dobók fogtak ki gyenge napot. Így is ők az esélyesek természetesen, jelenleg nem hasonlítható össze a két csapat, de lazán venniük nem szabad – ugyan Kobe Bryanten kívül nincs érdemi fegyvere most a sérülésektől sújtott Lakersnek, ő bármire képes.

Élőképes streameket ezen a linkek találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus