Másodjára sem adott esélyt a Torontónak a Cavs

Az első félidő hajrájában eldöntötte a meccset a Cleveland, James történelmet írt, továbbra is veretlen Tyronn Lue csapata a palyoffban.

A második találkozón sem volt esélye a Torontónak Clevelandben az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) keleti döntőjében, így LeBron Jamesék sorozatban tizedik meccsüket is megnyerték az idei rájátszás során és két sikerre vannak a nagydöntőtől.

Visszajátszás: LeBron James már Shaq előtt

Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors 108-89

2-0. Ezúttal szorosabb volt a meccs szűk két negyeden keresztül, bár a Cavs járt előrébb, tartotta magát a Toronto - aztán az első félidőt egy 16-2-es futással zárták le a hazaiak, itt pedig eldőlt a találkozó sorsa. A különbség később átlépte a húsz pontot és a fordulás után végig masszív előnyben játszott a Cleveland, Kevin Love és Kyrie Irving mellett elősorban LeBron Jamesről szóltak a dolgok - a kiscsatár tripla-duplázott (23 pont, 11 pattanó, 11 gólpassz), közben pedig megelőzte Shaquille O'Nealt a playoff pontlistáján, ezzel fellépett a negyedik helyre. Két sima találkozót nyert meg eddg a Cavaliers, így költözhetnek át a felek Torontóba - Tyronn Lue együttese két győzelemre van sorozatban második nagydöntőjétől.

Nem változott semmi. Az első másfél negyedben védekezésben egy kicsit aktívabb, energikusabb tudott lenni a Raptors, de nagyjából ennyivel tudott közelebb kerülni ellenfeléhez a vendégcsapat - a második félidőben végig 15-20 pont körüli hátrányban kosaraztak Biyombóék. Kyle Lowry ismét botrányos volt (4/14 mezőnyből, 10 pont, 5 eladott labda), egyedül DeRozant (22 pont, 8/18 mezőnyből) lehet dicsérni, de a gárda 40%-os mezőnymutatója, 27,3%-os triplázása és a Cavshez képest fele annyi kiharcolt büntetője azért jelzi, hogy voltak komoly gondok...

A Cavaliers legjobb dobói: Irving 26, James 23, Love 19/3
A Raptors legjobb dobói: DeRozan 22, Ross 11/6, Joseph 11/3, Johnson 11/3

A párharc állása: 2-0 a Cavaliers javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus