Másodszor sem bírt a bajnokkal a Toronto

Szoros meccsen nyertek LeBron Jamesék - a Bulls lejátszotta a Portlandet - ismét nyert a Lakers és a Hornets - nem hibázott a Hawks.

Ismét szoros találkozót hozott a Cleveland és a Toronto összecsapása az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, de az utolsó percben a maga javára döntötte el a rangadót a bajnok. A Bulls tükörsimán győzött Portlandben, két vereség után ismét nyert a Charlotte, otthon verte a Brooklynt a Lakers, az Atlanta pedig küzdelmes mérkőzésen nyomta le a sorozatban hatodszor is kikapó Miamit.

Visszajátszás c. videós rovatunk ide kattintva elérhető!

A mérkőzések rövid videós összefoglalói ide kattintva elérhetőek!

Cleveland Cavaliers – Toronto Raptors 121-117

Ismét a Cleveland. A tavalyi keleti döntő után idén már másodszor verte meg szoros összecsapáson a Torontót a bajnok, ezúttal az utolsó pillanatokig nyílt volt a találkozó. A hazaiaknál remekelt LeBron James (28 pont, 10/15 mezőnyből, 9 lepattanó, 14 gólpassz), de Irving, Love, vagy éppen a padról 5/8 triplával beszálló Channing Frye is hozzátette a magáét. Egy perccel a vége előtt mindenesetre még a Toronto vezetett, de ekkor érkezett Frye utolsó hármasa, innentől pedig már nem engedtek kosarat a vendégeknek, csak akkor, amikor már mindegy volt – igaz, közben több büntetőt is elrontottak Shumperték. A mezőnyből 53%-kal célzó címvédő így JR Smith nélkül is behúzta a rangadót és 9-1-es mérleggel folytathatja majd az Indianával szemben.

Faultokat hiányolnak a Raptorsnál. A szoros végjátékban több elmaradt fújást, egy meg nem ítélt goaltendinget és egy felesleges technikait is számon kértek a játékvezetőn Kyle Lowry-ék – kosarat azonban sehogy nem tudtak szerezni a döntő pillanatokban, így vereség lett a vége. Náluk hiányzott Carroll, Jamesszel így egyáltalán nem tudtak mit kezdeni, de érdekes, hogy 117 pontot szereztek úgy, hogy ezúttal nem villogott DeRozan – 26 pontjához 27 mezőnykísérlet kellett, ráadásul négy büntetőt is elhibázott. Összességében nem játszott rosszul a Raptors, de egy hajszállal jobb volt a Cleveland, csütörtök hajnalban, hazai pályán, a Golden State ellen javíthat a gárda.

A Cavaliers legjobb dobói: James 28/6, Irving 24/6, Frye 21/15
A Raptors legjobb dobói: Lowry 28/12, DeRozan 26/6, Ross 18/12

Miami Heat – Atlanta Hawks 90-93

Nagyot harcolt a Miami. Harcos, agresszív védekezést mutattak be a hazaiak és Dragic nélkül is mindent megtettek a győzelemért – támadásban előlépett Josh Richardson, ő igyekezett diktálni a tempót. Bő két perccel a vége előtt 89-86-ra alakult az eredmény, innentől azonban egyáltalán nem született pont addig, amíg 13 másodperccel az órán be nem talált Rodney McGruder – a Hawksnál viszont Bazemore és Schröder sem hibázott a büntetővonalról, így megőrizte előnyét a vendégcsapat. Hiába a kiemelkedő védekezés, ez sem ért győzelmet, így már 2-8-ra süllyedt a floridaiak mérlege, péntek hajnalban a Bucks lesz a következő ellenfél.

Szenvedett a Hawks. Nem igazán találta a ritmust a vendégcsapat, szűk 17 ponttal a szezonátlaguk alatt maradtak Bazemore-ék és csak 35%-kal dobtak a negyedik negyedben – a 19 pontos, 25 lepattanós Whiteside-dal nehezen bírtak a palánk alatt, főleg miután a harmadik negyedben megsérült Dwight Howard combja. A Miami 23 eladott labdáját és erőlködős támadójátékát azonban végül ki tudták használni és kiizzadták a győzelmet, így 8-2-re javították a mérlegüket.

A Heat legjobb dobói: Whiteside 19, Richardson 19/3, T. Johnson 14/6
A Hawks legjobb dobói: Schröder 18/6, Millsap 15, Hardaway 15/3

Minnesota Timberwolves – Charlotte Hornets 108-115

Megint a harmadik negyed. A Minnesota eddigi tíz meccséből nyolcszor vezetett tíz pont feletti előnnyel az első félidőben, de ebből hatszor vereséget szenvedett, köszönhetően a harmadik negyedeknek – ebben a játékrészben ligautolsók a pontkülönbséget tekintve. A Hornets viszont éppen az ellenkezője, a liga legjobbjai Walkerék ebben a periódusban, így talán nem is annyira meglepő, hogy ezúttal 19 pontot vertek ellenfelükre a vendégek ebben a 12 percben – itt el is dőlt a találkozó. A Wolves egyébként 15/35 triplával operált, a festékben ezúttal kevésbé volt hatékony, védekezésben pedig nem tudtak mit kezdeni Wigginsék a Walker-Batum párossal, így a záró etapban nem tudták már ledolgozni a hátrányukat.

Remekül játszott a Charlotte. Kemba Walker (30 pont, 12/19 mezőnyből, 6 gólpassz, 5 labdaszerzés) és Nic Batum (16 pont, 4/5 tripla, 7 gólpassz, 3 labdaszerzés) vezérletével végig komoly nyomás alatt tartotta a Wolves védekezését a vendégcsapat, ráadásul a padról Kaminsky (20 pont, 12 az utolsó negyedben) és Belinelli is remekül szállt be. A gárda végül 50% felett célzott mezőnyből, 45,8%-kal triplázott, ráadásul húsz pontot szerzett a Minny eladott labdáiból – a harmadik negyedben kialakított előnyt már beosztották Zellerék és idei hetedik győzelmüket is behúzták.

A Timberwolves legjobb dobói: Wiggins 29/9, Towns 21/9, LaVine 19/15
A Hornets legjobb dobói: Walker 30/6, Kaminsky 20/9, Batum 16/12

Portland Trail Blazers – Chicago Bulls 88-113

Nem hiányzott Rondo. Az irányító nem lépett pályára egy bokasérülés miatt, de a helyén kezdő Jerian Grant 18 ponttal és jó védekezéssel jelentkezett, ráadásul Wade és főleg Butler is remekelt –megvolt a ritmus a vendégeknél már az első perctől kezdve. Ezért és a Blazers indiszponáltsága miatt hamar el is dőlt a találkozó, már az első negyedben húsz pont fölé kúszott a különbség, ezt pedig végig tartotta is a Chicago – ugyan nem dobott különösebben jól a gárda, de védekezésben tette a dolgát és a 67-49-re megnyert lepattanózás is mellettük szólt. Fred Hoiberg együttese így sorozatban harmadik győzelmét könyvelhette el, ezúttal ráadásul meglehetősen simán – nem is lehet jobban indítani egy hatmeccses idegenbeli túrát…

Összezuhant a Portland. Teljesen reménytelen játékot mutattak be a hazaiak az első negyedben, elöl és hátul sem tudták tartani a lépést a Bulls játékosaival, a komoly hátrány után pedig már nem is erőltették meg magukat. Érdekesség, hogy Damian Lillard ennek ellenére 38 percet pályán töltött, de a gárda bőven 40% alatti mezőnymutatóval zárt és nem tudott közelebb zárkózni, végig komoly hátrányban játszott. A Portland így 7-6-tal indul el egy ötmeccses idegenbeli túrára, következőleg Houstonba látogatnak McCollumék.

A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 19/3, McCollum 17/9, Crabbe 15/9
A Bulls legjobb dobói: Butler 27/3, Wade 19, Grant 18/6

Los Angeles Lakers – Brooklyn Nets 125-118

Elöl megint remekelt a Lakers. Ugyan ezúttal sem Nick Young, sem a padról többször vezérré előlépő Lou Williams dobásai nem ültek, bőven pótolta ezt Luke Walton együttese. D'Angelo Russell 32 ponttal, közte 7/13 triplával áltt csapata élére, közben a "Draymond Green-poszton" lubickoló Julius Randle karrierje második tripla-dupláját (17 pont, 14 lepattanó, 10 gólpassz) jegyezte, ráadásul most a centereket is megtalálták: Mozgov 20, Black pedig 13 perc alatt 12 pontot tett hozzá. Védekezésben ugyan megint nem álltak igazán a helyzet magaslatán, de végig menekültek előre és a Brooklyn nem tudta őket utolérni, így hazai pályán 4-1-re, összességében 7-5-re állnak az arany-lilák.

Nagy csapásszámmal dolgozott a Nets. Idén a liga egyik leggyorsabb játékát műveli a Brooklyn, ezúttal is vállaltak 99 mezőnykísérletet, közte 41 triplát - ugyan nem dolgoztak igazán hatékonyan, a 118 pont így is jól mutat. Ebben a műfajban azonban egy fokkal előrébb jár a Lakers, így hiába tüzelt sokat Lopez (30 pont, 4/11 tripla), valamint villogott Bogdanovic, nem tudták utolérni ellenfelüket. Lopez egyébként kiosztott három blokkot is, így a franchise legjobbja lett ezen a téren, megelőzte George Johnsont - a gárda szombat hajnalban Oklahoma City-ben zárja le idegenbeli túráját.

A Lakers legjobb dobói: Russell 32/21, Mozgov 20, Randle 17
A Nets legjobb dobói: Lopez 30/12, Bogdanovic 29/6, Ferrell 11/6, Booker 11/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus