Mától egy órával előbb kezd az NBA!

Már 18:00-tól Spurs-Bulls, 20:30-tól Warriors-Clippers rangadó - lassít Westbrook? - visszatérhet Parsons

San Antonio Spurs – Chicago Bulls 18:00

A hazai pálya jót tett a címvédőnek, hatmeccses sorozatuk harmadik derbijét vívják ma, és úgy néz ki, hogy stabilizálni tudták magukat mindkét oldalon – ugyanez nem mondható el a Chicagóról. Rose, Butler és Gibson nélkül nem az igazi a csapat, Gasol és Mirotic mellett nem nagyon tudnak hozzátenni a hátvédek, a 36% körüli dobóteljesítmény San Antoninóban is kevés lesz – ráadásul emellé a védekezésük is visszaesett. Tim Duncan az utóbbi két, Chicago elleni meccsén átlagosan öt pontot szerzett csupán, ma Pau Gasollal igazi rutinróka-derbit rendezhetnek, de a periméteren az egészségesnek látszó Parker, Ginobili és Leonard révén jókora fölényben lesznek a hazaiak. A mérkőzés az amerikai óraállítás miatt már 18 órakor kezdődik!

Golden State Warriors – Los Angeles Clippers 20:30

Hazai pályán egyszerűen verhetetlen a Golden State, 26-2-re állnak a saját csarnokukban, és legutóbb a Dallast is bántóan simán intézték el – persze Nowitzkiéknél most jobb formában lévő csapat a Clippers. Ugyanakkor amellett, hogy a Paul-Jordan páros az utóbbi időben bárkit leamortizál, egyrészt papíron mindkettejükre van védője a hazai csapatnak, másrészt a kiszolgáló személyzet sérüléssel bajlódik – Crawford és Barnes játéka is erősen kérdéses. Nélkülük nem valószínű, hogy lesz esélye a Los Angelesnek, a Portland ellen is rengeteget vállat a Paul-Redick duó, és ott sem ért győzelmet, Curry-éket pedig ennyi tűzerővel nagyon nehéz lesz túldobni. Ugyanakkor a védekezésükben ők is bízhatnak, hiszen az elmúlt hét találkozójukon 38,2%-on tartották ellenfeleiket, na de ezt a Warriorst a saját pályáján ennyin tartani…

Brooklyn Nets – Utah Jazz 23:00

Hátvédei visszaesett dobóformája miatt a Brooklyn playoff-esélyei is csökkennek, a Deron Williams-Joe Johnson páros nagyon szenved a dobásokkal, a csapat pedig előbb a Charlotte-tól, majd a Phoenixtől is kikapott – sorozatban harmadik vereségük már nagyon fájó lenne, de ezzel a formával a Jazz sem lesz verhető. A liga egyik legjobb védőcsapatává fejlődtek Gobert-ék, akik parádésan védik a festéket, ugyanakkor Burke, Favors és Hayward személyében támadásban is megvannak azok az embereik, akik megnyerhetik a találkozót. Ellenük a jó kinti dobások és a hátvédek extra játéka lehet a siker receptje, pontosan ez hiányzik a Netsből az elmúlt találkozókon, és amíg Deron Williams 20%-kal dob, nem is lesz sok okuk az örömre. Amikor Gobert védi a gyűrűt, 38%-kal értékesítik a dobásokat az ellenfelek, ez pedig a liga legjobb száma a kezdő centerek között – valószínűleg nem Lopezék és a festék fogja megnyerni a találkozót a hazaiak számára.

Detroit Pistons – Charlotte Hornets 23:00

Mindkét csapat irányítót szerzett az utóbbi hetekben, de elég ellentétes előjelekkel várhatják a mai találkozót – amíg Mo Williams parádésan illik a Jefferson-Henderson duó közé, és talán élete legjobb formájában tündököl, Reggie Jackson kissé rapszodikus játékával sorozatban öt vereségnél jár a Pistons. Külön adalék, hogy bár Williams öt különböző csapattal is játszott a Detroit ellen, 13-1 a mérlege ellenük - azt ma is nehezen látni, hogy a kemény védekezés és letisztult, hatékony támadójáték ellen mit tud tenni a dobásokkal amúgy is nagyon szenvedő hazai csapat. Alig egy hónapja még fordított volt a felállás, Drummondék tükörsimán nyertek, ma viszont meglepetésként hatna, ha össze tudnák magukat kapni annyira, hogy ők örülhessenek a végén.

Orlando Magic – Boston Celtics 23:00

Victor Oladipo 70 pontot rámolt be az előző két mérkőzésén, mondhatni kirobbanó formában van – a Boston ellen viszont általában nem megy neki, 25%-kal dob, a két decemberi találkozón pedig összesen öt mezőnykosarat tudott szerezni. Ma viszont nem lesz ott a vendégeknél Avery Bradley, aki meg szokta keseríteni az életét, így komoly hiányzóval áll ki a Boston – igaz, legutóbb Crowder tökéletesen pótolta a dobóhátvédet. Isaiah Thomas azonnal a gárda élére tudott állni, és a cserepadról beszállva húzza a Keltákat, kérdés, hogy az újonc Elfrid Payton mihez tud vele kezdeni védekezésben. A hazaiaknál is lesz egy komoly hiányzó, Nik Vucsevics jó eséllyel kihagyja a találkozót, pedig centerposzton ficánkolhatott volna a Boston magasaival szemben – az biztos, hogy a periméteren fog eldőlni ez a találkozó. A győzelem a vendégek számára fontosabb.

Oklahoma City Thunder – Toronto Raptors 00:00

Russell Westbrook sorozatban háromszor jutott 40 pont fölé, de mindháromszor több mint 30 dobást vállalt, ami nyilvánvalóan nem egészséges – különösen úgy, hogy a társai egyébként meglennének Kevin Durant nélkül is. Hiába „őrült meg” az elmúlt találkozókon, az utóbbi négyből csak egyet tudott megnyerni az OKC, de a Raptors még ennél is rosszabb formában van, az előző nyolcból hét meccsüket bukták el. Borzalmas védekezésük mellett a még ennél is gyengébb dobóforma ennek legfőbb oka, Lowry visszatérése sem tudott ezen javítani – 108 pont körül kapnak átlagban, és bár DeRozan vagy Lou Williams egyszer-egyszer megtolja a csapat szekerét, összességében elég gyengén teljesítenek. Ha Westbrook egy kicsit visszavesz a tempóból, jobban figyel a védekezésre, és nem egy-egyezik ennyit, meglehet a győzelem az OKC számára – jelenleg nem úgy tűnik, hogy őt le tudná lassítani a Raptors.

Los Angeles Lakers – Dallas Mavericks 02:30

A hírek szerint Chandler Parsons ma már pályára léphet, az ő játékától pedig sokat várnak a Dallasnál – igaz, miben bízzanak, ha nem az ő visszatérésében. Nélküle hét meccsen 91,1 pontot átlagolt a csapat, különösen a tripláikkal szenvedtek, ezeket pedig ő megoldhatja, de ehhez a Rondo-Ellis páros javulása is szükséges. Nowitzkiék két demoralizáló vereség után Los Angelesben zárják idegenbeli túrájukat, ahol már mindenképpen nyerniük kell – a Lakers viszont nem könnyű ellenfél, bár legutóbbi négy mérkőzésüket elbukták, átlagosan 5,3 ponttal maradtak alul. A Memphis ellen 25 pontos karriercsúcsot szállító és az utóbbi hat meccsen 17,3 pontot (52,9%-kal) átlagoló Jordan Clarkson kikapcsolása lehet a kulcs a vendégek számára, ha őt Rondo le tudja lassítani, nyeregben lesz a Mavs.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus