Mavs-Wizards a Sport TV-n, rangadók keleten és nyugaton

Wallék Nowitzkiék ellen a Sport1-en, de lesz Hawks-Cavs, Grizzlies-Spurs és Blazers-Raptors, valamint pályán a GSW és a Bulls is

John Wallék Nowitzkiék elleni fellépését a Sport 1 is közvetíti, de ezen kívül lesz Atlanta-Cleveland keleti és Memphis-San Antonio nyugati, valamint Toronto-Portland "vegyes" rangadó is. Pályán még a Golden State és a Chicago is - nézzük, mit várhatunk a mai tíz összecsapástól!

Orlando Magic – Detroit Pistons 01:00

Két meccset játszott a Detroit Josh Smith kivágása óta, mindkettőt remekül játszva nyerték meg – legutóbb Clevelandben ütötték ki LeBron Jameséket. Tíz hónap után először nyerhetnek sorozatban hármat, a csapat dobóformája pedig nagyon megugrott – hogy ez csak átmeneti, vagy tartósan felszabadultak Jenningsék, kiderül. Az biztos, hogy a tegnap Miamiban szoros meccset nyerő Magic ellen nehéz dolguk lesz, Vucsevicsék nagy harcot vívhatnak majd a palánk alatt Drummondékkal, a megtáltosodó Pistons-periméter pedig Oladipóék feladata lesz – az Orlando hátvédje nagy formában van és nincs rá igazán ember vendégoldalon. Harrisék mindenesetre az utóbbi kilencből hetet buktak hazai pályán és sokszor eresztenek le a negyedik negyedben, ezekre figyelniük kell.

Atlanta Hawks – Cleveland Cavaliers 01:30

LeBron James 30. szülinapját természetesen győzelemmel szeretné ünnepelni a Cavs, de nehéz dolguk lesz Atlantában – Teague-ékkel két sima meccset játszottak, egyszer ők, egyszer a Hawks jött ki győztesen. Ráadásul a média eléggé a szájára vette a csapatot, felröppent a hír, hogy a játékosok nem hallgatnak David Blattre, ez tovább bonyolítja a helyzetet – nem beszélve Varejao sérüléséről. Ma visszatérhet Kyrie Irving, akire nagy szüksége van most az együttesnek, de a Spurshöz nagyon hasonló rendezett, sokpasszos stílus képviselő Atlanta így is jobb előjelekkel várhatja az összecsapást. Millsapék sorban megverték a liga nagycsapatait, majd a Buckstól nagyon csúnyán kaptak ki, ennek ellenére a liga egyik legjobb formában lévő együttese. A két gárda eddigi két meccsén egy-egy kiugró dobóforma miatt alakult ki nagy különbség, kérdés, ez ma is így lesz-e.

Chicago Bulls – Brooklyn Nets 02:00

Jimmy Butler MVP-formában kosarazik ebben a szezonban, mellé egyre többször tud fellépni Rose, Gasol stabilan hozza magát – a Bulls tegnap ennek ellenére kissé fáradtnak tűnt és végül szenvedve húzták be a győzelmet az Indiana ellen. A Brooklyn kicsit összekapta magát és legyőzték a Kingst, a padról érkező Lopez-Williams páros viszont semmivel nem tűnik ki a cserék közül, ami aggasztó lehet (bár Hollins szerint így jobb a csapat). Jacket kezelésbe vehetik Butlerék, Plumlee viszont tegnap Cousins ellen is alkotott, ma a Noah-Gasol duó ellen kell megismételnie ugyanezt. Összességében frissebbnek tűnik most a Nets, de a Chicago zsinórban hét győzelemmel, mélyebb rotációval várja őket és nem látni, hogy a Brooklyn hogyan fogja megállítani a hazaiakat – miközben Thibodeau csapatában pont ott vannak jó védők, ahol ma igazán kell.

Memphis Grizzlies – San Antonio Spurs 02:00

A két csapat legutóbb egy sokáig emlékezetes, három hosszabbításos mérkőzést vívott, amit a Grizzlies tudott megnyerni – azóta viszont mindkét csapat csak botladozik. A Grizzlies elveszítette Randolph-ot, aki ma sem fog pályára lépni és sorozatban négyszer buktak, mielőtt megverték a Miamit, a Spurs pedig a Tim Duncan-éra legrosszabb sorozatát produkálta nyolcból hét vereséggel, mielőtt behúzták a Houston elleni rangadót. Patty Mills visszatért és az ő lendülete azonnal meg is tolta a csapat szekerét, nagy szükség lesz erre ma is. A címvédőnél hiányozni fog Parker és Leonard, utóbbi óriási kiesés a védekezésből, de Joseph jól pótolja Parkert – a kulcs Ginobili és Gasol lehet, általában ők szoktak dominálni az egymás elleni találkozókon. Egyik csapat sincs jó állapotban, Memphisben nehéz nyerni, de pont a Spursnek sikerült már idén…

New Orleans Pelicans – Phoenix Suns 02:00

Anthony Davist nem lehet megállítani, Shaquille O’Neal 1999-2000-es szezonja óta ő az első, aki 24 pontot, 10 pattanót és 3 blokkot átlagol – viszont ez nem mindig jár együtt csapata győzelmével, sőt még akkor sem, ha az Evans-Holiday páros hozza, amit kell. Rájuk most mindenképpen szükség lesz, mert a Suns sorra (zsinórban hatnál tartanak) nyeri a meccseket a „háromfejű” hátvédsorral, a Thomas-Dragic-Bledsoe triót szintúgy nehéz lelassítani. Belül viszont nincs igazán védő Davisre, akinek így kötelező lesz dominálni, de ha Evansék nem tudják tartani a lépést a periméteren, ez könnyen kevés lehet. Ryan Anderson és Morrisék kioltják egymást szerkezetileg, a kulcs az eladott labdák száma lehet – mindkét fél nagyon jól indít és sok pontot szerez ebből.

Dallas Mavericks – Washington Wizards 02:30 (TV: SPORT 1 - ÉLŐ)

Tyson Chandler játéka kérdéses a Mavsnél, így ismét Nowitzki játszhat centert, Parsons pedig erőcsatárt – a Thunder ellen működött, a Wizards viszont bár nem lepattanózik olyan jól, Gortaték veszélyesebbek a palánk alatt, mint Adamsék. Az extra small-ball nagyon látványos volt a Dallasnál, rengeteg helyet és külső dobást biztosít ez a szerkezet, viszont a Thundernél okosabb és erőfölényben lévő Washington a tarthatatlan John Wall irányításával megtalálhatja a megoldást – Westbrooknak ez nem sikerült. Bealék tegnap a remekül védekező Houstont is legyőzték, ma egy teljesen más csapathoz látogatnak, de talán ez jobban fekszik nekik – Rondónak viszont bostoniként nem ment Wall ellen, az ő játéka is kulcs lehet.

Denver Nuggets – Los Angeles Lakers 03:00

Ugyan legutóbb már játszott Kobe Bryant, ez sem hozta meg a sikert a Lakersnek, az arany-lilák ikonja valószínűleg ma sem fog 40 percet játszani – az előző találkozón eléggé visszafogta magát. Mindkét csapat botrányosan védekezik, a Lakers inkább kint, a Nuggets pedig a festékben, ha jól osztják el a labdákat a vendégek, könnyen ízekre szedhetik belül Fariedéket – már csak az a kérdés, hogy ki fogja tartani a lépést a Lawson-Afflalo duóval. A belendülő Farieddel egyébként javult a Denver, de a negyedik negyedben lefagytak a Toronto ellen és nem sikerült kimászniuk a gödörből. A Lakers ellen azonban zsinórban hét győzelmet számlálnak és ha kicsit összekapják a védekezést (vagy Kobe túlvállalja magát és nem osztja el a labdákat), ők számítanak esélyesnek.

Utah Jazz – Minnesota Timberwolves 03:00

Kiesési rangadónak számít ez a találkozó, mindkét fél nagyon gyengén teljesít, bár villanásaik vannak – a Jazz például tegnap nagyon szoros meccset játszott a Staplesben a Clippers vendégeként. Haywardék legalább a védekezésüket összekapták, az utóbbi hat meccsen 91,3 pontot engedtek csak ellenfeleiknek, a pontokat pedig elsősorban a frontcourt hozza. A védekezésben mindenképpen előrébb járnak, mint a Wolves, Andrew Wigginsék, az utolsó nyolc meccsükön majdnem 110 pontot kaptak átlagban, idegenben pedig még ennél is többet – fontos lehet a lepattanózás, Kanterék ebben a liga elejéhez tartoznak, Youngék pedig a legaljához. Még Alec Burks hiányában is esélyesebb a Jazz, a vendégek Muhammad, Wiggins vagy Young nagy estéjében és Haywardék gyenge dobóformájában bízhatnak leginkább.

Portland Trail Blazers – Toronto Raptors 04:00

Elképesztő tempóban száguld a Toronto, a DeRozan nélküli keleti éllovas nyolcat nyert az utóbbi kilenc meccsükből, ebből hetet minimum tíz ponttal – az elmúlt öt derbijükön pedig 114,8 pontot szereznek átlagban. A Portland védekezése mindenképpen megnehezíti majd a dolgukat, de a Lowry-vezette támadójáték a liga második legtöbb pontját szerzi és a második legkevesebb labdát adja el – külön kiemelendő a 40 pontot átlagoló kispad. A Blazersnél Aldridge játéka kérdéses, ha az erőcsatár nem tud pályára lépni, a triplaeső alighanem kevés lesz tőlük, a védekezésben is hatékony Raptorsnak sokkal több fegyvere van, egyik sarokköve nélkül pedig nem ugyanaz a csapat a Portland. Az ő eredményességük a védekezéstől és a hármasoktól függ, amelyik meccseken minimum tíz triplát dobtak, 11-1-re állnak, erre kell figyelniük Lou Williamséknek. Na meg persze a parádézó Lillardra…

Golden State Warriors – Philadelphia 76ers 04:30

Összecsap Dávid és Góliát, a ligaelső Warriors és a ligautolsó Sixers. A GSW két vereséget is elszenvedett mostanában, de a Wolves ellen javítottak és sokkal most sem tűnik erősebbnek az ellenfél. A csapat mindkét említett buktája idegenben született és hazai pályán kategóriákkal dobnak jobban, mint idegenben, így nem sok jóra számíthatnak a vendégek – nekik már az is elég lenne, ha nem vernék meg magukat az eladott labdáikkal. Pedig nehéz estéje lesz Carter-Williamsnek és Wrotennek, a periméteren nagyon agresszívek Curry-ék, jó eséllyel sok pontot szereznek majd leindításból. A Warriors első helyét úgy is értékeljük, hogy ők játszották eddig a legkevesebb meccset otthon, most viszont hosszú sorozat vár rájuk az Oracle-ben.

A találkozókhoz élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus