Meccsdömping jön az NBA-ben!

Tizenhárom összecsapás következik ma hajnalban, közte például a Cavs-Wizards, a Rockets-Kings, a Hawks-Raptors és a Lakers-Grizzlies

Tizenhárom meccsel dübörög tovább hajnalban az NBA, rangadózik a Cavs és a Wizards, illetve a Rockets és a Kings, a Toronto Atlantába, a Memphis a Lakershez látogat – nézzük a kínálatot!

Charlotte Hornets – Portland Trail Blazers 01:00

A nagyot javuló védekezés a Blazers sikerének alapja, ezzel már zsinórban nyolc nyert meccsnél tartanak. Két hete összecsaptak már a felek, akkor két ponttal bizonyult jobbnak otthon a Portland, Aldridge és Lillard is remekelt – a Hornets pedig azóta csak gyengébb formába került. Zsinórban hat vereséget gyűjtöttek be, különösen a támadójáték borzalmas, de a védekezésük sem állt össze, szinte minden ellenfél nagyon jól dob ellenük. A Blazers mindenben erősebbnek tűnik jelenleg, főleg lepattanózásban és védekezésben, meglepetés lenne a hazai győzelem.

Cleveland Cavaliers – Washington Wizards 01:00

Alig öt napja kapott ki Washingtonban csúnyán a Cavs, LeBronék azóta a Magic ellen remek meccsel zárták le a vereségsorozatot, a Wizards pedig tegnap pontatlanul játszva kapott ki otthon az Atlantától. Az egymás elleni meccsen James és Love is gyengén teljesített, ellenben Wallék szárnyaltak, a Wizards agresszív védekezése megint megnehezítheti a hazaiak dolgát még akkor is, ha Nené játéka továbbra is kérdéses ma. A Cavs győzelme egyértelműen Jamestől függ, a győzelmek alatt 32 pontot átlagol 50% felett, a vereségek alatt 19 egységet 40% alatt – Pierce-éknek adott a feladat.

Orlando Magic – Golden State Warriors 01:00

A Magic két vereségből érkezik, méghozzá kulcsfontosságú sérültekkel – Tobias Harris továbbra sem bevethető, Aaron Gordon szintén, Kyle O’Quinn sem léphet pályára, de Fournier játéka is erősen kérdéses ma. A Warriors tegnap Curry parádéjával lépett át a Miamin, a rendkívül mély és nagyon minőségi keret mindenhol erősebb, mint a hazaiak – egyedül Vucsevics okozhat károkat, de papíron rá is megvannak a megfelelő védők. A periméteren jelenleg nagyon hiányos a Magic, ez pedig nem férhet bele a Splash Brothers ellen.

Philadelphia 76ers – Brooklyn Nets 01:00

Egy vereséggel beállítaná a franchise történetének legrosszabb rajtját a Philly, de a Brooklynnál is komolyak a gondok. Jelenleg gyakorlatilag csak Deron Williams hozza az elvárt szintet, Lopez és Joe Johnson tragikusan játszik, a padról valaki, illetve néha Bogdanovic tud fellépni, de ez az utóbbi időben sorozatos vereségeket eredményezett. A Wroten-MCW duó legutóbb ponterősen kosarazott, ha ma is ezt tudják hozni (a periméteren gyengén védekezik a Nets), lehet némi esélyük a rekord elkerülésére – alapjáraton azért nyilván jóval esélyesebb a Nets.

Dallas Mavericks – New York Knicks 01:30

Két olyan csapat találkozik ma, akiknél gyakorlatilag nem létezik a periméter-védekezés – ez alapján pontesőre számíthatunk. Mindkét fél szenved hátul, a Mavs viszont elöl a liga legtermékenyebb együttese, erre pedig nem igazán lehet válasza a New Yorknak – főleg úgy, hogy Carmelo Anthony hátfájdalmai miatt jó eséllyel kihagyja a mai derbit. A Knicks támadójátéka továbbra is esetleges, a hazaiaknál ugyanakkor remekül folyik a labda és hazai pályán szinte megállíthatatlanok – nagy blama lenne, ha ma vereséget szenvednének. A meccs pikantériája Tyson Chandler lehet, a center még bajnok volt a Dallasszal, majd eligazolt a Knickshez, ahonnan idén nyáron tért vissza Texasba.

Atlanta Hawks – Toronto Raptors 01:30

A keleti listavezető ma a legtöbb helyen esélyesnek számít, a DeRozan-Lowry páros majdnem negyven pontot átlagol, de Valanciunas, Lou Williams, vagy Ross is hozzáteszi a magáét – nem beszélve a jó védekezésről. Ugyanakkor a Hawks tegnap Washingtonban tudott nyerni, ami komoly fegyvertény, az még inkább az lenne, ha ma is ők jönnének ki győztesen, de a nem túl acélos kinti védekezésükkel nehéz lesz megállítani a Raptors hátvédeit. Ugyanakkor a Scott-Mack páros remekelt legutóbb, az ő második soruk képes lehet meccsben lenni a Toronto cseréi ellen. Egy hónapja találkoztak a felek Torontóban, akkor a Raptors 109-102-re nyerni tudott.

Detroit Pistons – Los Angeles Clippers 01:30

A Clippers támadójátéka nem működött egészen addig, amíg legutóbb a Paul-Griffin páros folyamatos pick and rolljaira nem építettek és nyerték meg simán a meccsüket. A Detroit nem tűnik összeszedett csapatnak jelenleg, Griffin mindig remekel ellenük, legutóbbi három meccsüket elveszítették otthon és az utolsó négy alkalommal nyert itt a LAC – ráadásul Jenningst is mindig teljesen lefogja Chris Paul. Ugyan lepattanózásban idén jóval gyengébbek a vendégek, mint szoktak, ami Drummondék ellen mindig veszélyes, de a Pistons nagyjából senki ellen nem tudta még kihasználni ezt, a Clippers pedig legutóbb már előrelépett ebben.

Houston Rockets – Sacramento Kings 02:00

A nap nyugati rangadója. A Kings tegnap New Orleansban tudott nyerni Gay és Collison nélkül, de halvány esély mindegyikük játékára mutatkozik – ugyanakkor a Houstonnál Beverley pályára lépése is minimum kérdéses, akárcsak Howardé. Mindkét oldal védekezése meglepően jól működik idén, de a hazaiaknál Howardék hiányát nagyon megérzik, ráadásul támadójátékuk is féloldalas a center nélkül, az utóbbi találkozókon elég gyengén dolgoznak mezőnyből, ugyanakkor lepattanózás terén is komoly gondjaik vannak – a Kings tegnap Anthony Davist is megfogta, Cousins pedig nagy meccset hozhat Howard hiányában.

Minnesota Timberwolves – Milwaukee Bucks 02:00

Összecsap az idei 1/1 és 1/2, az idei év eddig két legjobban teljesítő újonca, Wiggins és Parker. Mindketten agresszíven játszanak már az utóbbi időben, csak amíg Wiggins mellett gyakorlatilag nincs egészséges kezdőjátékos (Martin, Rubio és Pekovics biztosan kihagyja a meccset), a Bucksnál Antetokounmpo és Knight is remekel, jelenleg egyértelműen a vendégek tartanak előrébb. A két újonc az előszezonban összecsapott már, akkor Parker nyerte az ütközetet, azóta viszont Wiggins sokkal több labdával dolgozik.

Oklahoma City Thunder – Utah Jazz 02:00

Russell Westbrook hamarosan visszatér, de ha a nyugati sereghajtó nem tud addig nyerni, embertelen hajrára kényszerül majd. A Thunder jelenleg sehol nem jó, sem elöl, sem hátul, sem kívül, sem belül, Jackson és Ibaka meg-megvillan, de összességében kevés ez a csapat így. A vendégeknél Gordon Hayward nem kiegyensúlyozott, de Trey Burke egyre inkább belendül, viszont jelenleg ők sem nyerő csapat – egy hete megverték az OKC-t, azóta viszont három meccset is elbuktak. Az egy héttel ezelőtti meccsen 98-81-re, gond nélkül nyert a Utah, alapvetően most is ők számítanak esélyesnek.

San Antonio Spurs – Indiana Pacers 02:30

Rendkívül érdekes összecsapásnak ígérkezik, hiszen a Pacers több bravúrgyőzelmet is aratott az utóbbi időben, kissé hihetetlen módon jól játszanak elöl, hátul pedig elszívják a levegőt az ellenfelek elöl. Most viszont a bajnokhoz látogatnak, akik most már elkapták a fonalat, a ligaelit védekezésük mellé támadásban is hozzák, amit kell – ilyen erényeket nagyjából öt éve csillogtattak utoljára. Tony Parkert nehéz lesz megállítani, ő hozza a pontokat a Spurs számára, márpedig ha ez nem sikerül, aligha lesz esélye a vendégeknek Texasban.

Phoenix Suns – Denver Nuggets 03:00

A bombaformába lendült Denver sorra nyeri a meccseit, most viszont ahhoz a Sunshoz látogatnak, akik minimum olyan erős és gyors hátvédsorral rendelkeznek. Itt dőlhet el a mérkőzés, hiszen belül egyik csapat sem domináns, bár Morrisék révén szerkezeti előnyben lehetnek a hazaiak. Kint mélyebb rotációval bír a Phoenix, ami döntő lehet, legutóbb Thomas villant az utolsó negyedben és képesek szinte bármilyen hátrányból felállni – ráadásul hatékonyabban is dolgoznak mezőnyből.

Los Angeles Lakers – Memphis Grizzlies 04:30

Marc Gasol egészen parádés szezont fut, a szokásosan remek védekezése mellett tarthatatlan támadójátékosként funkcionál. A Lakers védekezése nagyjából három passz után összeesik, ami a Memphis ellen könnyű prédává teszi őket, ugyanakkor Kobe Bryantnek hosszú estéje lehet Tony Allennel szemben. A hazaiaknál Boozer játéka kérdéses, Hilltől extra kell, ha meg akarja fogni Gasolt – márpedig mindenképpen ez lesz a kulcs. A Lakers egy-egyező támadójátéka a liga egyik legjobb védekezése ellen nem hangzik jól a kaliforniaiak számára, de ma gyakorlatilag egyetlen ponton sem lesznek fölényben.

A meccsekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus