Még mindig a Knicks az úr New Yorkban

Ma három olyan mérkőzést rendeztek, amelyek papíron nagy rangadók – végül azonban egyik sem lett szoros. A felpörgő New York Knicks végtelenül simán verte az ezer sebből vérző Brooklynt, a Clippers kihasználta, hogy a Grizzlies védekezésének két alappillére is hiányzott, a Chicago Bulls pedig csak hozta a szokásost: nagyon elpáholták otthon a bajnok Heatet. 

A nap legfontosabb, legérdekesebb jeleneteit állandó rovatunkban (Amiről a Festékben beszélnek) tekinthetitek meg. 

Brooklyn Nets - New York Knicks 83-113

Totális csőd a harmadik negyedben. A Brooklyn ahhoz képest, hogy mennyi gondja van jelenleg, egész szépen tartotta magát az első félidőben Brook Lopez és Joe Johnson vezetésével – a harmadikban viszont átszáguldott rajtuk a szomszédvár (34-16). 

A periméter védekezés teljes hiánya. Irgalmatlan rossz százalékkal dob idén a Knicks kintről, ma viszont sziporkáztak: 27 kísérletből 16-ot hintettek be. A triplaszerzésben Iman Shumpert járt az élen, egymaga ötöt termelt be – eggyel többet, mint a teljes Nets. 

Jason Kidd jelenléte jó hatással volt a csapatra. Mármint az előző évire. A Nets mestere nyáron vonult vissza a Knicksből, és a mai meccs után dicsérte őket, mondván: úgy játszottak, mint a tavalyi szezonban. Mike Woodson, a New York edzője szerint az volt a győzelem titka, hogy végre 48 percen keresztül képesek voltak koncentrálni. 

Nagyon szépen járt a labda a Knicksnél. Carmelo Anthony mindössze 12 mezőnykísérletből jutott el 19 pontig (8/12 mezőnyből), mellé szedett 10 pattanót és adott 6 gólpasszt – összesen 24 alkalommal szolgálták ki egymást a vendégek játékosai. 

Volt egy kis parázs. Kevin Garnett és Andrea Bargnani páros technikait kapott kakaskodásért, majd nem sokkal később az olasz nagyember reklamálásért is kapott egyet és kiállították. Kevin Garnettet kérdezték, miért jutott erre a sorsra ellenfele, de ő lakonikusan csak annyit mondott: "nem tudom, nem beszélek olaszul"

A Nets legjobb dobói: Lopez 24, Johnson 13, Livingston 9.
A Knicks legjobb dobói: Anthony 19/3, Shumpert 17/15, Bargnani 16/3. 

Memphis Grizzlies - Los Angeles Clippers 81-101

Nem hazai pálya. Abban a furcsa helyzetben van a Grizzlies, hogy jobbak idegenben, mint otthon. A tavaly szinte bevehetetlen FedEx Forumban már hatodik vereségét szenvedte el a gárda (4-6-tal áll), miközben idegenben remek, 5-3-as a mérlege. 

Két védőzseni nélkül nehéz. Az előző szezon legjobb védőjének választott Marc Gasolt még csak-csak igyekeznek pótolni a Memphisnél a tehetséges magasemberek, de ma Tony Allen sem játszott pihentetés céljából (és talán a múltkori, Chris Pault fejbe rúgó mutatványa miatt sem erőltették annyira). A liga talán legjobb periméter-védőjének hiányában az ellenfél kisemberei, Chris Paul, Darren Collison és Jamal Crawford egyaránt 15 pontot termeltek, emellett folyamatosan meg tudták bontani a Memphis védelmét. 

Nem volt meg az egyensúly a Grizzlies támadásaiban. Zach Randolph visszatért, miután meggyógyult a lábujja, de DeAndre Jordan láthatatlan embert csinált belőle támadóoldalon, kihúzva a hazaiak palánk alatti méregfogát (4/13 mezőnyből, 7 eladott labda). A kinti dobások 3/13-mal mentek, a kettő együtt eredményezte az összeszenvedett 81 pontot. 

Doc Rivers szép jubileuma. A Clippers mestere 600. alapszakasz sikerét aratta, ő a 23. ilyen edző a liga történelmében – viszont ebből a létszámból jelenleg rajta kívül csak Gregg Popovich és Rick Adelman aktív. 

A Grizzlies legjobb dobói: Koufos 17, Conley 16/6, Pondexter 15/3.
A Clippers legjobb dobói: Paul 15/6, Crawford, Collison 15/3-15/3. 

Chicago Bulls - Miami Heat 107-87

A mumus minden helyzetben mumus. 2010 nyarán állt össze a nagy hármas Miamiban, és ekkor került Tom Thibodeau is a Bulls élére. Azóta ez volt a hetedik alapszakasz-meccsük Chicagóban – és a Heat hatodik veresége. 

Dwyane Wade nagyon hiányzott. A Chicagónál megszokhattuk, hogy a legnevesebb hiányzót is megfelelően tudják pótolni, míg Miaminál mindig állandó problémaforrás, ha Wade-et pihentetni kell a térdei miatt. Két napja a Pistons elleni hazai bukta során James Jones nagyon gyengén gazdálkodott a felszabaduló játékidővel, ma nem is lépett pályára, de a veterán Ray Allennek sem sikerült pótolnia a sztárhátvédet. LeBron James is jóval visszafogottabb volt, mint szokott. 

A Miaminak két és fél percig volt esélye. 4-0-ra, majd 6-3-ra vezetett a Heat, utána viszont a palánk közelében extrát nyújtó Boozer (27 pont, 9 pattanó), Noah (17 pont, 15 pattanó) és Gibson (19 pont) vezetésével a Bulls fokozatosan növelte előnyét – ráadásul Luol Deng remekül védekezett Jamesen. A Bulls 49-27-re hozta a lepattanócsatát – itt nagyon hiányzott a személyes okok miatt távolmaradó Chris Andersen. 

A Miami védekezése sem működött. Sok mindenről híres a Bulls, de a kinti dobás nincs közte, ma viszont 10/19-cel tüzeltek a triplavonalon túlról, amihez a mezőnyből is társult egy kerek 50%-os mutató. 

A Bulls legjobb dobói: Boozer 27, Deng 20/12, Gibson 19.
A Heat legjobb dobói: James 21/3, Beasley 15, Cole 12. 
 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus