Még nincs vége: győzött Salt Lake Cityben a Clippers

Chris Paul vezérletével nyert, így otthon játszhat hetedik meccset a LAC - lezárta a Boston és a Washington is. 

Egy hetedik mérkőzést láthatunk az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásának első körében, hiszen a Los Angeles Clippers Chris Paul vezérletével remek játékot mutatott be a Utah Jazz otthonában és elkerülte a kiesést. Lezárta viszont a párharcot a Boston és a Washington is, így ez a két csapat már egymás ellen készülhet a következő körre.

Visszajátszás c. videós rovatunk itt elérhető!

A mérkőzések rövid videós összefoglalói itt megtekinthetők!

Atlanta Hawks - Washington Wizards 99-115

Wall megnyerte. A Wizards irányítója egyébként is elképesztő estét produkált, hiszen 42 ponttal (16/25 mezőnyből), nyolc gólpasszal, négy labdaszerzéssel és két blokkal zárt, de különösen a hajrában uralta a pálya mindkét oldalát. A vendégcsapat 22 pontos előnybe került a harmadik negyed elején, de ezt később egy kosár híján teljesen leadta, így a meccs végén ismét nagy szükség volt Wall extrájára - a karmester 19 pontot szórt a záró etapban, kulcspillanatban kiosztott egy óriási blokkot Schrödernek, majd a túloldalon több demoralizáló kosarat is elsüllyesztett. Az ő parádéja végül győzelmet és továbbjutást ért a Washingtonnak, persze érdemes még kiemelni Bradley Bealt (31 pont, 11/17 mezőnyből), sőt, ezúttal Markieff Morris (17 pont, 7/14 mezőnyből, 8 lepattanó, 3 blokk) is jól élt a lehetőségeivel. Scott Brooks alakulata így a Bostonnal találkozik majd a következő körben, méghozzá pályahátrányból.

Ennyi volt az Atlantában. Több szoros mérkőzést veszített el ebben a párharcban a Hawks, erre az estére pedig kicsit mintha elfogyott volna a gárda - eladott 22 labdát, egy pillanatra sem vezetett, félidőben 19, kicsit később pedig 22 pontos hátrányba került. Itt azonban még egyszer felszívta magát a társaság, a parádézó Millsap (31 pont, 13/23 mezőnyből, 10 pattanó, 7 gólpassz, 4 labdaszerzés) és Schröder (26 pont, 10 gólpassz) vezérletével 93-90-ig zárkózott, de ekkor jött John Wall időszaka, amire nem tudtak válaszolni a hazaiak. Ezúttal hiába nyertek a festékből, ha a leindításból szerzett pontokat tekintve 28-11-re a Wizards kerekedett felül, a fővárosi hátvédsor azt csinált, amit akart, így pedig nem lehetett más a vége - Mike Budenholzer legénységének véget ért a szezon.

A Hawks legjobb dobói: Millsap 31/3, Schröder 26/9, Hardaway Jr. 13/3
A WIzards legjobb dobói: Wall 42/3, Beal 31/6, Morris 17/6

A párharc végeredménye: 4-2 a Wizards javára.

Chicago Bulls - Boston Celtics 83-105

Itt már nem volt kérdés. Az előző mérkőzésre még összekapta magát a Chicago, ezen az estén viszont esélye sem volt, fokozatosan nőtt a hátránya és nem tudta tartani a lépést a Bostonnal - az első negyed végén hét, félidőben tizenhárom, három játékrészt követően huszonkilenc pont volt a különbség. Hiába igyekezett Jimmy Butler, ezúttal ő is főleg csak magának tudott helyzeteket teremteni (23 pont, 0 gólpassz), Dwyane Wade pedig becsődölt (1/10 mezőnyből, 2 pont, 19 perc) és meg is sérült, így értelemszerűen nem lehetett sok keresnivalója a gárdának. 2-0 után így sorozatban négy vereséggel esett ki a társaság, igaz, nyolcadik kiemeltként a 2-4 nem rossz, csak éppen sokkal többnek indult számukra ez a párharc, mielőtt megsérült Rajon Rondo. Valószínűleg ezt próbálta kifejezni a chicagói publikum is, amely a második félidőben hangos "boo"-zásba kezdett...

Ujjgyakorlat. Meg sem izzadt ezen az estén a Celtics, nem kellett extra sem Isaiah Thomastól, sem Al Horfordtól, elég volt a fegyelmezett védekezés és a koncentrált labdajáratás ahhoz, hogy simán hozza a győzelmet a gárda. A vendégek végül 28 gólpasszal és 16 elsüllyesztett hárompontossal zártak, a legtöbb dobást Avery Bradley és Gerald Green vállalhatta el, de jól mutatja a helyzetet, hogy csak előbbi kapott harminc percnél többet Brad Stevenstől, pontosan 31-et - a többiek már pihenhettek kicsit a Wizards elleni szériára, ezúttal nem volt rájuk szükség. 

A Bulls legjobb dobói: Butler 23, Lopez 10, Canaan 9/3
A Celtics legjobb dobói: Bradley 23/9, Green 16/9, Crowder 12/9, Horford 12/3, Thomas 12/3

A párharc végeredménye: 4-2 a Celtics javára. 

Utah Jazz - Los Angeles Clippers 93-98

Majdnem elrontotta a Clippers. Chris Paul szenzációsan kontrollálta a mérkőzést, vezérletével nagyon összekapta magát a vendégcsapat, ami főleg védekezésben jelentkezett - nagyon elszívták a levegőt a Jazz-játékosok elől és így kordában tartották Haywardékat. Külön dicséretet érdemel a remekül beszálló kispad, mindenesetre a második félidőben már abszolút az történt a parketten, amit Paul akart - fokozatosan elhúzott a Clippers és tíz pont feletti előnybe került. Szűk négy perccel a vége előtt, 91-77-nél úgy tűnt, hogy el is dőlt a küzdelem, de két 7-0-s rohammal visszajött a Jazz, amelyből bizony Paul is kivette a részét eladott labdákkal - igaz, közben elöl kétszer is villant, így 96-93-ra vezetett Doc Rivers alakulata. Az utolsó támadást azonban végül sikerült kivédekeznie az együttesnek, így hiába omlott össze kis híján a már szinte megnyert találkozó végjátékában, ismét győzött Salt Lake Cityben, ezzel kiharcolta a hetedik meccset - amit már hazai pályán vívhat meg.

Rudy Gobert ismét megsérült. A francia center jelenléte eddig döntő faktor volt a párharcban, így nagyon rossz hír a Jazz számára, hogy megint kidőlt: ezúttal a bokája sérült meg, pedig 15 ponttal, 9 lepattanóval és 3 blokkal most is fontos szerepet töltött be. Végül kis híján nélküle is megmenekült a gárda, nagyon okosan játszotta le a végjátékot Quin Snyder alakulata, Gordon Hayward visszahozta őket a meccsbe, de az utolsó dobást természetesen az ilyen helyzetek nagymestere, Joe Johnson vállalta el - a Jordan felett elengedett hármasa viszont lejött a gyűrűről, így végül elbukta a meccset a társaság. Egyénileg Hayward (31 pont, 7 pattanó, 4 gólpassz) mellett George Hillt (22 pont, 8/13 mezőnyből) emelhetjük ki a hazaiaktól, Ingles, Favors és úgy összességében a kispad most nem sokat tett hozzá - a mindent eldöntő összecsapásra pedig lehet, hogy ismét Gobert nélkül kell felkészülniük. 

A Jazz legjobb dobói: Hayward 31/9, Hill 22/3, Gobert 15
A Clippers legjobb dobói: Paul 29/6, Mbah a Moute 13/3, Jordan 13, Rivers 13/9

A párharc állása: 3-3. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus