Megalázó, történelmi Cavs-győzelem Bostonban

Már félidőben 41 pont volt a különbség - óriási szakadék volt a csapatok között - 2-0-lal térhet haza a Cleveland. 

Története legsúlyosabb hazai playoff-vereségét szenvedte el a Boston Celtics az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) keleti döntőjében: a címvédő Cleveland 44 ponttal múlta felül riválisát, így 2-0-ra vezet a párharcban. 

Visszajátszás c. videós rovatunk itt elérhető!

A mérkőzés rövid videós összefoglalója ide kattintva megtekinthető!

Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 86-130

Ez már megalázó. Az első meccsen sem volt keresnivalója a Bostonnak, hiszen egy félidő alatt kikapott húsz ponttal és a folytatásban sem nagyon tudott közelebb kerülni, de ezen az estén még ennél is sokkal nagyobb zakót kapott a gárda hazai pályán. Bradley-éknek bő három percig, 11-10-ig lehetett reményük, innentől 21-8-cal zárta a Cavs az első negyed hátralévő részét, de utólag kiderült, hogy ez szorosabb játékrész volt, mint a második: azt 40-13-ra veszítette el a Celtics, így félidőben 41 (!) pont volt a hátránya. Olyan iszonyatos különbség volt a felek között, amelyet a szezon ezen pontján még nem nagyon láttunk - a vége 44 pontos verés lett hazai szempontból, a Boston történetének legsúlyosabb hazai pofonja a playoffban. Jól leírja a gárda teljesítményét, hogy fő pontszerzőjük, az egyébként sérüléssel bajlódó Isaiah Thomas mezőnykosár nélkül zárt és ezzel az őrületesen nagy veréssel valószínűleg véget is ért számukra a szezon - jelenleg nincs ember, aki két ilyen hazai meccs után, 0-2-ről adna nekik bármennyi esélyt a továbbjutásra.

Otthon le lehet zárni. Sorozatban 13. playoff-győzelmét aratta a Cleveland, amivel beállította az NBA-rekordot és zsinórban harmadik söprésére készül a gárda - jelen pillanatban nem látni, hogy mivel nyerhetne a bajnok otthonában a Celtics. LeBron Jamesék olyan fölényben voltak ezen az estén, hogy nincs értelme elemezni a helyzetet, mert egyszerűen nincs mit - annyit említsünk meg, hogy 56,5%-kal dobtak mezőnyből és bevertek 19 hármast, emellett pedig védekezésben (James egymaga négy labdaszerzéssel és három blokkal zárt) sem pihentek. A címvédő így az idei rájátszásban még veretlen, a párharc pedig hétfő hajnalban folytatódik majd Clevelandben.

A Celtics legjobb dobói: Brown 19, Bradley 13/3, Horford 11/6
A Cavaliers legjobb dobói: James 30/12, Irving 23/9, Love 21/12

A párharc állása: 2-0 a Cavaliers javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus