Megállítaná a Jazzt az OKC, pályán a nyugati elit

Sorozatban hetedik sikerére készül a Utah Westbrookék ellen - javíthat a Cleveland - pályán a GSW, a Spurs, a Rockets és a Clippers is.

 

Charlotte Hornets - Washington Wizards 01:00

A Charlotte elkapta a fonalat és hazai pályán elindult felfelé, sorozatban három győzelmet aratott a gárda, és úgy fest, hogy sikerült összerántani a védekezést. Erre most is szükségük lesz, a Washington zsinórban négy siker után kapott ki legutóbb, és annak ellenére, hogy idegenben nem olyan acélosak, mint otthon, így is borzasztó veszélyes csapat. Kérdés, hogy hogyan alakul a Walker-Wall csata, itt el is dőlhet a mérkőzés, hiszen mindkét fél nagyon erősen függ az irányítójától - a hazaiak karmestere nagy formában van, de Wall is csak legutóbb volt halványabb. Ráadásul jelenleg fél meccs a különbség a csapatok között, hazai győzelem esetén helyet cserélnek a tabellán.

Brooklyn Nets - San Antonio Spurs 01:30

A Brooklyn a New Orleans elleni 143 dobott ponttal jelezte, hogy egy-egy meccsen azért képes a bravúrra, de a Spurs nagyon más szint még akkor is, ha nem 100%-os - Pau Gasol és Tony Parker is sérüléssel bajlódik, ráadásul a két nappal ezelőtti, Cavs elleni túlóra is sokat kivehetett a társaságból. Ezzel együtt Kawhi Leonard a liga legjobb formában lévő játékosa, és rá abszolút nincs opció a hazaiaknál, védekezésben össze sem lehet hasonlítani a két együttest, így ha csak nem húzza elő a januárban már egyszer-kétszer látott erőtlen énjét a Spurs, akkor nem lehet kérdés. Adalék: otthon 130-101-re nyertek Danny Greenék.

Atlanta Hawks - Los Angeles Clippers 01:30

Papíron itt is egyértelműek az erőviszonyok, az Atlanta az NBA egyik legjobb formában lévő csapata, míg a Clippers Chris Paul nélkül megint beszedett gyorsan két vereséget, a Denver elleni ráadásul komolyabb mértékűre sikerült. Blake Griffin közel van a visszatéréshez, de egyelőre még nem biztos, hogy most vagy a Sixers ellen léphet-e pályára, vele mindenesetre azért módosulhatnak az erőviszonyok - igaz, a hosszú kihagyás után elsőre nem biztos, hogy sokat kell tőle várni. Az Atlanta nagyon szigorúan védekezik, a periméteren odaérnek mindenhova, a festékben pedig Dwight Howard hatása folyamatosan érezhető, bár neki most fel lesz adva a lecke DeAndre Jordannel. Összességében masszív favorit az Atlanta, a Clippers hátvédsora Paul nélkül közel működésképtelen volt az előző két találkozón.

Miami Heat - Golden State Warriors 01:30

A Miami idei első hárommeccses győzelmi szériáján van túl, de hiába kezd összeállni a gárda, ahhoz, hogy ez a sikersorozat tovább nyúljon, most többre lesz szükségük. A Warriors ugyan back-to-backet játszik, de előző este egy negyednyi jó játék elég volt Orlandóban, majd pihenhettek Curry-ék - mindenesetre nagy formában vannak, az utóbbi időben nem nagyon volt rájuk ellenszer. Kérdés, hogy Hassan Whiteside-dal mihez kezdenek a vendégek a palánk alatt, és hogy Goran Dragic mennyire tudja tartani jelenlegi tempóját, ha ez a két játékos extrát hoz, lehet esélyük a hazaiaknak. Tyler Johnson sérüléssel bajlódik, a túloldalon viszont valószínűleg visszatérhet a pihentetésből Shaun Livingston. Érdekesség, hogy két hete szoros találkozót vívtak Oaklandben, akkor csak a hajrában lépett el a Warriors.

Detroit Pistons - Sacramento Kings 01:30

A Kings zuhanórepülésben van, szerencséjük sincs, Rudy Gay is kidőlt, de egyébként sem játszottak/játszanak jól - ráadásul az előző összecsapás végjátéka is frusztráló lehet számukra. Összességében sorozatban öt vereségnél tartanak már, míg a Detroit éppen most szedte össze magát, megverte a Lakerst, az Atlantát és a Washingtont is, otthon kifejezetten erős csapat most a Pistons. Nagy kérdés persze a Drummond-Cousins párharc, mert ez a poszt rengeteget számít mindkét félnek, de talán a Sacramento számára lenne fontosabb, hogy minél inkább feléjük billenjen itt a mérleg nyelve. A hazaiaknál továbbra sincs ott Caldwell-Pope, de eddig is megoldották nélküle, a Jackson-Harris-Morris trió is kellő tűzerőt jelent az utóbbi időben - ha fent tudják ezt tartani, akkor most is ők az esélyesebbek.

Milwaukee Bucks - Houston Rockets 02:00

A Rockets legutóbb jó játékkal és egy Memphisben aratott meggyőző sikerrel próbált pontot tenni a gyengébb időszak végére, de hogy ez tényleg sikerült-e, csak most derül majd ki. A Bucks mindenesetre ideális partner lehet James Hardenék számára, sorozatban ötször kapott ki a társaság, múlt héten éppen Houstonban is elbukott 19 ponttal, azóta pedig nem lett jobb a helyzet. Főleg a támadójátékkal vannak gondok, nincs tűzerő, nincs ritmus és Antetokounmpón kívül nincs megbízható egyéni teljesítmény sem, Jason Kidd már a kezdőötössel is variált, bár most a hírek szerint Jabari Parker visszakerül az első sorba. Potenciál van a Bucksban, de nem jó matchup nekik a rengeteg triplával operáló, pontokat könnyedén szerző Houston, a periméter-védekezéssel komoly problémáik vannak Brogdonéknak.

New Orleans Pelicans - Cleveland Cavaliers 02:00

Kis túlzással a Warriors elleni karácsonyi győzelem óta botladozik a Cavs, a játék nem az igazi, és most már az eredmények sem jönnek, az előző hat meccsükből csak kettőt tudtak megnyerni, a Suns és a Kings ellen. Most nagyon kellene nekik ez a siker, de hasonló a helyzet a New Orleansnál is, amely borzalmas pofont kapott a Brooklyntól, bár azóta volt három napuk ezen gondolkodni - kérdés, hogy mennyire tudják összeszedni magukat. Alapvetően ők a védekezéssel képesek nyerni, támadópotenciálban nem vehetik fel a versenyt a bajnokkal, de hátul sem igazán kiegyensúlyozottak - Anthony Davis egészségi állapotától is sok függ, az utóbbi időben szinte minden meccsen megsérült, játéka most is kérdéses.

Indiana Pacers - New York Knicks 02:00

Tovább folytatódik a Knicks bukdácsolása, sokszor szerencsétlenek a mérkőzések végén, de egyébként sem játszanak igazán jól, így az utóbbi négy meccsükből egy szép győzelem mellett háromszor is szoros végjátékban kaptak ki. A Pacers egy jobb széria után szintén kikapott sorozatban kétszer, és mindkétszer az addig remeklő támadójátékkal voltak gondok, ezt mindenképpen meg kell oldaniuk, mert főleg ebben bízhattak a szezon eddigi részében. Ha visszatalálnak a helyes útra, akkor jó és látványos meccsre számíthatunk, ha dobni kell, a New York sem jön zavarba, és ráadásul a kulcsjátékosok is azonos posztokon játszanak - nagy párharc lehet a Teague-Rose, a George-Anthony és a Turner-Porzingis összecsapás is.

Utah Jazz - Oklahoma City Thunder 03:00

Nagy formában van a Jazz, sorozatban hat találkozót nyert meg Quin Snyder együttese, és bár ebben döntően azért gyengébb ellenfeleket kellett megverni, így is megsüvegelendő teljesítmény. Az OKC-nél is szeretnének ilyen kiegyensúlyozottak lenni, de ez nekik nem megy, amikor Russell Westbrook extrát hoz, akkor nyernek, amikor nem hoz jó döntéseket, akkor pedig nem, persze ezt az utóbbi meccseken Steven Adams sérülése is befolyásolta. Papíron most is lassíthatják Westbrookot a hazaiak, George Hill képes rajta komoly munkát végezni, de főleg a palánk alatt domináló Rudy Gobert jelenthet neki komoly akadályt - a ligaelit Jazz-védekezés ellen nem nagyon látni, hogy mit tud kezdeni a Thunder. Ha hozza magát a Utah, akkor a vendégektől is hasonló védekezésre lesz szükség (Roberson és Oladipo megdolgozhatja Haywardékat), de ha Adams nem tud játszani (ez kérdéses még), akkor elöl és hátul is hátrányban lehet a Thunder.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus