Megint elkapta a Houstont a Miami, visszavágott a GSW

Houstonban nyert a Heat - egy extra negyeddel verte a Kingst a GSW - újra legyőzte az Indianát a Cavs - nem hibázott a Spurs és a Boston.

Két vereség után ismét győzött a Miami Heat az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, Hassan Whiteside-ék ezúttal a nyugati harmadik Houston otthonából távoztak győztesen. Egy extra negyeddel vágott vissza a Kingsnek a GSW, kiütéssel győzött a Spurs és a Suns, triplaesőt zúdított a Pacersre a Cavs, Memphisben nyert a Pelicans, ismét remekelt a Clippers, az OKC pedig a New York ellen javított - nézzük, hogy mi történt a hajnali 14 mérkőzésen!

Visszajátszás c. videós rovatunk itt elérhető!

A mérkőzések rövid videós összefoglalói ide kattintva megtekinthetők!

Orlando Magic – San Antonio Spurs 79-107

Hol a szakadék alja? Továbbra is tart az Orlando rémálma, mely ki tudja mikor ér véget. A Magic már az első negyed után esélytelen volt, s végül nem érte el a 40%-os hatékonyságot mezőnyből, a 20%-ot triplából, továbbá 19 eladott labdát vétett, s mindez alapjaiban akadályozta meg, hogy az első negyedben beszedett hatalmas hátrányon akár faragni is tudjanak Fournierék – teljesen reménytelenül kaptak ki.

A könnyebb utat választotta a Spurs. Parádés kezdéssel vette elejét minden hazai próbálkozásnak a San Antonio, Aldridge (10/13 mezőnyből) 13 pontot szállított a nyitó negyedben, s a gyenge triplázást lepattanókkal ellensúlyozta a vendégcsapat. 17-tel több gyűrűről lecsorgót gyűjtöttek be Leonardék, védekezésükkel teljesen megfojtották a Magic-et, így nem kellett megszakadniuk a nagyarányú győzelemért.

A Magic legjobb dobói: Vucsevics 16, Green 11, Gordon 11
A Spurs legjobb dobói: Aldridge 23, Leonard 22/6, Mills 13/9

Cleveland Cavaliers – Indiana Pacers 113-104

Nem akadály a back-to-back. Ugyan előnyt szerzett az Indiana és James beszedett a második negyedben egy kisebb bokasérülést, mindez azonban nem akadályozta meg a Cavs-t, hogy diktálja a folytatásban a ritmust. James ellenállhatatlanul játszott (12/17 mezőnyből, 4/5 tripla), s amikor a záró játékrészben hátralépett, akkor Irving és Korver megoldották a mérkőzés lezárását. Korver pontmennyiségben pótolta a hetekre kidőlő Love-ot, James-hez hasonlóan remek mezőny-, és triplamutatóval (8/12, 6/8) zárta a mérkőzést. A Cavs három legeredményesebb játékosa összesen 79 ponttal terhelte meg a Pacers gyűrűjét.

Bajban a Pacers. A jó kezdés és az idegenben különösen pazarnak mondható 50%-os triplázás (12/24) ellenére elbuktak a vendégek – a fő ok, hogy hagyták a Clevelandnek, hogy irgalmatlan mennyiségű, 39 hárompontost emeljen rá, döntő többségében sikerrel. A legnagyobb probléma viszont George (4/19) és Teague (5/14) gyenge teljesítménye volt, és mivel nem volt megújulás, fel sem állhatott a hátrányba kerülő Pacers, mely sorozatban ötödik alkalommal hagyta el vesztesen a parkettet.

A Cavaliers legjobb dobói: James 31/12, Irving 26/9, Korver 22/18
A Pacers legjobb dobói: Robinson III 19/9, Teague 15/6, Turner 15, Ellis 14/6

Boston Celtics – Philadelphia 76ers 116-108

Legyűrte ellenfelét a Boston. Megküzdött a győzelemért a hazai alakulat, a rengeteg (24, szezoncsúcs) eladott labda miatt nem tudott igazán meglépni, sőt, többször is a Philadelphia vezetett. A negyedik negyedben is így állt a helyzet, amikor Isaiah Thomas egymaga beszórt sorozatban kilenc pontot, amivel „berúgta a motort”: ezt egy 13-2-es Celtics-futás követte, amihez mindenki hozzátette a magáét és szűk két perccel a vége előtt Horford triplája eldöntötte a meccset. Thomas ezúttal 33 ponttal zárt (13 a negyedik negyedben), amellyel sorozatban 40. alkalommal érte el a 20-as határt, így beállította John Havlicek 1971-es klubcsúcsát – idén eddig csak egyszer, a GSW ellen maradt 20 egység alatt, akkor 18-at dobott. Ki kell még emelnünk a 21 pontja és öt gólpassza mellett nyolc labdát szerző Marcus Smartot, ő nagyon kellett most a Bostonnak – Brad Stevens gárdája az utóbbi 12 meccséből 11. győzelmét könyvelhette el.

Jól játszott a Sixers. Embiid hiányát ezúttal is stabil csapatjátékkal ellensúlyozták a vendégek, támadásban Saric (20 pont, 11 pattanó), Covington (4/6 tripla), Noel (7/10 mezőnyből, 7 lepattanó) és McConnell (12 pont, 8 gólpassz) vitte a prímet, de a 16 labdaszerzés jelzi, hogy védekezésben sem lazsáltak. Utóbbinak köszönhetően 25 pontot szereztek leindításból, a festékben pedig kereken húsz egységet vertek a Celticsre, de ezt triplákkal és büntetőkkel lenullázták a hazaiak és az utolsó öt percben érvényesítették a papírformát – ekkor nagyon megállt a Sixers gépezete, a sorozatban eladott négy labda pedig nem fért bele.

A Celtics legjobb dobói: Thomas 33/12, Smart 21/9, Crowder 18/3
A 76ers legjobb dobói: Saric 20/3, Covington 18/12, Noel 16

Toronto Raptors – Charlotte Hornets 90-85

Hullámvasút. Fordulatos meccs volt, az első játékrészt 11 ponttal nyerte a Toronto, a másodikat nyolccal a Charlotte, majd a harmadikban kereken húsz egységet vertek ellenfelükre a vendégek – úgy tűnt, hogy eldőlt a derbi, de a záró etapban még egyszer fordult a kocka. Lowry és Joseph azonnal egy-egy triplával nyitotta ezt a negyedet, a Raptors pedig szűk öt perc alatt ledolgozta 17 pontos hátrányát, egy 20-2-es rohammal lépte le a vendégcsapatot. Innentől szorosan alakult a hajrá, de Lowry jött egy clutch 2+1-es játékkal, Wright egy labdaszerzéssel, majd a Charlotte hibái után végül Carroll triplája volt az utolsó szó – hét másodperccel a vége előtt ezzel lett 90-85, erre már nem érkezett válasz. A gyenge formában lévő kanadaiak így kiizzadták a győzelmet, pedig a harmadik negyed végén már saját közönségük pfújolta őket…

Nem tud nyerni a Hornets. A gyenge nyitó etap után a második negyedben Kemba Walker rámolt be alig egy perc alatt három triplát, amivel megtolta a vendégek szekerét, majd a harmadik játékrészben egészen parádés produkciót nyújtottak – Frank Kaminsky egymaga 15 pontot szórt, a gárda 77%-kal dobott mezőnyből és 17 pontos előnyt szedett össze. A záró etapban aztán az egészet elvesztették pillanatok alatt, a végén is hibát hibára halmoztak és a 12 perc alatt összesen tíz egységet tudtak feltenni a táblára, teljesen lefagytak – ezúttal sem tudtak nyerni, képtelen megtörni a jeget. Jelenleg a Charlotte a liga egyik leggyengébb csapata, az utóbbi 13 meccsből 12-t elveszített és az All-Star után egy hatmeccses idegenbeli túrára indul…

A Raptors legjobb dobói: Lowry 21/12, Powell 17/9, Carroll 13/9
A Hornets legjobb dobói: Kaminsky 27/9, Walker 24/18, Batum 10/6

Brooklyn Nets – Milwaukee Bucks 125-129

Middleton valóban visszatért. Tavaly még Khris Middleton volt a Milwaukee legjobb játékosa, ám egy súlyos sérülés miatt csak nemrég kezdhette meg a szezont, mindössze negyedik meccsét játszhatta – időközben viszont Giannis Antetokounmpo All-Star szintre fejlődött és a liga egyik legjobb játékosává vált. Ezúttal is a görög volt a vezér (33 pont, 9 pattanó, 3 gólpassz, 4 labdaszerzés), de most Middleton is hozzátette a magáét, idén először: 26 percet kapott a padról beszállva, ez alatt beszórt húsz pontot (ebből négy az utolsó pillanatokban, clutch helyzetben) és kiosztott hét gólpasszt is, nagy hatása volt a játékra. A Bucks végül 56,8%-os mezőnymutatóval, nagyszerű támadójátékkal nyert, de érdemes azt is kiemelni, hogy a Nets 17 eladott labdájából 16-ot ténylegesen a vendégek loptak el, még ha összességében a védekezésük nem is működött jól.

A végén közel állt a Brooklyn. A szenzációsan játszó (36 pont, 6/10 tripla, 8 blokk) Brook Lopez és a belendülő Spencer Dinwiddie (19 pont, 14 a negyedik negyedben, 8 gólpassz) vezérletével látótávolságon belül maradt a hazai alakulat, a záró etapban pedig le is faragta hátrányát egészen két pontnyira. Jó pár percig maradt ez a különbség, a Bucks minden kosarára válaszolt a Nets, de az utolsó fél percben Middleton bevert 4/4 büntetőt, míg Foye kihagyta a duplát, az utolsó támadásnál pedig Lopez hármasa is lejött – nem sikerült a bravúr, zsinórban 14. vereségét is elkönyvelhette Kenny Atkinson csapata.

A Nets legjobb dobói: Lopez 36/18, Dinwiddie 19/3, Booker 18
A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 33, Monroe 25, Middleton 20/3

Detroit Pistons – Dallas Mavericks 98-91

Nem tudta ledolgozni hátrányát a Mavs. Az első félidőben közük sem volt a meccshez a vendégeknek, az első negyedet tíz, a másodikat 17 ponttal veszítették el és nem úgy tűnt, hogy van visszaút a tetemes hátrányból. Végül nem is lett, de nagyot fordult a képlet a nagyszünetet követően, ekkor már a texasiak kerültek fölénybe, a harmadik negyedben összeállt a védekezés, támadásban előlépett Dirk Nowitzki és megkezdték a felzárkózást, de igazán szorossá nem tudták tenni az összecsapást – a záró etap elején bejöttek tíz pont alá, de hétnél közelebb egyszer sem tudtak kapaszkodni. A palánk alatti hátrányuk mellett most a periméteren is akadozott a játék, Ferrell, Williams és Matthews is gyengén dobott, ez pedig nem fért bele – 40% alatti mezőnymutatóval, 27,8%-os triplázással szenvedtek vereséget.

A lepattanózás kulcsfontosságú volt. Ugyan Andre Drummond egy személyben nem tudott dominálni a palánkok alatt, mégis uralta ezt a területet a Pistons, ugyanis 57-38-ra nyerte meg a lepattanózást a hazai alakulat – ezzel kontrollálni tudták az összecsapás alakulását. Érdekes módon ennek ellenére inkább a periméter-játékosoktól jöttek a pontok (Jackson, Caldwell-Pope, Smith, Harris), leszámítva a 10/10 büntetőt értékesítő Leuert, mindenesetre a második félidőben már csak menedzselte a különbséget Van Gundy legénysége és végül begyűjtötte a győzelmet – nagy szükség is volt erre, mert egyre élesebb a csata Keleten.

A Pistons legjobb dobói: Jackson 22/9, Leuer 20, Caldwell-Pope 16/6
A Mavericks legjobb dobói: Nowitzki 24/12, Barnes 16, Curry 13/9

Memphis Grizzlies – New Orleans Pelicans 91-95

Jobb volt a New Orleans. Kontrollált, nyugodt játékot mutattak be a vendégek támadásban, melyet kőkemény, éppen a Memphisre jellemző védekezéssel fűszereztek – három negyeden keresztül az történt a pályán, amit akartak, 18 pontos előnyt építettek ki. A záró játékrészben akadtak gondjaik, a végén clutch dobásokra volt szükségük Davistől és Solomon Hilltől is, hogy elöl tudjanak maradni, de megoldották a nehéz helyzeteket és végül komoly bravúrt értek el, hiszen a Grizzlies otthonában nyerni mindenképpen nagy tett. Érdekesség, hogy egyáltalán nem az említett Davis extrájával kerekedtek felül, a magasember 20 mezőnykísérletből szedett össze 18 pontot, de Holiday és Hill tűzereje ilyen szintű csapatvédekezés mellett végül elégnek bizonyult a sikerhez.

Nem találta a kulcsot a Grizzlies. Nem tudott mit kezdeni a Pelicans agresszív védekezésével a hazai együttes, a kulcsembereik is csak szenvedtek a dobásokkal és a csapatjáték sem működött jól, a nagyszünetig eladtak kilenc labdát, amit megbüntetett a New Orleans. Marc Gasol 17 dobásból jutott el 15 pontig (igaz, egy gólpasszra volt a tripla-duplától és nagyot védekezett Davisen), de rajta kívül csak Conley és Randolph lépte át a tízpontos határt, a tripláik teljesen reménytelenek (6/33, 18,2%) voltak, így bár az utolsó öt percben felküzdötték magukat egy labdányira, fordítani már nem tudtak. Szépségtapaszokat említhetünk náluk, Zach Randolph Steve Nash-t előzte meg az NBA pontlistáján, Vince Carter Allen Iversont lépte le ugyanitt, Mike Conley pedig a franchise első helyét vette át a bedobott triplákat tekintve Mike Millertől.

A Grizzlies legjobb dobói: Conley 17/9, Randolph 16, Gasol 15
A Pelicans legjobb dobói: Hill 23/12, Holiday 19/6, Davis 18

Houston Rockets – Miami Heat 109-117

Vissza a győztes útra. A zsinórban aratott 13 siker után két vereség következett a Miaminál, most viszont jelezte a társaság, hogy itt még nem fulladt ki a projekt: a nyugati harmadik helyezett otthonában komoly bravúr nyerni, nekik pedig ez sikerült, méghozzá viszonylag simán. A védekezésük sem volt különösebben gyenge, de főleg a támadójátékuk alapozta meg a győzelmet, a Dragic-Waiters páros 44 pontot és 12 gólpasszt tett a közösbe, remekül bontották meg a védelmet, ráadásul a padról Tyler Johnson is hozzátett 16 pontot négy gólpasszal – a kiosztásokat Babbitt és McGruder is beverte (6/10 tripla), a palánk alatt pedig Hassan Whiteside (23 pont, 14 pattanó, 5 blokk) uralkodott. A floridai együttes tökéletesen működő gépezete 50% feletti hatékonysággal termelte a kosarakat, félidőben 13, a harmadik negyed végén pedig 15 pontos előnyben volt, amelyből ugyan leadott a végén, de így is magabiztosan verte a liga egyik legjobb csapatát.

Hiányzott Beverley. Nem kezdett jól a Rockets, de tovább sűrűsödtek a gondok, amikor a második negyed elején kidőlt Patrick Beverley – ugyan Corey Brewer papíron jó megoldás lett volna a helyére, mégis szabadon garázdálkodhatott Dragic és Waiters. Beverley nélkül képtelenek voltak fordítani a játék menetén, védekezésben folyamatosan elcsúsztak, így hiába parádézott elöl James Harden (38 pont, 10/21 mezőnyből, 12 lepattanó, 12 gólpassz, 4 eladott labda), nem tudtak közelíteni sem, nem hogy átvenni a vezetést. A hazaiak egyébként egyáltalán nem dobtak jól összességében, nem ültek a játékaik és ahogy haladtunk előre, úgy egyre inkább erőlködtek is – sorozatban négy győzelem után kaptak ki, igaz, így is négy meccsel vezetnek a Clippers előtt.

A Rockets legjobb dobói: Harden 38/12, Anderson 17/12, Capela 12, Gordon 12/9
A Heat legjobb dobói: Whiteside 23, Waiters 23/12, Dragic 21

Denver Nuggets – Minnesota Timberwolves 99-112

Elfogyott a puskapor a Warriors ellen. Elképesztő dobófesztivált rendezett a Nuggets két napja és megsemmisítette a liga legjobb csapatát, most viszont még a könnyű dobásokat is elrontották a hazaiak – hat ziccert és több zsákolást is elhibáztak Bartonék, hiába voltak meg a helyzetek. Most Nikola Jokics dobásai sem ültek (19 mezőnykísérletből 15 pont), a Mudiay-t, Gallinarit, Chandlert és Fariedet továbbra is nélkülöző együttes alig 40%-kal célzott és csak 11/34 triplát süllyesztett el – igaz, az első félidőben még így is hozta a pontokat (60-ig jutott), a fordulás után viszont fokozatosan leszakadt (39 pont). Pozitívum viszont, hogy a frissen megszerzett Mason Plumlee 11 ponttal, 9 lepattanóval és 3 gólpasszal mutatkozott be, rögtön kezdőként számított rá Malone.

Wiggins átmentette a jó formát. A Wolves kiscsatára előző este még a Clevelandnek szórt 41 pontot és 24 órával később is megállíthatatlan volt, ezúttal kereken 40-et termelt a Denver ellen – 26 dobásából 15-öt elsüllyesztett, kintről-bentről büntette a hazaiakat. Mellette extrát hozott (24 pont, 19 lepattanó) Karl-Anthony Towns is és meglepő módon a back-to-backet játszó Minnesota mozgott frissebben, energikusabban, ami főleg a hajrában domborodott ki – ezzel nagyon fontos győzelmet arattak közvetlen riválisuk otthonában és látótávolságon belül maradtak a nyolcadik helyhez képest.

A Nuggets legjobb dobói: Harris 22/9, Barton 18, Nelson 16/3
A Timberwolves legjobb dobói: Wiggins 40/6, Towns 24/3, Muhammad 15

Utah Jazz – Portland Trail Blazers 111-88

A védekezés kitartott addig, amíg megjöttek a dobások. Az első félidőben még nem igazán találta magát a Jazz támadásban, nagyon gyengén dobtak Gobert-ék, hátul viszont ismét korábbi önmagukat idézték és 32,5%-os mezőnymutatón tartották a Portlandet. Ennek köszönhetően így is vezettek három ponttal, majd a harmadik negyedben beindult Gordon Hayward és vezérletével egy 20-4-es rohamot mutatott be a gárda, amivel komoly előnybe került – a nagyszünet után végül összesen 71 pontot rámolt be a hazai csapat, így bár hátul enyhítettek a szorításon, könnyed győzelmet arattak. Hayward mellett Hill, Ingles és Gobert is említést érdemel, az 50% feletti mezőnymutató és a 11/22 tripla pedig elégnek bizonyult ahhoz, hogy különösebb erőlködés nélkül megtörjék hárommeccses negatív szériájukat, így jó szájízzel mehessenek szünetre.

Nurkic a pályán. Összességében nagyon gyenge támadójátékot mutatott be a Blazers, az elcserélt Plumlee helyét Davis vette át a kezdőben, de csak 19 perc erejéig, mert nem volt sok haszna a játékának – a cserében megszerzett Nurkic viszont 5/5-ös mezőnymutatóval, 13 ponttal, 7 lepattanóval és három labdaszerzéssel a vendégek legjobbja volt ezen az estén. Ez azonban mit sem ér, ha a rendszer motorja leáll, CJ McCollum sem játszott jól, de Damian Lillard 3/19-es mezőnymutatója egészen vállalhatatlan – nagyon szenvedett Hill ellen, innentől kezdve pedig nem nagyon lehettek reális győzelmi reményeik.

A Jazz legjobb dobói: Hayward 22/6, Hill 19/6, Ingles 18/12
A Trail Blazers legjobb dobói: McCollum 18/6, Lillard 13/3, Nurkic 13

Phoenix Suns – Los Angeles Lakers 137-101

Más kávéház. Meglepő, de Nyugat két legrosszabb csapata között most szakadéknyi volt a különbség, a Suns kategóriákkal jobban játszott ezen az estén – a Lakers annyira gyenge produkciót nyújtott, hogy nem sokáig volt kérdéses a győztes kiléte. Már az első negyedet 17 ponttal húzták be a hazaiak, végül szezoncsúcsot döntöttek pontban és dobószázalékban is, Eric Bledsoe megszerezte karrierje harmadik tripla-dupláját, 59-36-ra nyerték meg a lepattanózást és kiosztottak 32 gólpasszt. A kiütéses győzelem jól jött nekik a szünet előtt, igaz, fél meccsel így is a Lakers mögött vannak még a nyugati utolsó helyen.

Reménytelen a Lakers. Hátul mintha pályán sem lettek volna a vendégek, azt csinált velük a Suns, amit csak akart – egy pillanatig sem volt esélye Luke Walton együttesének. Tény, hogy Russell, Clarkson és Nance Jr. is sérülten vállalta a játékot, de ez még nem magyarázat arra az erőtlen, lélektelen produkcióra, amit bemutattak – az azért most már elég valószínű, hogy lemaradnak a playoffról, nagy csodára lenne szükségük az All-Star után, hogy valahogy odaérjenek.

A Suns legjobb dobói: Bledsoe 25/9, Booker 23/12, Chriss 15, Len 15
A Lakers legjobb dobói: Russell 21/6, Williams 21/9, Clarkson 15/6

Oklahoma City Thunder – New York Knicks 116-105

Egy negyednyi csoda. Az első játékrészt 39-27-re nyerte a Knicks, remekül muzsikált a kezdőötös, a folytatásban viszont ahogy jöttek be a cserék, úgy esett szét a vendégek játéka. Hiába hozott támadásban extrát az All-Starra behívott Anthony (11/20 mezőnyből, 6/7 tripla) illetve Derrick Rose (11/21 mezőnyből, 7 gólpassz), játszott sokoldalúan Hernangomez (8 pont, 10 pattanó, 2 szerzett labda, 3 blokk), és lehetett számítani Courtney Lee-re, a kispadról szinte semmi segítség nem jött. Félidőre fordított a Thunder, a harmadik negyed végére pedig beállt egy 8-10 pontos különbség, aminél közelebb csak pillanatokra tudott jönni a Knicks. 

Jerami Grant volt a Jolly Joker. A Thundernél elég tanácstalannak tűntek az a meccs elején, utána viszont rátaláltak Grantra, aki kiscsatár létére remekül védekezett a gyomorrontással küszködő Porzingisen, kihúzva a New York támadójátékának egyik méregfogát, a túloldalon pedig nem rontott mezőnydobást. Az OKC magához ragadta a kezdeményezést, felpörgött a Westbrook-Oladipo páros és onnantól kezdve a megszokott fordulatszámon játszott a gárda. Westbrook megszerezte 27. tripla-dupláját, és továbbra is tartja tripla-dupla átlagát (30.9 pont, 10.4 pattanó, 10.1 gólpassz). 

A Thunder legjobb dobói: Westbrook 38/9, Oladipo 21/9, Grant 13/6.
A Knicks legjobb dobói: Anthony 30/18, Rose 25, Lee 16/6.

Los Angeles Clippers – Atlanta Hawks 99-84

A Clippers elkezdett védekezni. Két napja a Jazzt tartották 72 ponton, ma pedig a Hawks elleni meccs érdemi része tartott három negyedig - ennyi idő alatt 64 pontot engedélyeztek ellenfelüknek, összességében 18 labdát szereztek. A kőkemény védekezés mellett ma egy közepes támadójáték is bőven elég volt, a második negyedet 33-18-ra nyerő gárdát Blake Griffin (17 pont, 9 gólpassz) vezette, az 5 triplát hintő JJ Redickre építve működtek a kinti dobások (14 bedobott hármas), remekelt a kispad - nem csoda, hogy a Clippers zsinórban negyedszer nyert. 

Kell a pihenő. Két napja még nyerni tudtak hosszabbítás után Portlandben, ma viszont borzasztó fáradtan mozogtak a vendégek, gyakorlatilag a félidőre eldőlt, hogy ebből nem lesz győzelem. Egyedül Dwight Howardot lehet dicsérni, aki keményen dolgozott DeAndre Jordan mellett (24 perc alatt 11 pont, 15 pattanó), de a nagyszünet után már őt sem nagyon erőltették, mivel sem Millsap, sem Schröder nem igazán találta a játékát. Az Atlanta ezzel a vereséggel elvesztette 4. helyét Keleten, de ez a mai egy kalkulálható bukta volt. 

A Clippers legjobb dobói: Griffin 17/3, Redick 15/15, Rivers 13/3.
A Hawks legjobb dobói: Schröder 15/6, Hardaway 11/3, Howard 11.

Golden State Warriors – Sacramento Kings 109-86

Fordulás után jött a fergeteg. Az első félidőben remekül tartotta magát a Kings, Draymond Green annyira ideges is volt, hogy két villámgyors technikaival kiírta magát a meccsből a második negyedben. A nagyszünetben viszont rendezte a sorait a Warriors, elkezdtek védekezni és így tudták játszani a gyorsindításos játékukat, amiben Klay Thompson lubickolt, és levezényelt egy 22-0-s rohanást. A hárompontos hátrányt 24 pontos előnnyé változtatta a listavezető, a negyedik negyed már könnyed dobálgatásba fulladt - tovább él a GSW nagy sorozata, megint nem kaptak ki egymás után kétszer. 

Ezt a sebességet nem a Kingsnek találták ki. Cousins ma egyáltalán nem volt jó, de a többi kezdőjátékosnál is döcögött a védekezés a pusztító harmadik negyedben, pillanatok alatt elvesztették a meccset, teljesen lelassultak a támadásaik és emiatt rossz dobóhelyzeteket kellett vállalniuk, majd egyszerűen nem értek vissza. A cseresorból a szokásos Matt Barnes (15 pont, 14 pattanó) jól játszott, rajta kívül még Cauley-Stein és Richardson érte el a 10 pontos határt, de nekik már nem volt nagy hatásuk a mérkőzés alakulására, a GSW alapos revansot vett a két hete Sacramentóban elszenvedett vereségért.

A Warriors legjobb dobói: Thompson 35/21, Durant 21/3, Curry 13/6.
A Kings legjobb dobói: Barnes 15/3, Collison 14/3, Cousins 13/3, Cauley-Stein 13.

Az aktuális tabella itt elérhető!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus