Megint legyőzi a liga legjobb védelmét az OKC?

Visszavágna a Thundernek a Clippers - javítana a San Antonio, a Boston és a Cleveland - keleti rangadó Charlotte-ban.

 

Philadelphia 76ers – Indiana Pacers 01:00

Már csak a Sixers nyeretlen ebben a szezonban, és a gárda a Pacers ellen igyekszik megszakítani ezt a sorozatot. A felek két napja Indianapolisban találkoztak, akkor óriási csatában, hosszabbításban győztek Paul George-ék – joggal remélik a hazaiak, hogy Joel Embiiddel kiegészülve ezúttal is lehet keresnivalójuk. A vendégek védekezése továbbra is romokban, és igyekeznek túldobni ellenfelüket, Jeff Teague az előző három meccsen már 20 pontot átlagolt, de idegenben még nem nyertek meccset, a Philly sorozata pedig előbb-utóbb megszakad…

Washington Wizards – Cleveland Cavaliers 01:00

A címvédő az Atlanta elleni vereségből, majd a Fehér Házból érkezik a mérkőzésre, és természetesen győzni szeretne – erre minden esélye meg is van a védekezéssel továbbra is hadilábon álló Wizards ellen. A fővárosiak legutóbb szétszedték a Bostont, de egyrészt John Wall az elmúlt két meccsen kétszer állíttatta ki magát, másrészt Bradley Beal játéka erősen kérdéses, harmadrészt a Cleveland nem a Celtics. Irvingék emelik rá eddig a legtöbb hármast, és egész jó százalékkal teszik ezt, a Washinton pedig nem igazán remekelt eddig hátul – Jamesre sincs igazán emberük, és bár tavaly 2-2-re végeztek egymással, komoly bravúr lenne a győzelem a hazaiaktól.

Charlotte Hornets – Toronto Raptors 01:00

Két keleti élcsapatról beszélünk, a Hornets eddig egyetlen találkozót veszített el, míg a Raptors kettőt, de legutóbb Oklahoma City-ben is győzni tudott. Kulcskérdés lesz, hogy a 34,1 pontot átlagoló DeMar DeRozan ellen mire mennek a vendégek úgy, hogy jó eséllyel Kidd-Gilchrist, Lamb és Hibbert sem léphet pályára, márpedig főleg előbbire égető szükségük lenne – eddig 96 pontot kaptak csak átlagban, de MKG-nek ebben óriási szerepe volt. A Raptors is hasonlóan hatékonyan védekezik, ráadásul most valószínűleg visszatérhet Jonas Valanciunas, de a legfontosabb talán Kyle Lowry hátul mutatott teljesítménye lesz – ha le tudja lassítani Kemba Walkert (23,9 pont), komoly esélyeik lehetnek a vendégeknek.

Orlando Magic – Utah Jazz 01:00

A Magicnél ismét óriási javulás kell, hogy partiban legyenek, az utóbbi meccseken szörnyű játékot mutattak be elöl-hátul – védekezésben zongorázni lehet a különbséget a Jazz javára, de támadásban is sokkal letisztultabbak a vendégek. Quin Snyder csapatánál továbbra is vannak sérültek, George Hill játéka kérdéses, és ezen a poszton bajban lehetnek, de Hayward és Hood stabilan termeli a pontokat, ráadásul Favors is egyre inkább elkapja a fonalat. Kérdés, hogy Frank Vogel mennyire tudja összekapni csapatát, mert az előző két találkozón nyújtott teljesítménnyel ezúttal sem lesz esélyük.

Boston Celtics – New York Knicks 01:30

Ahogy a Magicnek, úgy a Bostonnak is nagyon össze kell kapnia magát, mert a társaság Horford és Crowder nélkül sorozatban három vereségnél jár, és ezeken a meccseken 120 pont felett kapott átlagban – ha ezen nem javítanak jelentőset, a Knicks is átgázol rajtuk. A vendégeknél is a védekezéssel vannak gondok, így valószínűleg látványos mérkőzést láthatunk majd, kérdés, hogy melyik fél tud keményebben játszani az eddiginél. Az Anthony-Porzingis-Noah frontcourt ellen most is nehéz dolga lesz a Bostonnak, hiszen a palánk alatt borzasztóan gyengék, a lepattanózást folyamatosan elveszítik, és a betöréseket sem fogadja senki, ami Rose-nak is megnyithatja az utat – ez nem túl jó matchup a hazaiaknak.

Oklahoma City Thunder – Los Angeles Clippers 02:00

A szárnyaló Clippers eddigi egyetlen vereségét az OKC ellen szenvedte el, Westbrookék pedig legutóbb kikaptak a Torontótól, így egy meccsel állnak rosszabbul. Mindkét együttes a védekezésre épít, a vendégek egyenesen a liga legjobbjai ebben (88,3 pont átlagban), és ha ezt a brutális hatékonyságot hozzák, akkor csak ehhez hasonló munkával lehet esélye a Thundernek. Az előző meccsükön a Roberson-Oladipo-Adams trió szenzációsan játszott, míg Westbrook ha gyenge hatékonysággal is, de hozta a pontokat – kőkemény, szoros, tatktikus rangadóra van kilátás.

San Antonio Spurs – Detroit Pistons 02:30

Már három vereségnél jár a Spurs, és érdekes módon mindhármat saját közönsége előtt szenvedte el, így most illene javítaniuk – igaz, a Pistons még nem nyert idegenben, meglepetés lenne, ha éppen most törne meg ez a széria. A texasiaknál Tony Parker sérült, Danny Green visszatért, de a támadójáték nagy része Kawhi Leonardra épül, őt kell elsősorban lassítaniuk Harriséknek, ha akarnak valamit. Érdekes lesz, hogy egyes poszton mire mennek Smith-ék Mills ellen, illetve hogy a palánk alatt Drummond tud-e dominálni a Gasol-Aldridge duóval szemben – a spanyol magasember egyelőre nem igazán találja a helyét San Antonióban.

Portland Trail Blazers – Sacramento Kings 04:00

A Kings back-to-backből érkezik, tegnap kikaptak a Lakerstől, és kérdés, hogy ez mennyit vett ki belőlük – a második félidőben elég tompának tűntek Cousinsék. A Blazersnél a Lillard-McCollum páros hozza eddig a meccseket, de könnyen nyerni nem igazán tudnak, és az átlagosan kapott 110,8 pont jelzi, hogy miért: sokszor átjáróház a védekezésük. Ezzel most is bajban lehetnek, ha kicsit koncentráltabb játékot tudnak bemutatni a vendégek, ráadásul az is kérdés, hogy a Clippers elleni méretes zakó mit hoz ki a portlandi játékosokból. A hazaiak a periméteren, a vendégek a festékben lehetnek dominánsabbak, de a Blazersnek hoznia kellene ezt a meccset otthon, ha szeretne élcsapattá nőni.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus