Megkezdi a Chicago, az Atlanta és a Clippers is

Back-to-backet játszik a Boston és a Sacramento, újfent pályán a San Antonio és a Portland - nézzük, hogy mit várhatunk!

 

Atlanta Hawks – Washington Wizards 01:30

Mindkét csapat most mutatkozik be, de elég jól belőhető, hogy mire számíthatunk tőlük. Az előszezonban azonnal érződött Dwight Howard jelenléte az Atlantánál elöl-hátul, és most is fontos feladat vár rá – neki kell fogadnia a betörő Wall-Beal párost a palánk alatt, illetve megfognia Marcin Gortatot. A vendégek hátvédpárosa jó formában van, a padról Oubre is sokkal hasznosabbnak tűnt eddig, mint tavaly, a kérdés a kinti dobások hatékonysága lehet – márpedig Howard miatt valószínűleg szüksége lesz a Wizardsnak a triplákra. Izgalmas meccs lehet, a hazai pálya a Hawks mellett szól, és alapvetően talán jobb csapatot is alkotnak Millsapék, Dennis Schröder közben új szerződést kapott, igaz, Splitter és Scott is sérüléssel bajlódik.

Chicago Bulls – Boston Celtics 02:00 (TV - Sport1)

A Boston rögtön egy back-to-backkel nyit, ráadásul hiába verték meg a Brooklynt, a cserepad elszórakozta a nagy előnyt, így nem tudtak pihenni a kezdők – ezt lehet, hogy érezni fogja most a társaság. A Bullsnál továbbra is megvannak a kérdőjelek, voltak biztató meccseik, de a periméter egyelőre nem működik igazán jól, és az nyilvánvaló, hogy nem tartanak ott, ahol a Boston. Ezt a hazai pálya és a frissesség ellensúlyozhatja, de nem biztos, hogy a Rondo-Wade-Butler trió sokkal hatékonyabb tud lenni a Thomas-Bradley-Crowder hármasnál, a palánk alatt pedig szintén meggyűlhet a bajuk Al Horforddal.

Sacramento Kings – San Antonio Spurs 04:30

A Kings is back-to-backkel nyit, a Spurs pedig újabb idegenbeli meccsre készül azok után, hogy parádés játékkal nyertek a Golden State otthonában. Emiatt egyértelműen ők az esélyesek, de hiába lehet fáradtabb a Sacramento, a Suns elleni sima győzelem és a hazai pálya adhat akkora lökést nekik, hogy ezt ellensúlyozni tudják. Érdekes lesz, hogy Cousinsszal mihez kezd a Gasol-Aldridge páros, illetve hogy érdemi csere nélkül hogy bírja az iramot majd Ty Lawson, de az is kérdés, hogy hogyan állítja meg a Kings Kawhi Leonardot.

Portland Trail Blazers – Los Angeles Clippers 04:30

A Clippers is most kezdi meg a szezont, míg a Portland már bemutatkozott, méghozzá Damian Lillard 39 pontos estéjével – a támadójátékkal nincs is gond, a problémát inkább a védekezés jelenti. Festus Ezeli nélkül ez semmivel sem lett jobb tavalyhoz képest az első meccsen, márpedig egy pontpárbajban nem biztos, hogy ők járnak jól a Clippers ellen. Chris Paulékat fűti a bizonyítási vágy, hiszen tavaly éppen a Blazers ellen estek ki a rájátszásból (már Paul és Griffin nélkül), és ezúttal mindenképpen meg akarják mutatni – az említett Paulnak döntő szerepe lesz, hiszen a pontok mellett neki kell megfékeznie Lillardot is.

Élőképes streamek ide kattintva elérhetők!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus