Megkezdődik a nyugati döntő is

Tegnap keleten már elindult a főcsoportdöntő, ott az első kiemelt különösebb gond nélkül hozta a hazai meccsét. Erre készül a San Antonio Spurs is, amelyben játékra kész Tony Parker, az Oklahoma City Thunder viszont Serge Ibaka nélkül veti bele magát a küzdelembe. Lássuk, mit érdemes tudnunk a találkozó előtt!

San Antonio Spurs (1.) – Oklahoma City Thunder (2.) (03:00)

A Thundert sok kritika érte a kétpólusú támadójátéka miatt, de a Memphis fojtogató védekezésétől megszabadulva lubickoltak Duranték a Clippers ellen. Most még több feladat hárul rájuk, ugyanis Serge Ibaka egészen biztosan befejezte az idényt – márpedig ő volt a harmadik opció ebben a gépezetben. Emellett is kulcsszerepe volt abban, hogy a Thunder igazi mumusnak számít Popovichék ellen, idén mind a négy alapszakaszbeli meccset ők nyerték. Hiányában sokan Steven Adamst követelik a csapatba, aki a Clippers elleni hatodik derbin bizonyított  - viszont a rendkívül rutinos és dörzsölt Duncan-Splitter duó ellen nem kis feladat vár rá.

A Spursnél Tony Parker sérülése többé-kevésbé rendbejött, már részt vett az edzésen és játszani fog – ennek ellenére Sefolosha ellen nagyon kemény este elé néz. Perkins ideális fit Duncan ellen és összességében is pont ott védekezik jól a Thunder, ahol a Spurs erős. Ennek ellenére az esélyes a San Antonio, már csak a hazai pálya és Ibaka hiánya miatt is, ha Leonard limitálni tudja Durantet és csapatszinten inkább Westbrook kezében tartják a labdát, fölényben lesznek – pláne, ha a jóval inkább számításba vehető padjuk is hozza magát.

Élőképes linkeket ITT találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus