Megkezdődik: Cavs-Knicks a Sport TV-n, majd GSW-Spurs

A New York ellen kezd a Cleveland - a San Antoniót fogadja a Warriors - tartalékosan utazik Portlandbe a Jazz. 

 

Cleveland Cavaliers – New York Knicks 01:30 (Sport 1 - ÉLŐ)

A címvédő a New York ellen kezdi meg a szezont, és bár LeBron James a Heatnél mindkét gyűrűátadó meccsét megnyerte, felrémlik a Cavshez való visszatérésének első találkozója – a debütálást éppen Carmelo Anthony és a Knicks rontotta el. A bajnok természetesen jóval esélyesebb, főleg hazai pályán, de a szezon első mérkőzése, főleg a gyűrűátadás öröme után okozhat meglepetéseket. A vendégeknél Joakim Noah még nem érzi magát tökéletes állapotban, Derrick Rose pedig csak három edzésen vett részt visszatérése óta, és október negyedike óta nem játszott meccset, így Jeff Hornacek csapata sincs csúcsformában.

Portland Trail Blazers – Utah Jazz 04:00

Érdekes mérkőzés lesz, de a Jazz hiányzói miatt egyértelmű favoritnak számít a Portland. A vendégeknél Gordon Hayward biztosan kihagyja az összecsapást, de Derrick Favors és Alec Burks is térdproblémákkal küzd, az ő játékuk is kérdéses a nyitóesten. A hazaiak nagy terveket szövögetnek, többnyire jó formát is mutattak az előszezonban, Damian Lillard MVP-címért indul, így még Ezeli és Napier nélkül is jobbak az esélyeik saját közönségük előtt. A Jazz játéka az előszezonban fő támadófegyverei nélkül is rendben volt, és fontos lesz, hogy George Hill mennyire tudja majd lassítani Lillardot, illetve hogy úgy összességében mihez kezd a Gobert által vezényelt védelemmel a Blazers.

Golden State Warriors – San Antonio Spurs 04:30

A tavalyi szezon két nyugati szupercsapata rögtön az idény első játéknapján összecsap, de legyen bármennyire is erős a Spurs, most mindenki a GSW győzelmére számít – így lesz ez valószínűleg minden mérkőzésükön idén. Az előszezon alapján úgy tűnik, hogy Kevin Durant be is illeszkedett, a játékuk is összeállt, míg a Spursnél azért voltak gondok, ráadásul Danny Green és Jonathon Simmons is sérüléssel bajlódik, az ő hiányukat megérezhetik, főleg védekezésben. A hazai pálya mellett a tehetség, a sebesség és a spacing is a Warriors mellett szól, a San Antonio Kawhi Leonard játékában (ő lassíthatja Durantet és elöl is kulcsszerepe lesz), illetve a Gasol-Aldridge kettősben bízhat, de Green nélkül annyira nincs emberük Curry-ékre (Ginobili jó számokat hozott hátul tavaly, de rá építeni erős optimizmus), és annyira szenvedhetnek a small-ball ellen, hogy jelenleg komoly bravúr lenne a győzelmük. Ez lesz a Tim Duncan utáni idők első meccse Gregg Popovich csapatánál, illetve további érdekesség lehet David West szerepe, aki tavaly sokat nem tett hozzá a texasiak játékához, a GSW-nél viszont nagyon számítanak rá.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus