Megkezdte a felzárkózást a Milwaukee és a New Orleans

Miamiban is győzött a Bucks - Davis 35-öt szórt a Minnesotának - Denvert is bevette a száguldó OKC - három sérülés Phoenixben

A Milwaukee Bucks kihasználta a Heat gondjait és nagyon fontos győzelmet aratott Miamiban, a New Orleans pedig Anthony Davis vezérletével fordított és győzött a Minnesota ellen – ezzel mindkét, tavaly még playoff-résztvevő, idén azonban alulteljesítő gárda elindult felfelé. Ezen felül csak két meccset rendeztek ma hajnalban az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, az Oklahoma City a Westbrook-Durant-Kanter trió révén Denverben is győzni tudott, az Indiana pedig bár elszórakozta nagy előnyét, végül hozta a kötelezőt Phoenixben – igaz, három sérülés is történt a találkozón.

Visszajátszás c. videós rovatunk ezen a linken elérhető!

Miami Heat – Milwaukee Bucks 79-91

A második negyedtől kézben tartotta a meccset a Bucks. Az első etapot még csak egy ponttal nyerték a hazaiak, a másodikban azonban beindult a henger – egy 18-7-es futással meglépett a Milwaukee, a záró játékrészt pedig már 18 pontos előnnyel kezdhették. Remekül használták ki a Heat hibáit, Khris Middleton ezúttal is termelt (22 pont, 7 pattanó, 7 gólpassz), de Monroe és Antetokounmpo is hozzátette a magáét – ráadásul a védekezésük is nagyon jól működött, így rendkívül fontos győzelmet arattak.

Nem volt kreativitás a Miaminál. Goran Dragic és Beno Udrih sem léphetett pályára, így kényszerből a sérült Wade-nek vállalnia kellett a játékot – sok köszönet ebben sem volt, alig húsz percet töltött végül pályán és csak két pontot tudott szerezni. Így hiába játszott jól Whiteside (23 pont, 18 pattanó, 8/9 mezőnyből) és Bosh, ez nagyon kevésnek bizonyult, a periméterről minimális segítséget sem kaptak (Johnson-Wade-Green-Richardson-Winslow együtt 16 pont és 5/35 mezőnyből), így esélyük sem volt ledolgozni a hátrányukat. A Miami ezzel a vereséggel már csak hatodik keleten és a jelenlegi formájukat, valamint a sorsolásukat elnézve könnyen lehet, hogy hamar lejjebb csúsznak, a Bucks ellenben sorozatban harmadik győzelmével úgy fest, hogy végre elindult felfelé.

A Heat legjobb dobói: Bosh 23/6, Whiteside 23, Deng 11/3
A Bucks legjobb dobói: Middleton 22/6, Monroe 15, Antetokounmpo 14

New Orleans Pelicans – Minnesota Timberwolves 114-99

Zárkózik a New Orleans. Ugyan lassan kezdett a hazai csapat és ahhoz, hogy összeálljon a védekezésük, a harmadik negyed közepéig várni kellett, de innentől fokozatosan eltüntették a hátrányukat, fordítottak, majd meg is léptek – a második félidőt 63-39-re nyerték meg. Ebben kulcsszereplő volt a végül 35 pontig jutó Anthony Davis, aki nagyon fontos kosarakat süllyesztett el a negyedik negyedben, mellé támadásban elsősorban Jrue Holiday (19 pont, 9 gólpassz) lépett fel – a meglepően jó védekezéssel párban pedig ez már elég is volt a sikerhez. A Pelicans így az utóbbi négy meccséből a harmadikat nyerte meg, további hozható hazai derbik várnak a csapatra, a hátrányuk pedig jelenleg négy meccs a nyugati nyolcadik helyhez képest.

Nem tudta megtartani előnyét a Minnesota. Az első félidő teljes egészében a vendégcsapatról szólt, az ismét bizonyító Towns (20 pont, 13 lepattanó) és Wiggins vezérletével 17 pontos fórt építettek ki, igaz, ennek nagy része már az első negyedben megvolt. Innentől azonban egyre kevésbé találták a ritmust támadásban és ennek következtében a védekezésük is egyre lyukasabbá vált – ez ismét leginkább a cserepad számlájára írható, a második sorok csatáját utcahosszal nyerte a New Orleans. A Wolves így továbbra sem tud megkapaszkodni, pedig egy győzelem esetén utolérték volna a Pelicanst.

A Pelicans legjobb dobói: Davis 35/3, Holiday 19/6, Evans 13
A Timberwolves legjobb dobói: Wiggins 21, Towns 20/3, Rubio 15/3

Denver Nuggets – Oklahoma City Thunder 104-110

A Durant-Westbrook párosra nem volt ellenszer. Végig tartotta magát a Denver, ugyan a második negyedben meglépett tíz ponttal a Thunder, ennél jobban nem szakadtak le a hazaiak, sőt, kiegyenlített volt a meccs. Ám hiába voltak négy-öt pontnyira az utolsó negyedben is, a 30 pontos, 12 lepattanós Kevin Durant, valamint a 27 pontos, 12 gólpasszos Russell Westbrook mindenre válaszolt, sorra szerezték a kosarakat kulcspillanatokban is, ráadásul a padról 25 perc alatt 25 pontig jutó Kanterre sem volt válasza a Nuggetsnek. Az OKC így sorozatban ötödik, az utóbbi 24 meccséből pedig a 20. győzelmét aratta, a Warriors és a Spurs árnyékában eddig ők is parádés alapszakaszt futnak.

Egy kevés hiányzott. A Nuggets alapvetően jól vette el a Thunder csapatjátékát, sok nehéz dobásba hajszolta bele a vendégeket, de Westbrookék ezeket is megoldották, ráadásul húsz pontot szereztek leindításból – a hazaiak 18 eladott labdája sokba került a végén. Ugyan a 27 pontos Gallinari vezérletével ők is bőséggel termeltek, a Thunder 14-gyel több rádobást kísérelhetett meg (az eladott labdák mellett a támadópattanók miatt), így a jó védekezések után is bőven kapott pontot a Nuggets, ez pedig elég volt ahhoz, hogy ne tudjanak fordítani – nagy csatában maradtak alul, így 2,5 meccsre vannak a nyugati nyolcadik Jazztől.

A Nuggets legjobb dobói: Gallinari 27/12, Faried 17, Mudiay 13
A Thunder legjobb dobói: Durant 30/9, Westbrook 27/3, Kanter 25

Phoenix Suns – Indiana Pacers 94-97

Mahinmi, Teletovics és Morris is megsérült. Mindkét csapat elveszítette egyik alapemberét a második félidőre, a hazaiaknál Markieff Morris jobb válla sérült meg a nagyszünet végén, a helyére Mirza Teletovics állt be – csakhogy a harmadik negyedben ő is megsérült és ő sem tudott visszatérni a pályára. A hazaiaknál George Hill és Rodney Stuckey pályára sem lépett, Ian Mahinmi bokája pedig az első félidő végén ment ki, az ő helyét Myles Turner foglalta el – igaz, ő jól játszott elöl-hátul, 15 pontja (7/11 mezőnyből) mellett négy blokkot osztott ki.

Majdnem megcsinálta a Suns. A finoman szólva sem teljes kerettel kiálló (az említett két sérült mellett Bledsoe, Price és Leuer alapvetően hiányzott) kis híján megfordította a meccset az utolsó pillanatokban, hiszen korábbi húszpontos hátrányukat háromra csökkentették három másodperccel a vége előtt – az egyenlítésre azonban már nem maradt lehetőségük. A Pacers elég lazára vette a második félidőt, egyedül Turner aktivitása és George pontjai miatt nem vesztették el a találkozót, holott már a kezükben volt – ha nehezen is, de végül hozták a kötelezőt és megelőzték a Miamit. A Sunsnál hiába dobott 32 pontos karriercsúcsot Devin Booker, a Phoenix az utóbbi 15 meccséből a 14.-et vesztette el.

 A Suns legjobb dobói: Booker 32/18, Knight 21/6, Tucker 12/6
A Pacers legjobb dobói: Ellis 20, George 19/3, Turner 15

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus