Meglepetés Milwaukee-ban: a Bucks túldobta a Clevelandet

James 39-et szórt, de a Bucksnál többen is remekeltek - a Kingstől is kikapott a Philly - hiába jutott 60 pont fölé Davis és Cousins.

Hiába dobott 39 pontot LeBron James, a Milwaukee-nál ezúttal többen is kiváló teljesítményt nyújtottak, így a Bucks legyőzte a Cavalierst az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszának ma hajnai rangadóján. Nagy bajban van a Sixers, mert a Kingstől is kikapott hazai pályán és a New Orleansnál sincs minden rendben, Anthony Davisék ezúttal Washingtonban maradtak alul. 

Visszajátszás c. videós rovatunk ezen a linken nézhető meg!

Philadelphia 76ers - Sacramento Kings 95-101

Egyre mélyebben a Sixers. Az utóbbi nyolc meccséből a hetediket veszítette el a többre hivatott Philadelphia, ráadásul ez most mindenképpen egy kötelező győzelem lett volna a csapat számára a back-to-back ellenére. Joel Embiid a tervekkel ellentétben mégsem lépett pályára, támadásban pedig nagyon elveszett az együttes, különösen a második félidőben, amikor összesen 38 pontot tudott dobni - csak Ben Simmons (5/6 mezőnyből, 13 pont, 12 lepattanó, 9 gólpassz, 3 szerzett, 4 eladott labda) dicsérhető, valamint Bayless 4/8 triplája említhető a pozitív oldalon, egyébként messze elmaradtak a várakozásoktól. Hiába volt már bőven tíz pont feletti előnyük így is, a fordulás utáni gyengélkedés, illetve a Sacramento rutinja miatt ismét elbuktak, a negyedik negyedet 14 ponttal veszítették el és a végjátékban egyszerűen nem volt meg bennük a kellő erő a sikerhez - nagyon komoly gödörben vannak, ráadásul Embiid az utóbbi hat meccsből négyet kihagyott, ez sem túl jó jel az előélete ismeretében...

Ezért kell Zach Randolph. Amíg a fiatalok tanulnak, az időseknek néha hozni kell egy-egy meccset, hogy megmaradjon a motiváció és a győzelem érzése, ne legyen olyan "losing culture", mint amilyen éveken át volt éppen Philadelphiában. Ezt a feladatot látja el a Kingsnél tökéletesen Zach Randolph, aki idén már több óriási teljesítményt is lerakott az asztalra és most is ő jelentette a különbséget: 27 pontját 12/19-es mezőnymutatóval szerezte, alapja volt a Sacramento fordításának és a festékben valósággal lubickolt Embiid hiányában, sorra megbüntette a Philly magasembereit. Az ő stabilitására, megbízhatóságára építve aratott újabb nagy idegenbeli győzelmet a Kings, de ehhez kellett Buddy Hield (24 pont, 9/19 mezőnyből) és Frank Mason III (16 pont, 7/9 mezőnyből) tűzereje, valamint Vince Carter egy-két kritikus játéka is - ismét jelezték, hogy nem lehet leírni őket, idei tizedik sikerüket könyvelhették el. Az egyetlen gondjuk, hogy a visszatérő De'Aaron Fox ismét megsérült az első félidőben és csak tizenegy percet tudott játszani...

A 76ers legjobb dobói: Covington 17/6, Bayless 15/12, Simmons 13 
A Kings legjobb dobói: Randolph 27/3, Hield 24/9, Mason 16/6

Washington Wizards - New Orleans Pelicans 116-106

Ez a Wizards meccse volt. Már az első negyedben csúnya fogadtatásban részesítette vendégét a hazai alakulat, Bealék ízekre szedték a Pelicans támadójátékát, a sok jó védekezésből pedig jött a sok jó dobás - 17 volt pont a Washington előnye az első felvonást követően. A második játékrészben aztán összeszedte magát a New Orleans és a már húsz pont feletti lemaradását egészen hat egységre csökkentette a nagyszünetig, sőt, a fordulás után ki is tudott egyenlíteni, úgy tűnt, hogy mentálisan megfordultak a dolgok. A fővárosiak azonban megrázták magukat és Beal (26 pont, 5/11 tripla), Wall (18 pont, 10 gólpassz), valamint Scott (24 pont, 11/15 mezőnyből) vezetésével futottak egy 24-5-öt, a harmadik játékrész végére ismét húsz pont fölé nőtt a különbség, ez a mélyütés pedig el is döntötte a találkozót, innen már csak szépíteni tudott a Pelicans. A hazaiak 50%-kal dobtak mezőnyből, 40%-kal tripláztak, kiosztottak 29 gólpasszt és az is belefért, hogy 26-tal kevesebb büntetőt harcoljanak ki saját pályájukon, mint az ellenfél, így is nagy győzelmet arattak.

A két magasember kevés. Ezúttal csak a Davis-Cousins páros benti munkájára építhettek a vendégek, a periméter nem működött, nem járt jól a labda, emiatt nem voltak kinti dobások (5/20-szal zártak csapatszinten), Rondo egyáltalán nem szerzett pontot, a kispad pedig közel értékelhetetlen teljesítményt nyújtott. Persze a két centert nem kell félteni, Davis 37 pontot szórt annak ellenére, hogy csuklósérülést szenvedett és félidőben megröntgenezték, Cousins pedig 26 pontos, 13 lepattanós dupla-duplát szállított, de ez most kinti dobás nélkül kevésnek bizonyult a nagyon pontosan és agresszíven játszó Washington ellen - sorozatban másodszor kaptak ki, már becsúsztak 50% alá és csak nyolcadikak Nyugaton, össze kell kapniuk magukat. 

A Wizards legjobb dobói: Beal 26/15, Scott 24/6, Wall 18/12
A Pelicans legjob dobói: Davis 37/3, Cousins 26/3, Holiday 13/3

Milwaukee Bucks - Cleveland Cavaliers 119-116

Túl lehet dobni a Clevelandet. Arra nem sokan fogadtunk volna, hogy pontháborúban le tudja győzni a vendégeket a Milwaukee, de Jason Kidd csapata most kiváló napot fogott ki: Antetokounmpo (27 pont, 14 lepattanó, 8 gólpassz) és Middleton (18 pont, 10 gólpassz) gyönyörűen bontotta a védekezést és szervezte a játékot, Bledsoe (26 pont, 10/16 mezőnyből) szintén tarthatatlan volt, de ezúttal Brogdon (16 pont, 4/7 tripla) és Henson (15 pont, 7/11 mezőnyből) is fel tudott nőni a nagy hármas mellé, csapatszinten 52,4%-kal célzott a Bucks és végül nagy csatában lenyomta ellenfelét. Igaz, alakulhatott volna ez sokkal simábban is, a negyedik negyedet 15 pontos előnyből kezdték meg Bledsoe-ék, majd volt ez a távolság húsz egység is, de egy érthetetlen lefagyás azt eredményezte, hogy a Cavs ebből a vert helyzetből is felállt és átvette a vezetést. A kiélezett végjátékból azonban most a Milwaukee jött ki jobban, Tony Snell bevert egy clutch hármast, majd Giannis Antetokounmpo csapott le egy labdára és hozott belőle egy 2+1-et öt másodperccel a vége előtt, ez pedig eldöntötte a derbit.

James és Wade extrája sem volt elég. LeBron James ezúttal is nagy estét produkált és beszórt 39 pontot (14/22 mezőnyből, 6/11 tripla), de ez nem volt elég semmire, a Bucks így is 15-20 pontos előnyben volt a negyedik negyed elején. Ekkor azonban előkerült Dwyane Wade és amíg James a padon ült, az ő vezetésével visszajött a meccsbe a Cavs: a veterán hátvéd 14 pontot, közte 4/6 triplát süllyesztett el, a legjobbkor pörgött fel és a Green-Thompson páros segítségével felhozta a Clevelandet, mire James visszatért a parkettre, már a vendégek vezettek. Azonban itt megrázta magát a Milwaukee és több clutch játékot bemutatva mégis nyert, hiába szórt be még kilenc pontot az utolsó három percben James, ez sem bizonyult elégnek - nagy csatában maradt alul Tyronn Lue alakulata, amely 23-9-cel fogadja a bombaformában lévő Chicagót. 

A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 27, Bledsoe 26/6, Middleton 18/3
A Cavaliers legjobb dobói: James 39/18, Love 21/15, Wade 14/12

A tabella ezen a linken tekinthető meg!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus