Meglepő nyerőember a Golden State-nél

Letisztult, jó játékkal verte a Spurst a Miami - túlórában, dudaszós kosárral győzött a GSW - jó volt a Pacers-kezdő és a Magic-pad. 

 

Visszajátszás c. videós rovatunk ide kattintva elérhető

Toronto Raptors – Buenos Aires 122-105

VanVleet igyekszik. Az irányító már a Cleveland ellen is nagyon biztatóan mozgott, de egy nappal később is bizonyította, hogy használható játékos. A back-to-back miatt gyakorlatilag a Raptors alapemberei közül csak Powell lépett pályára, VanVleet 38 percet kapott, ez idő alatt pedig 31 pontig, öt lepattanóig és öt gólpasszig jutott – rajta kívül kiemelhető még Siakam, Poeltl és Drew Crawford is a rosterhelyért küzdők közül. VanVleet az eddigi előszezon-meccseken 15 perces játékosként mutatta meg, hogy alkalmas arra a szerepre (persze Lowry és Joseph mögött csak harmadik lehet egyelőre), hiszen kevés hibával, hatékonyan kosárlabdázott – jó eséllyel láthatjuk őt az alapszakaszban.

Triplákkal maradtak meccsben az argentinok. Az első negyedben természetesen meglépett a Raptors, még ebben a felállásban is lendületesebb, gyorsabb volt a játékuk, mint a Buenos Airesé – a folytatásban azonban elkezdtek ülni az argentin triplák és fordítottak a vendégek. A második félidőben aztán ismét emelt a szinten a Toronto és a „kezdők” vezérletével sikerült előnybe kerülniük, de látótávolságon belül maradt a vendégcsapat – Safarék végül 15 triplát süllyesztettek el 50% feletti hatékonysággal.

A Raptors legjobb dobói: VanVleet 31/6, Crawford 17/9, Powell 17/3
A Buenos Aires legjobb dobói: Meyinsse 22, Mata 18/12, Aguirre 17/12

Orlando Magic – Indiana Pacers 114-106

Ezt várják Ibakától. Az OKC-től megszerzett erőcsatár első igazán extra meccsét játszott a Magic mezében, 19 pontját 7/9-es mezőny- és 3/3-as triplamutatóval hozta, emellé pedig 17 lepattanót kaparintott meg – kiemelkedett a Fournier nélkül gyengén működő orlandói kezdőből. Azonban amennyire nem passzolt jól az első sor, annyira extrát hozott a második, Biyombo, a tíz gólpasszt kiosztó Watson és a 8/14 triplát elsüllyesztő Wilcox-Green-Rudez trió előbb megfordította, majd megnyert a meccset – ha a kezdőt is sikerült helyrerakni, nagyon erős rotáció alakulhat ki.

George visszatért. Az utóbbi meccseken pihent a Pacers vezére, most újra játékra jelentkezett és rögtön az első támadásból be is talált – amíg a kezdők voltak fent, egyértelműen jobb volt az Indiana. Megvolt a helye Teague-nek, Ellisnek, de a Turner-Young kettős is rendkívül hasznos volt, az első sor minden tagja 14-17 pont között termelt – most először működött igazán jól ez az ötös. Használták is több, mint harminc percig, ugyanis ahogy a cserék kerültek pályára, rögtön komoly előnyben volt a Magic – a második negyedben 19 ponttal nyertek Biyombóék, ezt pedig nem lehetett ellensúlyozni.

A Magic legjobb dobói: Ibaka 19/9, Green 16/6, Gordon 15/3
A Pacers legjobb dobói: Turner 17/3, George 16/6, Teague 16/6

Chicago Bulls – Cleveland Cavaliers 118-108

A cseresor is jól festett. A back-to-back második felén természetesen senki nem lépett pályára az alapemberek közül a Cavsnél (örömhír a bajnok drukkereinek, hogy JR Smith végre-valahára újraszerződött a csapattal), de Felder és McRae vezérletével így is megnyerték az első negyedet – öt perc után már 18-6 állt az eredményjelzőn. A meccs a harmadik játékrész hajrájában fordult meg, amikor a Bulls egy 25-9-es etappal átvette a vezetést, de akkor már a cserék cseréi voltak fent clevelandi oldalon. Az említett Felder egyébként eléggé csipkedte magát, 14 pontja mellett kiosztott 7 gólpasszt és keveset hibázott, az eddigiek alapján nem kell attól tartani a csapat drukkereinek, hogy nem tudja megoldani a csereirányító szerepkört.

Hiába játszott Rondo és Wade is. Mindkét veterán pályára lépett még ezen a találkozón, de így sem igazán működött a gépezet – Butler ült, a kezdőben Lopez, Gibson és McDermott kapott helyet. A hátvédpár 11 gólpasszára jutott 10 eladott labda és védekezésben sem álltak a helyzet magaslatán Felderékkel szemben, igaz, Rondo 20 pontja és 2/3 triplája szépen mutat – meg persze az is, hogy összességében 40%-kal triplázott és 50% felett lőtt mezőnyből a Chicago. Az viszont semmiképpen, hogy a clevelandi cserék jobbnak bizonyultak…

A Bulls legjobb dobói: Rondo 20/6, Gibson 18, Zipser 18/6
A Cavaliers legjobb dobói: Holland 23/9, McRae 19, Holmes 16/6

San Antonio Spurs – Miami Heat 100-108

Most nem ment a Spursnek. LaMarcus Aldridge pihenőt kapott, a helyére Kyle Anderson került be a kezdőbe, de nem igazán találta a játékát a texasi gárda – Leonard 1/9-es mezőnymutatót szenvedett össze és bár 8/8 büntetővel szépített, eladott öt labdát is. Pau Gasol nem mozgott rosszul Whiteside ellen, de megnyerni nem tudta ezt a csatát, az pedig egyértelműen látszott, hogy a Miami jelenleg jobb állapotban van – az első sorok között nagyjából tizenöt pont volt a különbség.

Dragic most nem erőltette. A szlovén irányító legutóbb nagyon agresszív volt támadásban és végig ő diktálta az iramot, most kicsit háttérbe húzódott és nem bontotta meg annyiszor a védelmet. Megtette ezt a kezdőbe bekerülő Dion Waiters (15 pont, 4 gólpassz), valamint a padról szenzációsan beszálló Tyler Johnson (17 pont, 5 gólpassz, 4/4 tripla), de kiemelhetjük Winslow-t is – érdekes, hogy az átalakuló Miami játéka az előszezon során mennyire letisztultnak tűnik. Ezúttal az ő akaratuk érvényesült, gyorsabbak, lendületesebbek, pontosabbak voltak a Spursnél.

A Spurs legjobb dobói: Leonard 11/3, Dedmon 11, Gasol 10, Parker 10, Simmons 10
A Heat legjobb dobói: T. Johnson 17/12, Winslow 15/6, Waiters 15/6, J. Johnson 15/3

Denver Nuggets – Golden State Warriors 128-129 – hosszabbítás után

Védekezésben akadtak gondok a Golden State-nél. Elöl nem volt rossz a gárda, Durant és Thompson hatékonyan, Curry pedig nagyon aktívan dolgozott, de hátul nem igazán tudtak mit kezdeni a Denverrel, így komoly előnyt nem is alakítottak ki. Hiába dobtak 17 triplát, ezúttal az alacsony szerkezet sem működött jól, volt némi fejetlenség a Death Lineupnál – Steve Kerr szerint sem játszottak most jól. Kiemelendő viszont Pat McCaw, aki mutatott már szép dolgokat korábban, most pedig nyerőembernek bizonyult: 18 pontot szórt 4/6 triplával, ő mentett hosszabbításra egy hármassal egy másodperccel a vége előtt és ő süllyesztette el a győztes kosarat is a dudaszó pillanatában.

Gallinari csillogott, Mudiay megsérült. Az olasz kiscsatár 19 ponttal, 7/8-as mezőnymutatóval és 4/4 triplával állt csapata élére, amelyben jól működött a Nurkic-Jokics páros is – tartották a lépést a Golden State-tel, sőt, a kezdőötös vezetett is Curry-ék ellen. Riadalomra is volt azonban okuk a Denver-drukkereknek, hiszen húsz játékperc után megsérült Mudiay bokája, de a hírek szerint nincs komoly probléma – Jamal Murray 16 ponttal és 7 gólpasszal igyekezett pótolni. A hajrában aztán nem tudta sikerre vinni csapatát, mert jött a túloldalon McCaw…

A Nuggets legjobb dobói: Gallinari 19/12, Stokes 16, Murray 16/9
A Warriors legjobb dobói: Curry 22/6, Durant 19/9, McCaw 18/12

Phoenix Suns – Dallas Mavericks 112-107

Alacsony szerkezettel próbálkozott a Suns. Booker most pihenőt kapott, így Knight volt Bledsoe hátvédpárja, ez a duó pedig szintén remekül kiegészítette egymást – az újítást azonban nem itt, sokkal inkább a frontcourtban kell keresni. Mellettük TJ Warren, Jarred Dudley és az idei 1/8-as választott erőcsatár, Marquese Chriss kapott lehetőséget, utóbbi pedig a korábbi meccsekhez hasonlóan ezúttal is kiválóan játszott: elöl 17 pontot szórt be 3/5 triplával, hátul ellopott két labdát és kiosztott négy blokkot. Nem is nézett ki rosszul ez a szerkezet, a kezdők csatáját és végül a meccset is megnyerték – igaz, azt azért hozzá kell tenni, hogy jóval szűkebb rotációval játszottak, mint a Dallas.

Húsz percet kapott a kezdő. Egységesen ennyi időt töltött pályán a Mavs első sora, ez idő alatt hat ponttal bizonyult jobbnak a Phoenix – nem feltétlenül úgy alakultak a dolgok, ahogy azt a texasiaknál szeretnék. Harrison Barnes továbbra sem tudja szállítani a pontokat (most hétig jutott), Nowitzki és Matthews helyzetei nem igazán voltak meg, így a gólpassz nélkül záró Deron Williamsnek kellett termelnie a kosarakat – Andrew Bogut megtette, amit lehetett, tíz pattanója mellett négy gólpasszt is kiosztott. Carlisle egyébként tulajdonképpen mindenkit pályára küldött, akit a padon meglátott, összesen 16 játékost állított be ezen az estén.

A Suns legjobb dobói: Bledsoe 17/6, Chriss 17/9, Dudley 15/9
A Mavericks legjobb dobói: D. Williams 17/6, Gibson 13/3, Anderson 13/3

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus