Megszorongatta a Warriorst a Sacramento

Durant villogott, de tartotta a lépést a Kings - jól működött a Boston és az Indiana, a Bulls kevésbé - dupla hosszabbítás Philly-ben.

 

Visszajátszás c. videós rovatunk ide kattintva elérhető!

Indiana Pacers – Chicago Bulls 115-108

Tripla nélkül. Nem alaptalan a Bulls spacingje miatti aggodalom, ugyan a legutóbbi meccshez képest bekerült a kezdőbe Nikola Mirotic Taj Gibson helyére, de az első sor pontosan nulla hárompontost küldött a gyűrűbe. Jimmy Butler csak 12 percet töltött parketten, de Rajon Rondo (14 pont, 6/7 mezőnyből, 5 pattanó, 5 gólpassz) kifejezetten jól játszott, ám ezzel együtt is jobb volt a Pacers, amíg a kezdők voltak fent. A cserék tudtak ezen javítani, Dinwiddie 19 pontot termelt, de védekezésben nem álltak a helyzet magaslatán, így vereség lett a vége.

Young és Jefferson is jó fogásnak tűnik. Az erőcsatár az első meccsen dupla-duplázott, most pedig 16 ponttal, 8 pattanóval és 4 gólpasszal villogott – ellensúlyozta, hogy Myles Turner nem lépett pályára, Paul George (7 pont, 3/11 mezőnyből) pedig takarékra állította magát. A kezdő center ugyan ismét Kevin Seraphin volt, de csak kilenc percet kapott, míg Al Jefferson 26-ot, ezt pedig aktívan használta ki: 15 ponttal és 11 lepattanóval jelentkezett, ő fontos eleme lehet majd a Pacersnek. A padról még Rodney Stuckey és Glenn Robinson III is extra teljesítményt nyújtott, előbbi gyakorlatilag a csapat legjobbjának bizonyult – igaz, védekezésben az Indiana sem lehet büszke magára.

A Pacers legjobb dobói: Stuckey 20/3, Robinson 17/6, Young 16
A Bulls legjobb dobói: Dinwiddie 19, Rondo 14, Lopez 11, Snell 11/6

Philadelphia 76ers – Washington Wizards 119-125 – kétszeri hosszabbítás után

Dupla ráadás döntött. Ugyan az előszezonban még kevésbé számít a végeredmény, megküzdött a sikerért a két együttes. A rendes játékidő végén mindkét csapat kezében ott volt már a győzelem, végül egy labdától távol eső fault miatt jöhetett a hosszabbítás, majd az első ráadás utolsó másodperceiben Hollis Thompson dobott egy távoli triplát, amellyel megmentette csapatát. Győzelmet azonban ez sem ért, a második túlórában percekig nem szerzett pontot a Philadelphia, így végül behúzta a meccset a Kelly Oubre által húzott Washington.

Saric továbbra is jó. Noel, Okafor, Bayless, Stauskas és az újonc Simmons is hiányzott a Philly-nél sérülés miatt (a Wizardsnál Wall nem játszott), Embiid pedig támadásban továbbra sem volt meggyőző – igaz, vele a pályán azért még így is jobban működött a csapat, mint nélküle. Ahogy lejött, tarthatatlannak bizonyult Marcin Gortat és a kezdeti lendület után hátrányba került a Sixers, de Dario Saric most is jól mozgott (14 pont, 5/7 mezőnyből, 2/3 tripla, 18 perc), őt emelhetjük ki leginkább a gárdából. A két ráadás kissé eltorzítja a statisztikákat, hiszen akik ezeket végigjátszották, érthetően jóval több pontot szereztek, de a Wizardsnál érdemes még megemlíteni a 40 percet pályán töltő Satoransky-t, akinek ugyan nem ültek a dobásai, de nagyon hatékonyan, kevés hibával, már-már vezérként kosárlabdázott.

A 76ers legjobb dobói: Holmes 20, Grant 17/3, Thompson 15/9
A Wizards legjobb dobói: Oubre 24/6, McClellan 20, Gortat 17

Charlotte Hornets – Boston Celtics 92-107

Nagy volt a különbség a kezdőcsapatok között. Amíg az első sorok voltak fent, komoly szakadék tátongott a felek között a Boston javára, igaz, az első félidőben ez még kevésbé látszott – a harmadik negyedben azonban visszatértek a kezdők (nagy része) és 40-19-re nyerte a játékrészt a Celtics. A Hornetsnél Kemba Walker ekkor már nem játszott, de a Batum-Williams-MKG-Hibbert sor sem tett hozzá sokat, a padról viszont kiemelhetjük Jeremy Lambet (16 pont, 10 pattanó, 4 gólpassz) – az azonban beszédes, hogy csapatszinten hat triplát tudott csak elsüllyeszteni a Charlotte.

Thomas megsérült. Jól mozgott együtt a bostoni kezdőcsapat, mindenkinek megvolt a helye és feladata ebben a szerkezetben, Al Horfordot pedig amiatt is érdemes kiemelni, hogy ismét jól lepattanózott – Atlantában ez volt a fő gyengéje, az eddigi két előszezon-meccsen ezzel nem volt gondja. Kisebb riadalomra adott okot, hogy Isaiah Thomas csuklósérülést szenvedett, de úgy fogalmazott, hogy mivel nem tört el, nem fog pihenni…

A Hornets legjobb dobói: Lamb 16/3, Sessions 11, Kaminsky 10
A Celtics legjobb dobói: Thomas 15/9, Bradley 14/3, Rozier 14/6

Brooklyn Nets – Detroit Pistons 101-94

Jeremy Lin kiemelkedett a Netsből. Az irányító dolgozott a dobómozdulatán a nyáron, most pedig egyértelműen csapata legjobbja volt ezen a téren (is) – 21 pontig jutott 17 perc alatt és 5/8 triplát süllyesztett el. A Brooklyn a csapatszinten beszórt 14 hármas miatt tartotta is a lépést a Pistonsszal, pedig támadásban Linen kívül csak Luis Scola (3/4 tripla) emelhető ki, de védekezésben meglehetősen rendezett játékot mutattak – a szoros találkozót végül a negyedik negyedben a cserék döntötték el a Nets javára.

Drummond alapszakasz-formában. Reggie Jackson hiányában erőltette a centert támadásban a Detroit, de ebben nem volt sok köszönet – 20 dobás kellett neki a 17 pontjához, igaz, cserébe leszedett 21 lepattanót. Jackson híján nem igazán volt, aki rendszeresen megbontsa a védelmet (Ish Smith sok hasznosat nem csinált), Harris és Morris termelte a pontokat, de amíg fent volt a Nets első sora, inkább Linék felé billent a mérleg nyelve.

A Nets legjobb dobói: Lin 21/15, J. Harris 12/6, Scola 10/9
A Pistons legjobb dobói: Drummond 17, Morris 17/6, Harris 15/9

Memphis Grizzlies – Atlanta Hawks 83-104

Tartalékos Memphis. A Grizzliesnél Zach Randolph helyére bekerült a kezdőbe JaMychal Green (bár ez lehet, hogy hosszabb távra szól), de a kezdő hátvédsort Conley-ék hiányában Wade Baldwin és DJ Stephens alkotta – utóbbi nem is játszott rosszul, 13 pontja mellett 8 lepattanót és 4 labdaszerzést jegyzett. Érdekes módon nem is a kezdőcsapattal volt különösebb gond (James Ennis volt a hármas), de ahogy jöttek a cserék, úgy lépett el az Atlanta és a második félidőben kialakult a húszpontos különbség – bőven 40% alatt dolgoztak mezőnyből és a 16,7%-os triplamutató is elég beszédes…

Ez az atlantai játék. Lehet, hogy ketten is távoztak a tavalyi kezdőből, de most is azt a kiegyensúlyozott, a labdát sokat járató támadójátékot hozta a Hawks, amit megszokhattunk – Millsap helyén ráadásul most Muscala került be az első csapatba. Gondok azért akadtak, Howard nem igazán találta a helyét hátul, Bazemore pedig a dobásait, de a kispad nem adott esélyt a Memphisnek: a 7/8 dobást elsüllyesztő Tavares (15 pont, 10 pattanó) vezetésével lejátszották ellenfelüket.

A Grizzlies legjobb dobói: T. Williams 15, Stephens 13/6, Randolph 10
A Hawks legjobb dobói: Tavares 15, Bembry 12/3, Schröder 9/3, Kelly 9/3

Golden State Warriors – Sacramento Kings 106-95

Játék van Sacramentóban. Collison helyett Ty Lawson volt a Kings kezdő irányítója és kimondottan szépen játszott a gárda – Cousins (8/11 mezőnyből, 6 pattanó, 4 labdaszerzés, 21 perc) volt a vezér, de nagyon hasznos volt Matt Barnes és védekezésben Cauley-Stein is. Hátul egyébként is rendkívül aktív volt a Sacramento, folyamatosan szerezték a labdákat, elöl pedig járt a labda, kevesebb volt az egy-egyezés – életképesnek tűnt a csapat és tartották is a lépést a Golden State-tel. Az is belefért, hogy a Gay-Afflalo páros „szabadnapot vegyen ki” erre az estére dobásban, így is partiban voltak a kezdők – a cserék aztán pláne, igaz, a negyedik negyedben az egyszerre fent lévő négy újonc nem volt elegendő a győzelemhez. Barneshoz még egy adalék: McGee-n beütötte első „playoff-faultját” Kings-mezben…

Durant kiemelkedett. Ezúttal nem volt olyan elsöprő a Warriors, főleg védekezésben akadtak gondjaik és főleg a palánk alatt – itt azért érződött, hogy sem Pachulia, sem West nem tudja pótolni Bogut hatását a gyűrűnél. Ezt súlyosbították azzal, hogy rengeteg labdát szórtak el, amit Kevin Durant vezetésével igyekeztek ellensúlyozni – a kiscsatár 25 pontig (8/11 mezőnyből, 4/6 tripla) jutott el, ezúttal egyértelműen ő volt a fő pontfelelős. Curry, Thompson és Green sem játszott rosszul, de a többiek sokat nem tettek hozzá, egyedül Ian Clark csipkedte magát a negyedik negyedben – ez olyan jól sikerült, hogy végül megfordították és meg is nyerték a találkozót.

A Warriors legjobb dobói: Durant 25/12, Clark 16/12, Curry 13/6
A Kings legjobb dobói: Cousins 20/6, Temple 13/9, Barnes 12/9

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus