Megtöri a jeget, vagy tovább süllyed a Thunder?

A Minnesota ellen meccselnek Westbrookék - Grizzlies-Spurs visszavágó - pályán a GSW - rangadó Washingtonban és Torontóban is. 

 

Orlando Magic - Golden State Warriors 01:00

A Magic remek támadójátékkal és Aaron Gordon extrájával megtörte a jeget és a vereségszériát, kérdés, hogy sikerült-e visszatalálniuk ahhoz, amivel korábban sikeresek voltak, vagy csak egy kicsúszott meccs volt - a Golden State-nek mindenesetre bizonyítania kellene, az utóbbi időben azért nem sokszor volt meggyőző a társaság. Kisebb sérüléssel Durant, Curry, Thompson, Iguodala és West is bajlódik, meglátjuk, hogy ki milyen állapotban lesz, de a hírek szerint mindenki vállalja a játékot a hosszú idegenbeli túrán lévő bajnoknál - ebben a formában pedig természetesen vendégként is esélyesek Greenék, az Orlando védekezése még legszebb napjain sem volt az igazi. 

Washington Wizards - Detroit Pistons 01:00

Ez rangadó lesz annak ellenére, hogy a Wizards az előző négy meccséből csak egyet nyert meg, és hogy John Wall továbbra is sérült, mert Minnesotában nélküle is bizonyította a gárda, hogy van benne potenciál. A Pistons ellen azért valószínűleg nagyon hiányozni fog az irányító sebessége, mert Reggie Jacksonék rendkívül meggyőzőek mostanában, sorozatban hármat, az utóbbi tíz meccsből hetet nyertek meg, ráadásul voltak ebben kiemelendő sikerek is. Kérdés, hogy Bradley Bealék ki tudják-e billenteni a vendégeket a komfortzónájukból, tudnak-e mit kezdeni Jacksonnal, mire mennek Drummond ellen, illetve hogy támadásban elő tud-e lépni valaki vezérré - az esélyek a hazai pálya ellenére nem mellettük szólnak, de ötmeccses túrára indulnak ezt követően, nagyon kellene nekik a siker. 

Toronto Raptors - Indiana Pacers 01:30

Ez is keleti rangadó lesz annak ellenére, hogy a Pacers elveszített két rangadót, a játékerőt tekintve közel állnak a vendégek a két sikerből, 13-7-es mérlegel érkező Raptorshoz. Az előző összecsapásukat ráadásul szoros küzdelemben meg is nyerték Oladipóék otthon, bár igaz, hogy Torontóba 7-1-et hoztak eddig DeRozanék, sok csapatnak nem osztottak még lapot ebben a csarnokban. Mindkét gárda komoly támadópotenciállal bír, sok múlhat azon, hogy a legutóbb brillírózó torontói hátvédpárt meg tudják-e fogni Collisonék, illetve azon is, hogy a hagyományosan gyenge harmadik negyedeivel tud-e mit kezdeni a hazai együttes - a fordulás után rendszeresen beragadnak Valanciunasék, ezen változtatniuk kell. 

Miami Heat - Charlotte Hornets 02:00

Két gyenge védekezéssel és két vereséggel zárta idegenbeli túráját a Miami, most hazai pályán mindenképpen javítaniuk kellene, de ismét nehéz dolguk lesz: Hassan Whiteside ugyanis továbbra is sérült. Igaz, a Hornets sincs nagy formában, ugyan úgy tűnt, hogy elindulhat felfelé a társaság, de a legutóbbi három meccsüket megint elvesztették, Kemba Walker vállsérüléssel küszködik, komoly fájdalmai vannak, és játékára kevés esély mutatkozik. Nélküle azért bajban lehetnek, bár Steve Clifford is a védekezést emelte ki, ahogy Erik Spoelstra is - meglátjuk, hogy melyik gárda tudja magát jobban összekapni hátul, és melyik tudja jobban elfedni sztárjátékosa hiányát. 

Chicago Bulls - Sacramento Kings 02:00

Alsóházi meccs, a Bulls back-to-backet játszik, de ha képes olyan lendületes, ritmusos támadójátékra ennek ellenére, mint amit előző este mutatott be, akkor jó esélyei lesznek a sikerre. Dunnék zsinórban hét vereségnél járnak, de játékban azért mutattak biztató dolgokat, míg a Kingst borzasztó nehéz belőni: idegenben csak 2-9-re állnak, de legutóbb bombameglepetést okoztak az Oracle-ben. Hatalmas kérdőjel ez a meccs, hogy melyik féltől mire számíthatunk, csak annyi a biztos, hogy egy 3-17-es csapat fogad egy 6-15-öst, és a hírek szerint a hazaiaknál visszatérhet Nwaba is.

Memphis Grizzlies - San Antonio Spurs 02:00

Két napja találkoztak a felek San Antonióban, akkor kilenc ponttal tudott nyerni a Spurs, és most idegenben is természetesen esélyesebbek Aldridge-ék - Tony Parker visszatért, míg a Grizzlies jelenleg sorozatban kilenc vereségnél tart, nem nagyon látni, hogy mi löki ki őket ebből a gödörből. Abban persze bízhatnak Gasolék, hogy LMA nem fog még egyszer 41 pontot dobni, főleg nem vendégként, mert legutóbb azért az ő extrája nagyon kellett a SAS sikeréhez, de Conley nélkül 0-7-re állnak idén, látszik, hogy mennyire szenvednek, ha ő nincs. Márpedig most sem lesz...

Oklahoma City Thunder - Minnesota Timberwolves 02:00

Érdekes meccs lesz, a Wolves éppen legutóbb játszott legjobban az elmúlt időszakban, a Thunder viszont egyre reménytelenebb, a padlón lévő Magic elleni vereség után nehéz miben bízni náluk. Westbrook mostanában többször is átváltott a tavalyi módba, amikor lehajtott fejjel, egyedül próbálja megnyerni a meccseket, de ez sem működik, hol védekezésben, hol támadásban szörnyűek még akkor is, ha előbbiben összességében a ligaelitbe tartoznak. Nagyon kellene nekik a siker, főleg, hogy a Minnytől idén már kétszer is kikaptak, mindkétszer egylabdás meccsen - Billy Donovan valóban az állásával játszik, egyszerűen nincs már több kifogás, el kell kezdeniük nyerni. 

Utah Jazz - New Orleans Pelicans 03:00

A játéknapot egy Jazz-Pelicans derbi zárja, ahol két jó csapat találkozik majd. A hazaiak back-to-backet játszanak, de sorozatban négy győzelem után, többször is gálaszerű támadójátékot bemutatva jöttek vissza 50%-ra, nem számít sem Gobert, sem Joe Johnson, sem Hood sérülése, működik a rendszer nélkülük is, igaz, a Pelicans azért komolyabb feladat lesz, főleg fáradtan, mint előző este a Clippers. A vendégeknél van min javítani, a GSW után a Wolvestól is simán kaptak ki, Anthony Davist kiállították, vannak problémáik, de összességében jobb csapatnak számítanak, mint a Utah - csak éppen olyan ellenállhatatlan lendülettel támadnak mostanában Rubióék, hogy nehéz ellenük fogadni...

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus