Megvan a 13. is a Spursnek, Chris Paul oktatott

Mára virradóra nyolc összecsapást rendeztek meg észak-amerikai profi kosárlabdaligában, melyek közül kiemelkedett a Golden State és a San Antonio rangadója, valamint a Memphis és az Indiana parolája. A Pacers nem tudott idegenben triumfálni, de a Miami is kikapott New Orleansban, viszont a texasiak tovább robognak a ligaelsőség bebiztosítása felé. Brandon Jenningsnek újabb ellenfél mutatta meg, miről szól az egyes poszt, a keleti versenyfutás a rájátszásért pedig mára teljesen leegyszerűsödött. Jöjjenek a részletek!

(A játéknap legszebb, legérdekesebb videóit az "Amiről a Festékben beszélnek" rovatunkban lehet megtekinteni!)

Charlotte Bobcats – Portland Trail Blazers 124-94

Jefferson ma kapott segítséget. Big Al általában egyedül felelős a pontokért Charlotte-ban, ezúttal már az első negyedben nyolc dobást értékesített, végül 28 ponttal zárta a találkozót (28 perc alatt), de most Gerald Henderson (23 pont, 8/11 mezőnyből) és Kemba Walker (26 pont, 4/5 tripla) is felnőtt a feladathoz.

Vezér nélkül maradt a Portland. Aldridge nélkül mindössze 40%-kal tüzeltek mezőnyből és 50-36-ra elbukták a lepattanózást is, a korán beszedett hátrányból már nem tudtak felállni. Csupán Damian Lillard (7/19 mezőnyből) érte el a húsz pontot, bár ebben azért a Charlotte elit védekezésének is volt érdeme.

Ha megvan a száz, megvan a győzelem. A Bobcats a negyedik legkevesebb pontot engedi az egész ligában (97,1), ennélfogva azokon a találkozókon, amikor ők legalább száz pontot érnek el, 21-4-re állnak – ez a mérleg hazai pályán 12-1. Ezúttal két pont híján már a harmadik negyed után megvolt a száz, ráadásul 52%-kal céloztak mezőnyből – amikor 50% felett dolgoznak, 11-1-re állnak idén.

A Bobcats legjobb dobói: Al Jefferson 28, Walker 26/12, Henderson 23/6
A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 20/9, Wright 17, Matthews 15/3

 

Cleveland Cavaliers - Houston Rockets 111 - 118

Elment a hajó. A Cleveland nem tud idén bejutni a rájátszásba, ez mostanra lett teljesen nyilvánvaló, Irving, Bennett, Miles és Deng sérülése miatt (is) zsinórban negyedszer kapott ki a Dion Waiters (26 pont, 8 gólpassz) húzta hazai alakulat, melyben az egyetlen felüdülést az jelenti, hogy a fiatalok, tehát az ausztrál Matthew Dellavedova (14 pont, 6 lepattanó, 10 gólpassz) és a másodéves Tyler Zeller (23 pont, 6 lepattanó) is hozzá tudnak tenni az összprodukcióhoz.

Howard nélkül is megy. James Harden (37 pont, 11 gólpassz, 4 szerzett labda) megállíthatatlan volt, a társak pedig mind szorgos hangya módjára vitték előre a Houstont, így nem volt kérdéses, hogy a negyedik etap elejére majd 20-as előnnyel rendelkező texasi alakulat célba is ér.

A Cavaliers legjobb dobói: Waiters 26/3, T. Zeller 23, Dellavedova 14/9
A Rockets legjobb dobói: Harden 37/15, Parsons 16/6, Beverley 15/9

 

Chicago Bulls - Philadelphia 76ers 91 - 81

Nincs elég NBA-szintű játékos Philadelphiában. A Sixers ugyan most kompetens meccset játszott a sokkal erősebb Chicago otthonában, de megint kijött, hogy a sorozatban 24. fellépésén is alulmaradó Brown-legénység az NBA történetének egyik, ha nem a leggyengébb játékosanyagával rendelkezik.

Noah, Butler és a pad. A francia-amerikai center 20 ponttal, 8 lepattanóval és 3 blokkal volt megint vezér, a fiatal bedobó pedig nem csak ponterősen, de hasznosan (17 pont, 8 lepattanó, 6 gólpassz) is játszott, az Augustin, Gibson páros pedig csereként beszállva 32 egységnyit termelt, így amikor kellett, ritmust tudott váltani a Chicago és hozta a papírformát.

A Bulls legjobb dobói: Noah 20, J. Butler 17/3, Augustin 16/9, T. Gibson 16
A 76ers legjobb dobói: T. Young 28, Sims 18, J. Anderson, Carter-Williams 7-7

 

Memphis Grizzlies – Indiana Pacers 82-71

Miller megőrült a második negyedben. A triplavető négy hármast is bepörkölt ebben a periódusban, ezzel pedig kulcsszerepet játszott abban, hogy 24-13-ra hozza ezt a Grizzlies, ezt az előnyt pedig már nem is adták ki a kezükből. Ugyan a negyedik negyedben tíz pontra zárkózott a Pacers, ennél közelebb már nem tudtak kerülni.

Hibbert és George ismét csődöt mondott. A center Marc Gasol szorításában négy pontra és öt faultra volt képes lepattanó nélkül, George pedig folytatja borzalmas dobósorozatát, ezúttal 2/10-es mutatóval szenvedett össze nyolc pontot. A Pacers amúgy sem a támadójátékáról híres, de azért beszédes, hogy csupán Stephenson és West érte el a tíz pontot – utóbbi tizenöt rádobásból.

Nem gond a back-to-back. A Memphis a második meccseken 11-5-re áll jelenleg, az idegenbeli második meccseken pedig 5-0-ra – nekik ez nem hátrány. Tegnap még a Miamit múlták felül kis híján, most pedig a másik keleti éllovast győzték le magabiztosan, viszont nyugaton ez még mindig csak a nyolcadik helyre elég.

A Grizzlies legjobb dobói: Conley 21/3, Randolph 18, Miller 13/12
A Pacers legjobb dobói: Stephenson 15/6, West 10, George-Turner 8/3-8/3

 

New Orleans Pelicans – Miami Heat 105-95

Anthony Davis bombaformában. A másodéves All-Star 30 pontot és 11 lepattanót tett be a közösbe – a harmincat zsinórban negyedszer érte el, minimum 28-at pedig az elmúlt nyolc meccs mindegyikén képes volt szerezni. Mellette Tyreke Evans újabb jó meccset játszott, 16 pontot és 8 gólpasszt jegyzett.

A negyedik negyedben nem voltak egy súlycsoportban. A záró tizenkét percben 63%-kal célzott mezőnyből a Pelicans, mindössze 35-tel a Heat, ráadásul a hazaiak kétszer annyi lepattanót szereztek, mint a címvédő. A 25-ig jutó (8 lepattanó és 9 gólpassz mellett) LeBron James nyolcat szerzett ebben a játékrészben, de ez most kevés volt – igaz, a Wade és Oden hiányában a kezdő ötösben helyet kapó Douglas-Haslem páros mindössze hat pontra volt képes.

Másolják az Indianát. A Miami képtelen kihasználni ellenfele botladozását, amikor a Pacers kikap, ők is kikapnak, így pedig egyre biztosabb, hogy a keleti bajnok Frank Vogel együttese lesz, ugyanis nekik 12, a Heatnek 14 meccset kell játszaniuk még, a trónkövetelő előnye pedig továbbra is 3 összecsapás.

A Pelicans legjobb dobói: Davis 30, Evans 16, Aminu 12
A Heat legjobb dobói: James 25/6, Chalmers 19/9, Beasley 16

 

Utah Jazz - Orlando Magic 89 - 88

Mégis emlékezetes lett a tankcsata. Trey Burke (17 pont, 4 gólpassz) alig két másodperccel a végső dudaszó előtt két egységnyi hátrányban verte be a győztes triplát, ezzel a Magic vereségszériája már nyolc bukást számlál.

Az Év Újonca párharc is szorosan alakult. Burke talán legnagyobb riválisa, Victor Oladipo a maga 19 pontjával, 6 lepattanójával és 4 gólpasszával mindent megtett a nyugati oldalon nyerni képtelen Orlando sikeréért, de a hajrában nem ő, hanem a 18-at szóró, s addig 3-ból 3 triplát értékesítő Afflalóhoz került a meccsmentő dobás lehetősége, de a veterán hibázott.

A Jazz legjobb dobói: R. Jefferson 21/15, Burke 17/9, Hayward 14
A Magic legjobb dobói: Oladipo 19/3, Afflalo 18/9, Vucsevics 16

 

Golden State Warriors - San Antonio Spurs 90 - 99

Megvan a 13. is zsinórban. A Spurs már korán meglógott és az első negyedben képes volt kétszámjegyű előnyt építeni az általa ebben az idényben már kétszer legyűrt GSW otthonában, s hiába jött vissza egy 21-6-os rohammal a Steph Curry (20 pont, 6 lepattanó, 6 gólpassz) irányította Warriors, Danny Green triplái megpecsételték a hazaiak sorsát. A vendégeknél a pihentetett Duncant pótló Splittert (17 pont, 14 lepattanó) is érdemes kiemelni

Megint nagy betli jött Barnestól. Amennyire jó volt a tavalyi rájátszásban a San Antonio ellen (is) a fiatal bedobó, most annyira nem tud élni az Iguodala hiányzása miatti extra lehetőséggel, illetve a kezdőséggel. Csak 4 pont és 5 lepattanó került fel a neve mellé 6-ból 1-es mezőnyözéssel, ráadásul Andrew Bogut is csupán 2 pontot ért el 17 pattanója mellett, volt tehát baj a felső sorral Oaklandben.

A Warriors legjobb dobói: Curry 20/3, K. Thompson 16/3, D. Lee 13
A Spurs legjobb dobói: T. Parker 20, D. Green 18/15, Splitter 17

 

Los Angeles Clippers - Detroit Pistons 112 - 103

Chris Paul brutális statisztikái. 28 pontot, 4 lepattanót, 15 gólpasszt és 6 labdaszerzést jegyzett az irányító, aki hátvéd létére 15-ből 10-es mezőnyözéssel operált. Egy újabb extra teljesítmény az óriási csalódást jelentő Brandon Jenningsszel (19 pont, 7 lepattanó, 7 gólpassz) szemben...

A Detroit is letankolhatja a szezon végét. A PO már elment a Pistonsnak, mely GM-et is cserél a nyáron, tehát számíthatunk arra, hogy az idénre nagy reményekkel összerakot gárda ebben a formában már nem sokat hajszolja majd a győzelmeket az alapszakaszból hátramaradt szűk egy hónapban. Jó jel volt erre Jonas Jerebko (22 pont, 9 lepattanó) játszatása is.

A Clippers legjobb dobói: Paul 28/9, Griffin 25, Granger 14/9, M. Barnes 14/6
A Pistons legjobb dobói: Jerebko 22/15, Jennings 19/12, Drummond 16

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus