Mélyrepülésben a Raptors, gálázott a Rockets

A Toronto zsinórban negyedik vereségét szenvedte el a Charlotte ellen, a Houston kiütötte a New Yorkot, a Portland átlépett a Miamin

Gödörben a Toronto, Kyle Lowry-ék most otthon kaptak ki a belendülő Charlotte-tól az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) csütörtöki játéknapján. A Portland egy jó negyeddel könnyedén legyőzte a Miamit, a Houston pedig szintén simán ütötte ki a tragikusan játszó Knickst. Íme a részletek!

A játéknap legfontosabb jelenetei videós rovatunkban megtekinthetők!

Toronto Raptors – Charlotte Hornets 95-103

Tarthatatlan volt a Charlotte hátvédsora. Azt már megszokhattuk, hogy Walker megszórja magát, de ma Gerald Henderson is ezt tette, 31 pontos karriercsúccsal jelentkezett, úgy verte meg Lou Williamséket, ahogy akarta – egyik nehéz kosarat dobta a másik után. A hajrában aztán mégis Walkeré lett a főszerep, az irányító 29 ponttal és 8 gólpasszal zárt, húsz mp-cel a vége előtt pedig ő süllyesztette el a meccset végleg lezáró triplát is – úgy, hogy előtte 0/4-gyel állt kintről. A hátvédeket remekül kiegészítette Kidd-Gilchrist és Marvin Williams, akik elvégezték a piszkos munkát, a Charlotte majdnem 48%-kal dobott, megnyerték a pattanózást és csupán nyolc eladott labdát vétettek – a Raptors 14-et.

A Raptors teljesen szétesett. A harmadik negyedben már 15-tel is vezetett a Hornets, innen még pár nagy kosárral egészen két egységnyire felzárkóztak a hazaiak, de a hajrában nem tudtak mit kezdeni Walkerrel, így zsinórban negyedik vereségüket szenvedték el – a Charlotte pedig sorozatban negyedszer is nyert. A védekezésük egyre gyengébben fest, ma a periméteren azt csináltak velük a vendégek, amit akartak, ugyanakkor a Lowry-Lou Williams pontfelelős páros együtt 29,7%-kal tüzelt mezőnyből és csapatszinten is 40% alatt maradtak – komolynak tűnik a gond.

A Raptors legjobb dobói: Lowry 24/12, L. Williams 15, Vasquez 11/9
A Hornets legjobb dobói: Henderson 31, Walker 29/3, M. Williams 13/9

New York Knicks – Houston Rockets 96-120

Három negyed elég volt. A záró etapban James Harden már pályára sem lépett, a Houston az első három játékrészben vert 24 pontot a Knicksre. Megerőltetés nélkül jutott hét játékos tíz pont fölé vendégoldalon, Harden 25 egységgel zárt 9 gólpassz mellett, de az 50% feletti mezőnymutató mellett a 16 bepörkölt hármas is beszédes, ráadásul 32 büntetőt is kiharcolt a Rockets. 2009 óta nem kapott ki a New Yorktól a Houston, ma könnyed edzőmeccs lett a dologból.

Rossz nézni ezt a szenvedést. Nehéz szavakat találni a Knicks vergődésére, ahogy a zsákkal a fejükön ülő szurkolókat, vagy a padon a fejét csóváló Carmelo Anthony-t figyeli az ember. Egy félidőt nagyjából bírt is a csapat, aztán a fordulás után három perc alatt 12 pontot kaptak és Derek Fisher felküldte a fiatalokat. Az újonc Wear 21, a szintén újonc Early 16 ponttal zárt, a D-ligából felhívott Galloway 19-ig jutott, miközben a kezdő ötös összesen 26 egységet tudott hozzátenni – mondhatnánk persze, hogy mély a kispad… Sorozatban 14. vereségüket is elszenvedték, az utóbbi 25 találkozójukból egyetlen egyet tudtak megnyerni.

A Knicks legjobb dobói: Wear 21/9, Galloway 19/9, Early 16/3
A Rockets legjobb dobói: Harden 25/9, Ariza 18/12, Motiejunas 17

Portland Trail Blazers – Miami Heat 99-83

A nagyszünet után sebességet váltott a Blazers. Az első két negyedben Dwyane Wade vezérletével tartotta magát a Miami, sőt, az első negyedben megszerzett előnyüket megtartva öt ponttal vezettek is félidőben. A fordulás után aztán másképp jött ki a parkettre a Portland, Aldridge egymaga berámolt tízet a harmadik negyedben, miközben a védekezést nagyon megszigorították a hazaiak – 33-16-ra hozták is ezt a játékrészt és kényelmes előnyt építettek ki a záró etapra. Itt két triplával gyorsan húsz fölé növelték a különbséget és végül simán hozták a találkozót.

Nem tud teljes meccset játszani a Heat. Egy-egy félidőkre sokszor elég a floridai együttes és főleg Wade, de 48 percig nem tudnak jól játszani – a dobóhátvéd a második félidőben alig szerzett pontot (23-mal zárt, 7/18 mezőnyből, 9/12 büntető) csapata pedig ezt nem bírta el. A Bosh-Andersen párost bedarálta Aldridge (24 pont, 12 pattanó) és Kaman, viszont ismét jól szállt be Whiteside, 18 perc alatt 10 pont,  pattanó és 4 blokk került a neve mellé. Bár Lillardnak nem ment a dobás, a harmadik negyedben Aldridge-ék lesimázták a vendégeket, akiknek most már hátrafelé kell figyelniük, hiszen a beinduló Charlotte-Detroit páros könnyen kitúrhatja őket a legjobb nyolcból.

A Trail Blazers legjobb dobói: Aldridge 24, Matthews 18/9, Lillard 16/6
A Heat legjobb dobói: Wade 23, Bosh 18/6, Whiteside 10

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus