Memphis-Milwakee csata a Sport TV-n

A tizedikre készül a Raptors - Cousins New Orleansban folytatná - kötelező előtt a nagyon tartalékos Bulls - Indianában a Hawks

Indiana Pacers – Atlanta Hawks 01:00

Egyik csapatnál sincs minden rendben, az elmúlt két napban mindketten kikaptak otthon a Clipperstől, ez pedig most a Hawks számára eredményez back-to-backet – ez és a hazai pálya a Pacers mellett szól. Az Atlanta december végén már kikapott egyszer ebben a csarnokban, és ha nem javul a támadójátéka, most is hasonló meccs várhat rá, hiszen leginkább ezzel vannak gondjaik – elsősorban az eladott labdákkal, hiszen tegnap is 23 alkalommal szórták el a játékszert. Emellett ugyan Korver mostanában egyre jobb formában dob, de a back-to-backek második felén eddig 3/24 triplát tudott értékesíteni, Teague is sokat hibázik, és idegenben egyébként is csak 50% a csapat mérlege. Az Indianának nagyon kellene ez a győzelem az előző három vereség után, a gárda már csak nyolcadik keleten és másfél meccsre van az előtte álló csapatoktól – az utóbbi tízből csak hármat tudott megnyerni. Paul George nincs rossz formában, és bár decemberben nagyon gyenge volt a Hawks ellen, most szükség lesz az ő hatékony játékára, de a hazaiak bízhatnak az utóbbi meccseken közel húsz pontot átlagoló Myles Turnerben is.

Washington Wizards – Denver Nuggets 01:00

Két gyenge formában lévő csapatról beszélünk, de így is sok pontot remélhetünk ettől a találkozótól. A Wizards védekezése finoman szólva sincs rendben, a liga leggyengébben védekező együttese a triplákat tekintve, ami az utóbbi hat meccsen rendre száz pont fölé jutó Denver ellen nem hangzik túl biztatóan, ráadásul Bradley Beal továbbra sem bevethető náluk. John Wallon megint nagyon sok teher lesz, de a Nuggets hajlamos óvatlanul bánni a labdával, amit a Wizards kihasználhat, hiszen rohanni jól tudnak – kérdés, hogy erre mennyi lehetőségük lesz. Otthon nagyon kellene nekik ez a győzelem, a Denver védekezése bőven átjátszható, de Beal és Humphries nélkül (a túloldalon Jokics és Lauvergne hiányozhat) nem lesz egyszerű dolguk a fővárosiaknak.

Toronto Raptors – New York Knicks 02:00

A liga legjobb formában lévő csapata sorozatban 10. győzelmére készül, de az utóbbi időben tökéletesen működő gépezetet jelentősen újrakalibrálhatja Kyle Lowry sérülése – az irányító játéka egyelőre kérdéses, ha nem tud pályára lépni, az mindenképpen új helyzet lesz a Raptors számára. A Knicksnél Carmelo Anthony sérült és valószínűleg csak a feldobás előtt dől el, hogy pályára lép-e ezen az estén, mindenesetre az ő hiányát legutóbb csapatként ellensúlyozni tudta a Knicks – Porzingistől, Lopeztől és a padról most is mindenképpen extra kell a sikerhez. A vendégek nincsenek túl jó formában egyébként, sorozatban harmadik vereségüket szenvedték el legutóbb és az elmúlt nyolc meccsen 110 pont felett kaptak átlagban, de kérdés, hogy Joseph-fel mennyire működik egy teljes meccs során a Toronto.

Memphis Grizzlies – Milwaukee Bucks 02:00 (TV: Sport 1 - ÉLŐ)

A Memphis az utóbbi tizenegy meccséből tízet megnyert saját közönsége előtt, így ennek a meccsnek is mindenképpen esélyesként fut neki, a Milwaukee ráadásul idegenben csak 7-20-ra áll, ami elég méretes kontraszt a csapatok között. A Bucks támadójátéka nagyon jól működik triplák nélkül is, de érdekes lesz látni, hogy a Grizzlies és Marc Gasol ellen mire mennek a festékben Middletonék, ez mindenképpen döntő lesz majd – a spanyol center védekezése akár közvetlenül Monroe ellen, akár a betörések ellen is alapvetően határozhatja meg a mérkőzést. A győzelem nagyon fontos lenne elsősorban a Milwaukee számára, de Jason Kidd csapatának védekezésben, valamint kinti dobásban is javulnia kellene, hogy reális esélyei legyenek Memphisben.

New Orleans Pelicans – Sacramento Kings 02:00

A Kingsnél Cousinsról szól most minden, a center januárban a liga legjobbja és öt ponttal átlagol többet, mint Steph Curry, így bár legutóbb holtfáradtan ő és csapata is gyengén teljesített, természetesen ismét ő lehet a döntő faktor. Mellette csendben megbújik az előző 13 meccsén mindig legalább tíz gólpasszt jegyző Rondo, a Sacramento pedig kihasználhatja Anthony Davis hiányát, ugyanis a hírek szerint nem léphet pályára a Pelicans klasszisa – ebben az esetben egyértelműek az esélyek. Két hete nyerni tudott a New Orleans, de Davis nélkül nem látni, hogy hogyan állítják meg Cousinst, ráadásul Evans játéka is kérdéses, miközben a túloldalon Rudy Gay valószínűleg ott lehet majd a parketten. A Pelicansnak a perimétert kell uralnia, és Asiknak kell óriási melóznia a palánk alatt, a Kings védekezése ugyan javul, de még mindig sokszor lyukas, a hazaiak viszont az elmúlt négy meccsükön 114 pontot átlagoltak – látványos meccsre van kilátás.

Los Angeles Lakers – Chicago Bulls 04:30

Ezen a meccsen egyértelműek az erőviszonyok, ugyan a Lakers legutóbb megszorította a gyengén játszó Dallast, alapvetően senki ellen nem lépnek pályára győzelmi esélyekkel – sem a védekezésük, sem a támadójátékuk, sem összességében a mentalitásuk nem megfelelő ehhez. A Chicagónál a sérülések okozhatnak komoly gondot, ugyanis hiányzik Mirotic, Hinrich és Moore, valószínűleg nem játszhat Rose, továbbra sem bevethető Dunleavy, és Noah már be is fejezte a szezont, úgyhogy elég szűk lesz a vendégek rotációja. Ezzel együtt kötelező számukra a győzelem, az utóbbi időben csendes Butlernek elő kell lépnie Gasol mellé és sikerre vezetnie az együttest, mert nem engedhetik meg maguknak, hogy a Lakerstől kapjanak ki.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus