Mester a tanítványa ellen: Paul vs Bledsoe LA-ben!

Az NBA soron következő játéknapján hét érdekesnek tekinthető meccset rendeznek. Detroitban a Washington vendégeskedik, Memphis-ben fókuszban a védekezés, Minnesotában Kevin Love ellenfele Dirk Nowitzki lesz, Denverben a bajnok tesz látogatást ma, Eric Bledsoe pedig vendégként térhet vissza Los Angelesbe. Nézzük, mit érdemes tudnunk a mai program előtt!

Detroit Pistons - Washington Wizards (01:30)

A két hasonló sorsú és jelenű gárda újra összecsap, most Detroitban, de sokat nem lehet jósolni, ami az esélyeket illeti, abszolút a pillanatnyi forma, ami dönthet, borzasztóan hullámzó mindkét alakulat, tehát itt ez a fő faktor, minden más előretekintés fölöslegesnek hathat tehát, de szinte garantált a jó meccs és az izgalom.

Memphis Grizzlies - Chicago Bulls (02:00)

A két (korábbi?) stabil PO-csapat most két-két fontos embere nélkül méretteti meg magát egymással szemben, de a Marc Gasol és Pondexter távollétében harcoló Memphis egy fokkal jobb helyzetben és formában van, mint a Deng és Rose páros nélkül küzdő Chicago. Ennek megfelelően otthon favoritnak tekinthető a józanodni látszó Grizzlies, de a Bullsban benne van az extra minden este, nem írhatjuk le őket sem.

Minnesota Timberwolves - Dallas Mavericks (02:00)

Kevin Love és Dirk Nowitzki párharca négyes poszton már csak a két klasszis nagysága és formája miatt is kivételes figyelmet kíván ennek a csatának, de ha hozzávesszük, hogy nagyon eltérő stílusú (és felépítésű) klasszisokról van szó, akkor pláne unikumnak tekinthetjük ezt a csatát. A csapatok esélyeit is nehéz meghatározni, a játéknap egyik, ha nem a legjobb mérkőzése várható Minnesotában.

New Orleans Pelicans - Portland Trail Blazers (02:00)

Anthony Davis vs LaMarcus Aldridge, Jrue Holiday vs Damian Lillard. Itt is az egyéni párharcok teszik igazi csemegévé a találkozót, de a magát szépen stabilizáló NOP és a még mindig a liga élcsapatai közé tartozó Blazers taktikai harca sem lesz akármi. Itt is színvonalas derbit várunk, ahol egy-egy nagy dobás, klasszismegoldás dönthet.

Denver Nuggets - Miami Heat (03:00)

Chris Andersen vendégként térhet vissza Denverbe kisebb kihagyása után, de lehet, hogy LeBron James még nem lehet ott a coloradói parketten. Ha az MVP nem öltözhet be, akkor hirtelen reális esélyei lesznek az idén otthon annyira nem magabiztos és kisebb gödörben lévő Shaw-legénységnek. A padok harcában hozhat a Nuggets annyit Norris Cole-ékon, hogy ott billenhessen a mérleg nyelve, de extra kellene Lawsonéktól a denveri diadalhoz.

Utah Jazz - Charlotte Bobcats (03:00)

A Jazz és a Bobcats is meglepően jól szerepel az utóbbi hetekben, de azért van különbség a két gárda mérlegei közt, hiszen a Charlotte már a rajton jól kapta el a fonalat, míg a Utah csak szenvedett Trey Burke bemutatkozásáig. Salt Lake Cityben először játszik vendégként Al Jefferson nyári távozása óta, ami különös pikantériát kölcsönöz ennek a párosításnak.

Los Angeles Clippers - Phoenix Suns (04:30)

LA-ben is lesz egy érdekes visszatérés, hiszen Eric Bledsoe nyárig a Clippers mezét viselte, de Chris Paul árnyékából csak Phoenixbe cserélése után törhetett ki, ma a mentorral szemben élesben is megmutathatja  mit tud. Óriási derbi is kerekedhet ebből, pláne, ha Goran Dragic is jobbik arcát mutatja. Favorit otthon a Clippers, de annyit bizonyított már a Suns, hogy képtelenség lebecsülni.

Erre a linkre kattintva az összes mai mérkőzés élőképpel megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus