Miami - Chicago nyitányként a Sport TV-n!

Ma este három derbivel elrajtol az NBA 2013-2014-es alapszakasza, ráadásul a csemegékből álló nyitónap meccsei közül a legjobbnak ígérkezőt, a bajnok Miami Heat és a felépülő Derrick Rose-zal kiegészülő egyik legnagyobb trónkövetelő Chicago Bulls rangadóját a Sport 1 jóvoltából élőben izgulhatjuk végig a TV-képernyők előtt itthon is. Nézzük a teljes mai kínálatot, illetve azt, hogy melyik párosítás előtt mit érdemes tudnunk!

Indiana Pacers - Orlando Magic (00:00)

A Pacers ezt az idényt is Danny Granger nélkül kezdi, viszont így egyelőre nem kell megbontania Frank Vogel mesternek a már jól bevált tavalyi kezdőt, ráadásul a cseresor a gyenge előszezon-eredmények ellenére is egyértelműen erősödött. A Magic Glenn Davis távollétében abszolút a tankolás jegyében veti bele magát az idei küzdelmekbe, így az Indiana pályáján meglepő lenne, ha ebből egy igazán szoros derbi kerekedne ki, ám a csapatok jellegéből kiindulva azért várhatunk legalább látványos megoldásokat - védekezésben és támadásban egyaránt. Bemutatkozik az 1/2-es, Victor Oladipo, akire mindenképp érdemes lesz odafigyelni, no meg arra is, hogy a floridaiak többi reményteli fiatalja mennyit fejlődött a nyáron.

Miami Heat - Chicago Bulls (01:00, TV: Sport 1, ÉLŐ)

A címvédő a szokásos gyűrűátadási ceremónia emelkedett hangulata után gyorsan vissza kell, hogy térjen a földre, hiszen máris egy nagyon éhes, kompetens ellenfél vár a Heatre az előszezont veretlenül abszolváló Bulls személyében. A vendégeknél Derrick Rose félépülésével és formába lendülésével ma gyakorlatilag feléledhet egy rivalry, mely az utóbbi másfél évben az egykori MVP rehabilitációja alatt egy szinttel lejjebb járt, mint a megelőző évben, tehát bőven lesz pikantériája ennek a rangadónak a minőségi párosításon felül is. Az esélyeket kár lenne boncolgatni, bár hazai környezetben, talán egy szintén neves visszatérővel, Greg Odennel a soraiban harcoló tavaly bajnok számára csak a győzelem az elfogadható ilyen helyzetben - más kérdés, hogy az utóbbi évek idényrajtjai ritkán sikerülnek felhőtlenül az aktuális címvédő számára. A vendégeknél elvileg Noah is ott lesz a pályán, így tehát minden eszköze meglesz a chicagói alakulatnak ahhoz, hogy komoly küzdelemre kényszerítse LeBron Jameséket.

Los Angeles Lakers - Los Angeles Clippers (03:30)

Los Angeles-i rangadó, érdekes erőviszonyokkal, hiszen most már egyértelműen erősebbnek tekinthető a "kisebbik" LA-beli klub, a Clippers, pláne, hogy a nyáron Dwight Howardot is elvesztő aranysárga-lilák még Kobe Bryantre sem számíthatnak ma, ami eléggé egy irányba tereli az esélyeket. Ettől függetlenül ez is presztízsmeccs lesz, Doc Rivers első alapszakasz-mérkőzését vívja majd a Clippers vezetőedzőjeként, s kellemes gondjai lehetnek a periméter-rotáció összerakásával, de ezen a találkozón kell is, hogy sok LAC-kisember legyen pályán, hiszen a D'Antoni-legénység run and gun kosárlabdája hiába nem eredményes már ezen a szinten komoly csapatvédekezés nélkül, rengeteg futást, sok mozgást igényel az ellenféltől is védekezésben és támadásban egyaránt. Itt is látványos csatát várunk, de egyértelmű favorit a JJ Redick, Jared Dudley párossal kiegészülő és Antawn Jamison személyében egy tavalyi Lakers-játékossal is rendelkező Clippers.

ERRE A LINKRE KATTINTVA AZ ÖSSZES MÉRKŐZÉS NÉZHETŐ ÉLŐKÉPPEL!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus