Miami-Atlanta a Sport TV-n!

Keleti rangadót közvetít a Sport 1 - Charlotte-ba látogat a Bulls, Detroitba a Pacers, Dallasba a Raptors - Sacramentóban javítana a Memphis

 

Charlotte Hornets – Chicago Bulls 01:00

A Chicagónál Derrick Rose fél szemmel kevesebbet vállal és inkább az osztogatásra helyezi a hangsúlyt, a társak, Butler, Gasol és Mirotic pedig hozzák a pontokat – a másodéves spanyol eddig 18,8-et átlagol úgy, hogy 47%-kal tüzel a triplavonalon túlról. A Bulls ennek ellenére kicsit akadozik még, de a Charlotte is hasonló cipőben jár – 0-3-mal állnak, de kis túlzással ez fordítva is lehetne, ha szerencsésebbek a végjátékokban. Egyik gárda sem sziporkázik elöl, kérdés, hogy Batum mire megy Butlerrel, illetve hogy a Lin-Walker páros mennyire tudja kontrollálni a játékot – az egyelőre nem tisztázott, hogy Cody Zelller pályára lép-e vagy nem.

Detroit Pistons – Indiana Pacers 01:30

A 3-0-s Detroit fogadja a 0-3-as Pacerst, de a vendégek játékában is vannak azért biztató jelek – most például dörzsölhetik a tenyerüket, hiszen Paul George-ot Ilyasova foghatja, ami határozottan előnyösnek tűnik a Pacers szempontjából. A Detroit mellett egyértelműen Drummond szól, az Indiana majdnem tízzel bukja el eddig meccsenként a lepattanózást, a dupla-dupla gyáros center ficánkolhat a palánkok alatt. Ha Morris limitálni tudja George-ot, Reggie Jackson pedig továbbra is ilyen kontrolláltan tud játszani, egyértelműen esélyesebb a Pistons, a vendégeknek sokkal pontosabban kell kosarazniuk az eddigieknél, elsősorban az eladott labdák tekintetében.

Miami Heat – Atlanta Hawks 01:30

A nap rangadóját Miamiban vívják, hiszen két keleti élcsapatnak vizionált együttes csap össze Floridában – a hazaiak 2-1-gyel, a vendégek 3-1-gyel állnak jelenleg. Az egyik legnagyobb faktor Whiteside lehet ma, hiszen a Hawks gyengéje továbbra is a lepattanózás, a center pedig legutóbb bizonyította, hogy tavalyi remeklése nem volt véletlen – az Atlanta pontjai is főleg a magas posztokról érkeztek eddig, ha Bosh-ék tudják tartani a lépést, előnybe kerülhetnek. Budenholzer csapatának játéka egyelőre nem állt még össze (bár a védekezés már remekül fest néha), az eddig nagyon aktív Bazemore ma több jó védőt kaphat, de a Heatnél eddig szinte minden meccsen volt hullámvölgy, ez most is boríthatja a meccs menetét.

New Orleans Pelicans – Orlando Magic 02:00

Két csalódott csapat mérkőzik meg, hiszen mindketten 0-3-mal állnak eddig – a Pelicans sorsolása nagyon nehéz, a Magic viszont mindhárom meccset az utolsó pillanatokban bukta el. A hazaiak sérültlistája továbbra is veretes (Evans, Cole, Pondexter, Perkins minimum hiányzik) és nyilvánvalóan Anthony Davis jó játékától függnek, a vendégek több lábon állnak ugyan, de az egyik fő pillér Vucsevics – márpedig ő pont Davisszel nézhet farkasszemet a palánk alatt. A Pelicans eddig rengeteg hármast engedett ellenfeleinek, de hozzá kell tenni, hogy ezek nagy részét Steph Curry dobta, ilyen szintű shooter pedig természetesen nincs az Orlandónál – ennek ellenére inkább a periméterről lehetnek most veszélyesek. Mindkét csapatnak nagyon kellene már a siker a meglehetősen negatív rajt után…

Dallas Mavericks – Toronto Raptors 02:30

A 3-0-lal álló Raptors négymeccses idegenbeli túrára indul, ráadásul már az első állomás sem tűnik könnyűnek – a Dallas eddig meglepően jól védekezik, 40% alatt tartja ellenfeleit, támadásban pedig legutóbb Dirk Nowitzki tudott csapata élére állni. Visszatért Parsons, Matthews és Deron Williams is, a texasi alakulat végre elkezdheti összeilleszteni a darabkákat – a vendégek viszont meglehetősen kész játékkal érkeznek, Carrollt tökéletesen beépítették és a támadójátékuk egyelőre nem tűr ellentmondást. Lowry-ék 42%-kal dobják a hármasokat és simán nyerik a lepattanócsatát is mindig, a hazaiaknál nagy szükség lesz Pachuliáék jó munkájára belül, illetve Matthews védekezésére is – neki valószínűleg DeRozant kell majd lassítania.

Sacramento Kings – Memphis Grizzlies 04:00

A Memphis egy nappal az 50 pontos GSW elleni zakó után lép pályára, ami jelenleg nem valószínű, hogy nagyon spannolná őket – kicsit úgy tűnt, hogy a nagy hátrány összeszedésekor fel is adták a találkozót. A back-to-back és a komoly pofon ellenére most mégis esélyesebbnek tűnnek, ugyanis a hazaiaknál valószínűleg nem játszik majd Cousins, nélküle pedig nyilvánvalóan problémás a Kings még akkor is, ha Rajon Rondo úgy fest, hogy kezd beilleszkedni – két húsz pont feletti meccsel és jó irányítómunkával jelentkezett. A Sacramento védekezése eddig elég harmatos, ráadásul Cousins nélkül azt sem látni, hogy belül mihez kezdenek majd Gasolékkal, nagy feladat előtt áll az újonc Cauley-Stein – az is döntő lesz majd, hogy a Belinelli-Gay-Collison trió mihez kezd majd a triplavonalon túlról Tony Allenékkel szemben.

Los Angeles Lakers – Denver Nuggets 04:30

Bár mindkét oldalon vannak biztató jelek, a két csapat egyelőre együtt szerzett egy győzelmet – a Nuggets nyert Houstonban, a Lakers még nem érezhette idén a siker ízét. Kobe Bryant kapott egy szabadnapot Byron Scott-tól, de a gárda játéka egyelőre elég kaotikus, senki nem tudja igazán, hogy mi a dolga és mit vállalhat, nincs egyetlen kiegyensúlyozott játékos sem, bár az nem kérdés, hogy a leghasznosabb Julius Randle. A vendégeknél sérültek is vannak, Jokics és Lauvergne játéka is kérdéses, Nurkic és Chandler pedig biztosan nem játszik, Fariedre még nagyobb nyomás helyeződhet majd belül. Mudiay sem stabil egyelőre, ha Kobe Bryant felfelé tud elmozdulni eddigi 31%-os mezőnymutatójáról, jó esélyei lesznek a Lakersnek – egyébként túl nagy színvonalra nem számíthatunk ezen a mérkőzésen.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ide kattintva találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus