Miamiba látogat a Dallas, Chicagóba a New York

Hosszú negatív szériát törne meg az Orlando - a Lakers vagy a Philly épít győzelmi sorozatot? - a Charlotte-ot fogadja a Toronto. 

 

Washington Wizards – Orlando Magic 01:00

Érdekes kettősségről beszélhetünk a mérkőzés kapcsán, hiszen bár egyértelműen az Orlando van jobb formában (az utóbbi kilenc meccséből hetet megnyert a gárda), a Washington ellen az előző tíz találkozóját sorozatban elveszítette – közte az idei kettővel. A fővárosiak John Wall nagy meccseivel tartotta életben magát, de a legutóbbi két alkalommal vesztesen hagyták el a pályát és a sok sérült azért erősen befolyásolja a gárda játékát. Sérült a Magicnél is akad, Elfrid Payton bokája nincs rendben és őt nem is igazán tudják pótolni a többiek, márpedig Wall ellen nagyon fontos lenne az ő játéka, itt nagy előnyben lesz a Wizards. Összességében viszont védekezésben és támadásban is sokkal előrébb tartanak a vendégek, sorra hozták a parádés dobóteljesítményeket, majd amikor nem ültek a dobások, megfojtották az ellenfél játékát – emellett szerkezetileg is jóval több lehetősége van Scott Skilesnak. Persze a Washington egyáltalán nem esélytelen, sőt, de ahhoz, hogy ne szakadjon meg az Orlando elleni sorozat, Walltól egy újabb nagy estére lesz szükségük,

Miami Heat – Dallas Mavericks 01:30

A Miami most éppen lefelé tart a keleti hullámvasúton, az előző két meccset elveszítették Wade-ék, így most otthon égető lenne számukra a győzelem, azonban ez a Dallas most egyértelműen jobb csapat, mint a floridai legénység. Bár Deron Williams továbbra sem egészséges, JJ Barea élete formájában pótolja, a gárda az utóbbi időben parádés támadójátékot mutat be és nem volt véletlen a Warriors elleni siker sem – sorozatban négy győzelemnél tart a Mavs és idegenben sem retten meg. A Heat védekezése nagyon ingadozó és ha a gyengébbik arcukat mutatják, nem valószínű, hogy lesz esélyük a sikerre – ha harapnak hátul, akkor is kelleni fog Bosh jó dobóformája (legutóbb 3/14-et dobott a nagyszünet után) és Wade zsenije a sikerhez. Szintén érdekes csata lesz a Whiteside-Pachulia párharc a palánk alatt, ez is meghatározó lehet, illetve az is, hogy a sérültek visszatérnek-e – egyelőre sem D-Willről, sem Winslow-ról nem jelenthető ez ki.

Toronto Raptors – Charlotte Hornets 01:30

Ugyan ismét teljes hadrendben állhat fel a Raptor, legutóbb ez a támadójátékon nem látszott meg, a Washington ellen egészen szörnyűen játszottak – csak DeRozan agresszivitásának köszönhették, hogy nem adták ki a kezükből az előnyt és a győzelmet. A dobóhátvéd most már hetek óra hatalmas formában játszik és rendre csapata élére áll, egy ilyen vezér pedig nagyon hiányzik a sérülésektől sújtott Charlotte-nak is, ahol Al Jefferson ismét kidőlt, Jeremy Lin bokasérüléssel bajlódik és Nic Batum sem teljesen egészséges. Velük kapcsolatban ki kell emelnünk Frank Kaminsky-t, aki egyre inkább elkapja a fonalat, de a védekezésük szinte folyamatosan romlik és legutóbb a Clippers simán átrohant rajtuk. A DeRozan-Batum csata mindenképpen döntő lesz, de szintén fontos, hogy mire megy egymással Lowry és Walker – a Raptors irányítója kifejezetten jól védekezik idén és nagy szerepe van abban, hogy csapata jelenleg a top ötben van a kapott pontok tekintetében.

Chicago Bulls – New York Knicks 02:00

A két csapat decemberben már találkozott és akkor a Bulls fáradtságát kihasználva simán nyert a Knicks – most ilyenről nem beszélhetünk, mindkét gárda pihenhetett. Cleanthony Early-t meglőtték nemrég és így természetesen nem léphet pályára, a hazaiaknál pedig Derrick Rose játéka kérdéses, ami az utóbbi meccseken látott formája után azért érződhet a csapaton. A Pacers legyőzése után persze egyértelmű, hogy a Chicago az esélyesebb, hazai pályán Kelet második legjobb mérlegét birtokolja a csapat és bár a Knicks is viszonylag jó formában van, ha hozza a megszokott védekezést a Bulls, nagyon nehéz dolguk lesz a vendégeknek. Carmelo Anthony vérét Jimmy Butler szívhatja, őt pedig valószínűleg Afflalo fogja majd sokszor, a palánk alatt a remeklő Gasol mellé egyre többször fellép Bobby Portis a sérült Noah helyére és itt a New Yorknak nagy szüksége lenne egy támadásban is hatékony Kristaps Porzingisre, hogy partiban legyen.

Los Angeles Lakers – Philadelphia 76ers 04:30

Érdekes párharcra számíthatunk, hiszen pont a Lakers ellen szerezte meg első győzelmét a Philly, az utóbbi három meccséből pedig kettőt meg is nyert a gárda – viszont a Lakers is győzelemből érkezik, Bostonban arattak nagy sikert. A két csapat játéka szinte megjósolhatatlan, az viszont biztos, hogy Ish Smith érkezése óta NBA-csapatnak tűnik a Sixers és elöl-hátul előrelépett, Okafor legutóbb a padról érkezet csak és lehet, hogy most is a Noel-Grant párossal kezd az együttes. A Los Angeles védekezése továbbra is átjáróház, támadásban viszont képesek jó meccsekre, Kobe Bryant mellett a fiatalok is meg-megmutatják, hogy van bennük potenciál, stabilitásról viszont nem beszélhetünk velük kapcsolatban. A tehetség és hazai pálya inkább a Lakers, a szervezettség és a forma viszont talán a Philly mellett szól – izgalmas összecsapásra számíthatunk.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

 

 

 

 

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus