Miamiban győzött a Clippers, tovább száguld a Boston

Remek védekezéssel verték Paulék Wade-éket - keleti harmadik a Celtics - Vucsevics elsüllyesztette az Atlantát - a Denver nyert az MSG-ben

A gyenge rajt ellenére remek védekezéssel győzött Miamiban a Los Angeles Clippers az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) tegnap esti rangadóján, a Boston Celtics pedig továbbra is megállíthatatlan, a Sacramento elleni győzelem után stabilan a keleti harmadik helyen állnak Thomasék. Nik Vucsevics nehéz kosarával az Orlando megverte az Atlantát, Carmelo Anthony elsietett dobása pedig elvette a Knicks esélyét a Denver ellen – így Gallinariék nyerni tudtak a Madison Square Gardenben.

Visszajátszás: a buzzerek játéknapja

New York Knicks – Denver Nuggets 96-101

Anthony elkapkodta. Ugyan a második negyedben már a húsz pontot közelítette a Denver előnye, a harmadikban Porzingis és Anthony vezérletével felzárkózott, sőt, fordított is a New York. A záró etapban Mudiay tolta meg a Denver szekerét, de nem szakadtak le a hazaiak és Gallinari rontott dobása után esélyük nyílt egyenlíteni. Anthony azonban nem pörgette le az órát, hanem 15 mp-cel a meccs vége előtt emberről ráemelt egy hármast, ami kimaradt, így csapata kikapott – rosszul döntött a Knicks sztárja.

A cserepadok között nagy volt a különbség. Az első sorok csatájában nem volt nagy különbség, igazán extra teljesítményt senki nem nyújtott, mindkét fél elég pontatlanul dobott, de a labdára nagyon vigyázott – a kispadról azonban jóval nagyobb segítséget kaptak Gallinariék. Lauvergne és Barton is dupla-duplát szállított csereként, ennek pedig nagy szerepe volt a Denver győzelmében – ugyan a hajrában Mudiay villogott leginkább, velük a pályán volt a leghatékonyabb a vendég együttes.

A Knicks legjobb dobói: Anthony 21, Porzingis 21/3, Afflalo 15/3
A Nuggets legjobb dobói: Gallinari 19/6, Barton 19, Mudiay 15/6

Orlando Magic – Atlanta Hawks 96-94

Vucsevics győztes kosarat dobott. Az Orlando már az első negyedben meglépett, majd a folytatásban is tartotta tíz pont feletti előnyét – egészen az utolsó játékrészig. Ekkor az eladott labdákat kihasználva felzárkózott, majd az utolsó percben ki is egyenlített a Hawks, sőt, Teague-é volt az utolsónak szánt dobás is – azonban ez kimaradt és a Magicnek volt még 2,2 mp-e az időkérés után. Meglepetésre a gyűrűnek háttal álló Vucsevics kapta a labdát, aki messziről, félfordulattal a helyére küldte azt, ezzel megnyerte a meccset csapatának – megtört a jég, a borzasztó formában lévő Orlando egy komoly csapatot vert meg, méghozzá szoros végjátékban.

Hatékonyabb volt az Orlando. A hazaiaknál Tobias Harris nélkül is jól passzoltak egymáshoz a puzzle-darabok, Vucsevics a palánk alatt, Oladipo és Fournier a periméteren dolgozott hatékonyan, Gordon (13 lepattanó, 4 gólpassz, 4 blokk) és Payton (12 pont, 12 gólpassz) pedig szintén jól végezte a feladatát. A túloldalon ezzel szemben a két magasember, Horford és Millsap csak szenvedett a dobásokkal és bár kintről jól termelt a csapat (13 tripla 46%-kal), összességében 40% alatt tüzeltek mezőnyből – a kispadról egyik oldalon sem érkezett érdemi segítség, nem nagyon tudtak változtatni az edzők. A Hawks ezzel lecsúszott a keleti negyedik helyre, az Orlando pedig próbál elindulni felfelé és életben tartani playoff-reményeit.

A Magic legjobb dobói: Vucsevics 22, Fournier 21/9, Oladipo 19/3
A Hawks legjobb dobói: Teague 24/9, Bazemore 23/9, Millsap 14/3

Boston Celtics – Sacramento Kings 128-119

Száguld a Boston. A hazaiak az utóbbi tíz meccsükből a kilencedik győzelmüket aratták és a keleti harmadik helyen állnak jelenleg – ezen az estén pedig szezoncsúcsot jelentő pontszámot értek el. Ezt lehetett sejteni már az első negyed után (ezt 46-37-re nyerték) és végig kézben is tartották a meccset – ugyan a negyedik játékrészben hat pontra közelített a Kings (korábban volt 21 is közte), Avery Bradley gyorsan berámolt két triplát és megnyugtatta a hazaiakat. A Bostonnál az is belefért, hogy 24 labdát adjanak el, de ezt 56%-os mezőnymutatóval, 54%-os triplázással, 34 gólpasszal és simán nyert lepattanózással ellensúlyozták – a Toronto mellett jelenleg Thomasék számítanak Kelet legjobb formában lévő csapatának.

Veszélyben lehet Karl állása? Bár korábban egy győzelmi szériával a nyugati nyolcadik helyen járt a Kings, az utóbbi nyolc meccsből hetet elveszített a gárda és messzire került a céljaitól – ráadásul minimális javulás sem látható a védekezésen. Hátul ezúttal is átjáróház volt az együttes, hiába tömték labdákkal Cousinst, hiába játszott jól (14 pont, 15 gólpassz, 6 szerzett labda) Rondo, amíg nem tudnak stabilabbá válni védő oldalon, nem tudnak meccseket nyerni. A pletykák máris szárnyra kaptak George Karl menesztéséről, a tréner annyit mondott a meccs után, hogy vesztes üzemmódban vannak, de a vereségek nem feltétlenül jelentik azt, hogy rosszul is játszanak…

A Celtics legjobb dobói: Bradley 25/18, Thomas 22/6, Sullinger 21/3
A Kings legjobb dobói: Cousins 31/9, Belinelli 16/6, Collison 16/6

Miami Heat – Los Angeles Clippers 93-100

Nem került sokba a borzalmas rajt. A Clippers első tizenöt dobásából egyet (!) tudott értékesíteni, ennek ellenére azonban nem tudott meglépni a Heat, mert Paulék nagyon agresszíven védekeztek és így is tartották a lépést. A második negyedben aztán beindult Chris Paul (0/9-cel kezdett mezőnyből) és elkezdte termelni a kosarakat, a záró etap elején már tíz pont felett járt a vendégek előnye, majd bár innen még visszakapaszkodott a Miami, szintén Paul lépett fel az utolsó percekben – két triplát és két gólpasszt jegyzett fontos pillanatban, így nagyon értékes győzelmet aratott Doc Rivers csapata. Rossz hír viszont számukra, hogy Austin Rivers egy-másfél hónapot fog kihagyni kéztörése miatt, de a klub nem tervez igazolást erre az időszakra.

Pontatlan volt a Heat. Nem tudta kihasználni a Clippers hibáit a hazai csapat, ugyanis nagyon gyengén dobtak Wade-ék is – sőt, összességében még gyengébben, hiszen 39,8%-os mezőnymutatóval zártak. Sem Wade, sem Bosh nem játszott jól, egyedül Dragic és Deng volt igazán hatékony, plusz a padról beszálló Whiteside produkált szép számokat – hiába nyerték simán a lepattanózást, a több, mint kétszer annyi eladott labda megbosszulta magát. A floridaiak így jelenleg ötödikek Keleten, holnap pedig a San Antoniót fogadják…

A Heat legjobb dobói: Dragic 17/9, Bosh 17/9, Wade 17
A Clippers legjobb dobói: Paul 22/6, Crawford 20/6, Redick 14/3

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus