Miamiban küzd tovább a Cavs, otthon előzhet a Boston

A Houstont fogadja a Clippers, a Jazzt a GSW - döntő jelentőségű meccseket rendeznek hajnalban, nézzük, hogy mire számíthatunk!

Philadelphia 76ers – Indiana Pacers 01:00

Remek formában van a Pacers, a Cavs elleni hosszabbításos vereség óta sorozatban hármat nyert a gárda, így a zsinórban hat bukásnál tartó Philly ellen is masszív favorit a csapat, még idegenben is – náluk a hazai pálya általában sokat számít, de legutóbb Orlandóban is eljutottak 127 pontig. Nagyon kell is nekik a győzelem, hiszen továbbra is iszonyatosan szoros a keleti playoff-harc, nem engedhetik meg maguknak, hogy kötelezőt bukjanak, márpedig az előbb védekezésben, majd mostanában már támadásban is összeeső Sixers elleni meccs mindenképpen ilyennek számít. A hazaiaknál nem nagyon látni, hogy mivel javulnának kategóriákat, elöl nagyon más szintet képviselnek, mint a Pacers.

Boston Celtics – Brooklyn Nets 01:30

A Cavs újabb blamája után még mindig reális esélyei vannak a Bostonnak a keleti első helyre, igaz, a sorsuk továbbra is a bajnok kezében van, hiszen a tiebreaker Jamesék mellett szól – jelenleg azonos mérleggel áll a két csapat. Thomasék mindenesetre nem tehetnek mást, mint hogy megverik az egyébként kirobbanó formában lévő, de mégiscsak ligautolsó Brooklynt, de ehhez mindenképpen stabilizálniuk kell magukat védekezésben, hiszen az elmúlt öt meccsből négyszer minimum 114 pontot kaptak, ami nem igazán fér bele – a Nets is megszórhatja őket, ha nem vigyáznak. Az erőviszonyok persze azért egyértelműek, és ha odafigyel a Celtics, akkor nem lehet kérdés a hazai győzelem, igaz, Amir Johnson kisebb sérüléssel bajlódik – az elmúlt öt meccsből négyet nyerő (!) Brooklynnál pedig Kilpatrick nem 100%-os.

Miami Heat – Cleveland Cavaliers 01:30

Saját magát bünteti (itt használhatnánk erősebb kifejezést is) megint a Cleveland, a gárda először meglepő zakót kapott otthon a Hawkstól, majd most egy agyonnyert meccset bukott el Atlantában, így ismét nehéz helyzetbe került: egy hosszabbításos, frusztráló vereség másnapján kell a mumusnak számító Heat otthonában pályára lépni. Irving 45 percet játszott tegnap, és egyébként is fáj a térde, kérdés, hogy milyen állapotban lesz, a back-to-backek második felén borzalmas mérlege van a Clevelandnek, ráadásul LeBron James visszatérése óta a csapat hihetetlenül gyengén teljesít Miamiban – plusz a Heat is motivált, hiszen még van esélye bejutni a rájátszásba. Nagyon érdekes meccs lesz, alapvetően nyilvánvalóan a Tristan Thompsont nélkülöző Cavs sikere a papírforma, de az említett tényezők, valamint az, hogy a Miami kissé váratlanul összekapta magát és győzött Washingtonban, erősen árnyalják a képet…

Chicago Bulls – Orlando Magic 02:00

Kötelező a győzelem a Chicagónak, hiszen nagy csatában van a gárda a Miamival a rájátszásba jutásért, és a Magic ellen, hazai pályán most már tényleg nem fér bele a hiba – pedig a gárda kikapott a Knickstől és a Netstől is az utóbbi három meccs alatt, nem lehet teljesen magabiztos. Dwyane Wade ugyan visszatért, de vele együtt is alulmaradtak legutóbb, kérdés, hogy most mennyire lesz acélos a társaság – a Magic azért most már hetek óta átjáróház védekezésben, nem is nagyon tud nyerni emiatt. A hazaiaknál Rondo, a vendégeknél Jeff Green bajlódik sérüléssel, de az biztos, hogy Paytonék támadásban termelni fognak, a Bullsnak tartani kell velük a lépést – vereség esetén bajba kerülhetnek, ha viszont nyernek, és a Heat kikap a Cavstől, akkor biztosítják a rájátszásukat.

Milwaukee Bucks – Charlotte Hornets 02:00

A Hornets elveszítette előző három meccsét, méghozzá 118, 112 és 121 kapott ponttal, így pedig hiába tüzelnek eredményesen a túloldalon, az eredmények nem jönnek – igaz, számukra már tét sincs, korábban eldőlt, hogy lemaradnak a rájátszásról. A Bucks ellenben motivált lehet, legutóbb sikerült javítaniuk három vereség után, és legalább védekezésben összekapták magukat, kérdés, hogy ezt fenn tudják-e tartani, illetve hogy mihez kezdenek a Charlotte dobógépeivel – nekik nagyon kellene a győzelem, ebből merítetnek annyi akaratot, hogy leküzdjék a már tét nélkül játszó vendégeket. Érdekes lesz, hogy Batumék játéka egyébként mennyire fog működni a Bucks sajátos small ballja ellen.

Detroit Pistons – Washington Wizards 02:00

A Wizards a Heat elleni vereséggel lépéshátrányba került, így most kérdés, hogy hogyan fogják fel a meccset – elengedik a Torontót és a keleti harmadik helyet, vagy még egyszer megrázzák magukat, és leverik a fáradtabb Detroitot. Ugyan nem erőltette meg magát túlságosan a Pistons előző este, de mégis csak back-to-backet játszik, bár Caldwell-Pope és Morris is pihent a Memphis ellen – játékban azért nagy különbség van a fővárosiak javára, csak éppen Wallék ezt nem sokszor mutatták meg mostanában. Ebben a csarnokban egyébként idén már egyszer kikapott a Washington.

Portland Trail Blazers – San Antonio Spurs 04:00

Tét nélküli meccs mindkét félnek, a Spurs biztosan második, a Denver veresége után pedig a Portland már biztosan nyolcadik, így aligha akarnak megszakadni – igaz, Gregg Popovich szerint pihent már mindenki eleget, most nem fogja kihagyni kezdőit, sőt, Green és Murray is visszatérhet még a rájátszás előtt. Kérdés, hogy a lendületben lévő Blazers hogyan áll a találkozóhoz, Lillardék nagyot harcoltak Nurkic nélkül az utóbbi időben, és most nem ártana nekik némi frissítés a GSW elleni párharc előtt – a center mellett Crabbe is sérült, és az utóbbi hetekben a többiek is 100%-on égtek. Idén 2-1-re vezet az egymás elleni párharcban a San Antonio, és ha nyerni akar a Portland, akkor azért lehet keresnivalója, a Lillard-McCollum kettős Parkeréket is megbüntetheti, igaz, cserébe viszont a palánk alatt nyomasztó lehet a Spurs fölénye, hiszen a magasember-állományokat nem igazán lehet összehasonlítani.

Los Angeles Clippers – Houston Rockets 04:30

A Rockets back-to-backet játszik, előző este Ariza, Gordon, Nené és Dekker nélkül nyertek Sacramentóban Hardenék, most viszont kategóriákkal nehezebb feladat következik: a remek formában lévő, motivált, pihentebb Clippers otthonában kell pályára lépniük. Kérdés, hogy a vendégek milyen kerettel állnak fel, mindenesetre a hazaiak a Spurs elleni sikerrel megelőzték a Jazzt, és pályaelőnyt érő helyen állnak, nagyon fontos nekik ez a találkozó is. Ha azt a védekezést meg tudják ismételni Chris Paulék, akkor nagy gondjuk nem lehet, bár a Rockets dobógépeire azért túl sok jó opciójuk nincs a periméteren, a small-ball is okozhat nekik gondokat, nem véletlen, hogy idén kétszer is simán kikaptak a Houstontól – viszont ez a Clippers most más, éles és jó formában van. A fő kérdés a Rockets összeállítása, de annyival fontosabb a meccs a hazaiaknak, hogy mindenképpen feléjük billen a mérleg nyelve előzetesen.

Golden State Warriors – Utah Jazz 04:30

A zsinórban tizennégy győzelemből érkező Warriors természetesen jelenleg mindenki ellen esélyes még akkor is, ha Steph Curry nem játszik – igaz, Steve Kerr szerint valószínűleg most ő is pályára fog lépni. Kevin Durant visszatért, a feladat az ő ritmusba hozása, kérdés, hogy ez hazai pályán mire lesz elég a motivált, kőkeményen védekező Jazz ellen, hiszen a vendégeknek élet-halál kérdés a győzelem, ha vissza akarják szerezni a nyugati negyedik helyet – az persze nem biztos, hogy ez élet-halál fontosságú, de mindenképp a Clippersszel kezdenek, nem mindegy, hogy pályaelőnyből vagy sem. A hazaiaknál Matt Barnes is sérüléssel bajlódik, ő lehet, hogy nem játszik, de Durant visszatérésével a szerepe is csökkent, így ez nem lesz annyira meghatározó – az már sokkal inkább, hogy mihez kezdenek Gobert-rel, és az Iguodala-Durant-Thompson-Green sor mennyire fogja meg Gordon Haywardot. George Hill játéka ezúttal is kérdéses a vendégeknél, pedig rá nagy szükségük lenne, egyes poszton borzasztó vékonyak nélküle.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus