Miamiben a Houston, Portlandben a Cavs (SPORT TV)

Két hibátlan csapat találkozik a Heat és a Rockets révén, a nap másik rangadóján LeBron Jamesék Portlandbe látogatnak.

Indiana Pacers – Milwaukee Bucks 01:00

Az Indiana már így is tekintélyes sérültlistával rendelkezik, bár David West és George Hill visszatérése is közelít – volt róla szó, hogy mindkettő pályára léphet akár már ezen a meccsen is. Rodney Stuckey viszont egészen biztosan kihagyja a derbit, miután megsérült az Atlanta ellen. Sloan ezzel még előrébb léphet, bár így is óriási meglepetést okoz a 14 pontos és 6,7 gólpasszos átlagával – ő és Chris Copeland (aki lehet, hogy New Yorkba kerül JR Smith-ért) húzzák eddig a csapatot. A Milwaukee Jabari Parkerrel már most előrébb tart, mint tavaly, viszont 16 mérkőzés óta nem nyertek idegenben – Indianában pedig még most sem könnyű ezt megtenni, főleg a meccsenkénti átlag 22 eladott labdával.

Miami Heat – Houston Rockets 01:30

A Heat meglepően jól nyitott és eddig hibátlan – Chris Bosh vezérletével eddig mindenki tudja a dolgát és jól is teszi azt. A Rockets azért más szint, hiszen ők is hibátlanok, méghozzá parádés játékkal, idénre már védekezésben is sokat fejlődtek, támadásban pedig továbbra is gyorsak és sokat dobnak. A Heatnél nincs igazi elit védő egyes és kettes poszton, jobb híján talán Deng küzdhet Harden ellen, a vendégeknél viszont a Beverley-Ariza páros sok mindent megoldhat a periméteren, főleg Howarddal kiegészülve a palánk alatt. Esélyesebb és jobb a Houston, a matchup-előny is náluk van (a védőgondok mellett Howard és Bosh harca sem egyenlő a palánk alatt), viszont otthon sok mindenre képes a Heat.

New York Knicks – Washington Wizards 01:30

A Knicks Carmelo Anthony vezérletével más csapat benyomását kelti, mint tavaly, pontosabb, koncentráltabb játékot játszanak, nem kapkodják el a támadásokat. A Wizards védekezése nem ugyanaz, mint tavaly, hiszen Ariza távozása mellett Beal sem bevethető, a helyén Temple kezdett eddig. Legutóbb Pierce kiállítása miatt Otto Porter is élete meccsét játszotta, összességében jó formában van a Washington, és a keret alapján esélyesebbek is – de a New York hazai pályán bárkire veszélyes és megtippelhetetlen, hogy melyik arcukat mutatják majd.

Toronto Raptors – Oklahoma City Thunder 01:30

A Thundernél Durant, Westbrook, Lamb, Morrow, McGary és Jerrett is sérült – sőt, tegnap Andre Roberson is beállt ebbe a sorba, nem túlzás, ha azt mondjuk, hogy alig akad öt bevethető játékosa Scott Brooksnak. Ilyen állapotban nem lehet tőlük igazán szoros meccset sem várni, a Jackson-Ibaka-Jones trió ehhez kevés. Pláne a büntetőkirály Raptors ellen, DeRozan és Lowry eddig még minden védelmen átment, ráadásul Valanciunasék is tudják őket támogatni belülről. Amir Johnson játéka mindenesetre kérdéses, a vasárnapi találkozót kihagyta bokasérülése miatt.

Chicago Bulls – Orlando Magic 02:00

A Bulls teljes kerettel állhat ki a korábbi gondok után, Derrick Rose és Taj Gibson is bevethető állapotban van. Jimmy Butler azonnal meccset nyert visszatérte után, így idén először állhat össze a kezdőötös Chicagóban. A Magic hiába játszik jól eddig, még nem sikerült nyerniük – az utolsó negyedben nem tudták felülmúlni ellenfeleiket. A hazaiak minden poszton jóval erősebbek, Vucsevicséknek nehéz dolguk lesz Noah-ékkal szemben, ugyanakkor Rose, Butler, Hinrich, Brooks könnyedén megszórhatják őket a periméterről is – toronymagas esélyesek a Bikák.

New Orleans Pelicans – Charlotte Hornets 02:00

Michael Kidd-Gilchrist bordája megrepedt és bár állapota hivatalosan day-to-day, nagy pénzt nem tennénk arra, hogy játszani is fog. A vendégek védekezése pedig kulcsfontosságú lesz, ugyanis a Pelicans alapvetően gyengén dob – ma hajnalban 33%-kal tüzeltek a Memphis ellen -, de ha Anthony Davist hagyják dominálni a festékben, komoly gondba kerülhetnek. Jobb kerettel rendelkeznek a vendégek, de ők sem álltak össze teljesen, ha Davist tudják limitálni, könnyen nyerhetővé válik a meccs számukra - ha nem, kevés sanszuk marad.

Portland Trail Blazers – Cleveland Cavaliers 04:00 (Sport2, ÉLŐ)

LeBron Jamesék a gyenge rajt után a Bullst verték hosszabbításban, de a játékuk továbbra sem állt még össze – ennek talán nincs is még itt az ideje. Aldridge és Love szép harcot vívhat erőcsatár poszton, Lillard pocsék dobóformája viszont a meccsbe kerülhet a hazaiaknak. Nélküle kevés lesz a ponterő, az ugyanis biztos, hogy a Cavsnek nem lesz gondja a támadójátékkal se akkor, ha Irving irányít, se akkor, ha James lesz agresszív – ha támadásban nem veszi fel a harcot az oregoni brigád, könnyedén kikapnak. Egyelőre egyszerű dolgokkal is meg lehet zavarni Blatt csapatát, de kérdés, ezeket meg tudják-e lépni a hazaiak.

Los Angeles Lakers – Phoenix Suns 04:30

A két csapat már találkozott ebben a szezonban, Dragicék könnyed győzelmet arattak – most sem várható nagyon más. A Lakers annyira katasztrofális főleg védekezésben, hogy jelenleg nem nagyon van esély bárki ellen meccset nyerni – persze előbb-utóbb ez a sorozat is megszakad. Kobe Bryant a liga legrosszabb +/- mutatójával bír jelenleg, de egy meccsen bármikor ledobhatja a szíjat és berámolhat bármennyi pontot, amivel nyerni tudnak. Azt viszont nem látni, hogy a Thomas-Bledsoe-Dragic triót ki és hogyan fogja meg a hazaiaknál, a villámléptű hátvédek remek teljesítménnyel húzzák csapatukat – Morrisék pedig hozzátesznek, amikor kell.

A meccsekhez élőképe streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus