Miami-Memphis a Sport TV-n, visszavághat a Spursnek az OKC

21:30-kor kezdődik a mai játéknap - idegenben javíthat a Boston - ki-ki meccs Minnesotában - pályán a nyugati éllovas Denver - mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a mérkőzések előtt.

 

Los Angeles Clippers - Detroit Pistons 21:30

Mindkét csapat egy "nem szép" vereség után próbálna javítani, a Clippers több jó meccs után 21 ponttal kapott ki Denverben, míg a Detroit mélyrepülése tovább folytatódott, legutóbb Blake Griffin nélkül Sacramentóban maradt alul. A vendégek játéka egyáltalán nem működik és bár Griffin visszatérhet, illetve a Clippers otthonában nyilván kettőzött motivációval lép majd pályára, a társaság hetek óta olyan gyenge, főleg idegenben, úgyhogy most bravúr lenne tőlük a győzelem. A LAC otthon azért masszív, sérültje nincs és megvannak a fegyverei ahhoz, hogy kihasználja a Pistons gyenge pontjait - a papírforma hazai sikert jósol. 

Miami Heat - Memphis Grizzlies 23:00 (00:00 Sport 1)

Igazi brusztolós, kemény mérkőzésre készülhetünk, ahol valószínűleg nem születik majd sok pont. A Miami két vereség után legutóbb 16 ponttal verte a Bostont és otthon most is jó esélyei lehetnek, míg a Memphis egy komoly vereségsorozatot tört meg azzal, hogy meglepetésre legyőzte a Spurst. Akkor az egyik kulcs mindenképpen Marc Gasol agresszivitása volt, kérdés, hogy most is hasonlóan feltüzelve lép-e parkettre a spanyol center, mert ha igen, akkor húzhatja magával a társait - ha ő extrát hoz, a csapatvédekezés pedig úgy harap majd, mint legutóbb, akkor idegenben is bőven lesz keresnivalójuk. Ha mindkét csapat a jobbik arcát mutatja, akkor szoros, kiegyenlített találkozóra számíthatunk, ahol a végjátékban elkövetett hibák, vagy megcsinált extra játékok dönthetnek - idei első meccsüket idegenben 100-97-re nyerte a Heat. 

Orlando Magic - Boston Celtics 1:00

A Boston több parádés meccs után legutóbb megégett Miamiban és most azt kellene bizonyítania Brad Stevens csapatának, hogy az csak egy kisiklás volt és az azt megelőző forma a valós - kérdés azért, hogy idegenben képesek-e hasonlóra Irvingék, mert az említett sikereiket otthon aratták. Az Orlando zsinórban négy vereséggel és egy hosszú idegenbeli túra után érkezik meg erre a találkozóra és elsősorban azt kellene összeraknia, hogy a jó kezdések után ne essen össze teljesen a csapat - mind a négy vereségnél az történt, hogy 15-20 pontos előnyt építettek fel Vucsevicsék, aztán simán leadták az egészet. A hazai pálya és a hazai közönség segíthet nekik ebben, idén egyszer már megverték a Bostont, különösebb sérültjük nincs, úgyhogy elvileg a feltételeik adottak - persze akárhogy nézzük, a Celticset megverni mindenhogy bravúr tőlük. 

Minnesota Timberwolves - New Orleans Pelicans 2:00

Igazi ki-ki meccs ez két közvetlen rivális között, hiszen jelenleg ugyanúgy 20-22-es mérleggel áll ez a két csapat és amennyit segíthet a Minnesotán a hazai pálya, annyira visszavetheti a back-to-back - előző este ebben a csarnokban kapott ki a gárda a Dallastól. A Pelicans jó formában van, az előző három meccsét megnyerte és december 31-én a Wolvest is legyőzte, igaz, akkor otthon játszott és idegenben sokkal-sokkal harmatosabb a társaság - csak 5-16-ra áll vendégként és egyébként ebben a csarnokban is kikapott már idén 107-100-ra. Meglátjuk, Anthony Davisék azért tényleg jó passzban vannak, Payton és Mirotic is visszatért már, ezen az estén elvileg Moore is bevethető lesz, úgyhogy mindenük megvan - ha a védekezésüket komolyabb csapat ellen is össze tudják rakni úgy, mint az utóbbi meccseken, akkor bőven lesz esélyük a fáradtabb Minnyvel szemben. 

Oklahoma City Thunder - San Antonio Spurs 2:00

Ez a mérkőzés most nagyon-nagyon kellene a Thundernek és nem csak azért, mert két napja egy dupla hosszabbításos drámában kapott ki a Spurstől, hanem azért is, mert zsinórban három vereségnél tart és lemaradt a Nuggets-Warriors párostól, sőt, újabb vereség esetén vissza is csúszik a tabellán. Otthon azért jó esélyei lehetnek a Donovan-legénységnek, a San Antonio idegenben sokkal kevésbé meggyőző eddig, mint saját közönsége előtt, viszont az OKC sikeréhez most már mindenképpen vissza kellene hozni a korábbi védekezést, mert az utóbbi mérkőzéseken ezt nagyon elengedték Westbrookék, ezért is kerültek gödörbe. Azt azért nem nagyon várhatják a texasiak, hogy megint 14/14 triplával kezdenek, Aldridge pedig megint karriercsúcsot dob, de a nyomás nem is feltétlenül rajtuk van, sokkal inkább a Thunderen.

Phoenix Suns - Denver Nuggets 3:00

Kötelező mérkőzés a Denver számára, hiszen nyugati listavezetőként érkezik meg a konferencia messze tökutolsó csapatához. Persze árnyalhatja a képet, hogy a Nuggets vendégként jóval szerényebb eddig, mint otthon, ahol a liga legjobb mérlegével bír, de hol máshol nyerne idegenben, ha nem Phoenixben? Igaz, a Suns a legutóbbi hazai meccsét megnyerte a Dallas ellen és a hírek szerint most már Devin Bookert is visszakapja, kiegészül a keret, miközben a Denvernél Gary Harris játéka kérdéses - viszont most már Will Bartoné is az, van rá esély, hogy a hónapok óta sérült játékos visszatér ezen a hétvégén.

Utah Jazz - Chicago Bulls 4:00

Mindkét csapat back-to-backet játszik, a Utah a Lakers elleni sima győzelem, a Bulls pedig a Warriors elleni, borzasztóan nagy vereség másnapján. Markkanenék tartás nélkül kaptak 146 pontot a címvédőtől és zsinórban hatodszor kaptak ki, valami megint nincs a helyén náluk, míg a Jazz esetében pont ellenkezőleg, egyre stabilabbá és jobbá vált a társaság mostanában, ennek eredményeként egy mostani győzelemmel fél meccsre megközelítheti a nyugati nyolcadik Lakerst. Egyes poszton továbbra is hiányzik a Rubio-Exum-Neto trió, de Mitchell és a csapatjáték a LAL ellen is megoldotta ezt, ha a védekezésükön nem lazítanak, Mitchell pedig nem fog ki rossz napot, akkor most is masszív favoritok. 

Sacramento Kings - Charlotte Hornets 4:00

Ebben a párosításban a Hornets játszik back-to-backet, méghozzá egy ötmeccses idegenbeli túra utolsó állomásaként, ez Walkeréknél komolyabb csapatok teljesítményét is jelentősen le szokta rontani, ők pedig egyébként is nagyon rossz formában vannak. A Kings sem brillírozik, de legutóbb azért hozta a kötelezőt otthon a Detroit ellen és ha idegenben nem is, de hazai pályán azért még tartja magát. Sokszor leírtuk már, de most is megtesszük, hogy Foxék ellen back-to-back játszani nagyon nehéz, mert olyan gyorsak, hogy nem nagyon lehet tartani a tempójukat, ezek alapján pedig természetesen most is a hazaiak tűnnek esélyesebbnek - a gyengébb védekezésüket nem biztos, hogy a jelenlegi Charlotte képes megbüntetni. 

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus