Mihez kezd a Spursszel a Griffin nélküli Clippers?

Nyugati rangadó Los Angelesben - a Pacers meg tudja állítani Isaiah Thomast? - Brooklynban a GSW - visszavonultatják Shaq mezét Miamiban.

 

Indiana Pacers – Boston Celtics 01:00

A Boston megnyerte az előző két meccsét, mindkettőt idegenben, így most is jó esélyekkel indul, ráadásul Isaiah Thomas parádés formában van – legutóbb 44 pontos karriercsúcsot szórt, visszatérése óta megállíthatatlan. A Pacersnek van már erről tapasztalata, a két csapat előző összecsapásán is az irányító volt a döntő faktor, így most is az ő kikapcsolása lehet döntő a hazaiak szempontjából. George-ék továbbra is nagyon ingadozó formát mutatnak, legutóbb a New Yorktól kaptak ki, és bár a 11-4-es hazai mérlegük imponáló, a Boston 10-7-et produkált idegenben, és kicsit sem jönnek zavarba vendégként.

Brooklyn Nets – Golden State Warriors 01:30

Ez kötelező a GSW számára, a Nets borzalmas védekezését csak időnként tudja ellensúlyozni egy-egy extra este a túloldalon, de a Warriors gépezetét túldobni nem nagyon lehet – minőségi védekezés nélkül nagyon minimális az esély a sikerre. Duranték jó formában is vannak, és bár idegenben voltak szenvedős meccseik, most nagy meglepetés lenne, ha nem hoznák simán a győzelmet.

New York Knicks – Orlando Magic 01:30

A New York az Indiana elleni második félidőben összeszedte magát, ismét büntetett a Rose-Anthony-Porzingis trió, és ha ők elkapják a fonalat, nagyon nehéz megállítani a csapatot. A Magic védekezése az elmúlt meccseken nem volt túl biztató, és csak akkor volt esélyük, ha extrán támadtak, ezt viszont rendszeresen meg is tudták tenni – többé-kevésbé működik a gépezet kint-bent, és a kispad is sokat tud hozzátenni. Mindkét oldalnak megvannak a biztos fegyverei, kérdés, hogy ki lesz hatékonyabb, Anthony melyik arcát mutatja például, illetve hogy hátul ki tud egy fokkal keményebb lenni – a Knicks 10-4-re áll otthon, de a Magic idegenben remekel, és 8-7 a mérlege.

Miami Heat – Los Angeles Lakers 02:00

Mindkét csapatnak nagyon kellene a győzelem, a Heat rendszeresen közel áll ehhez jobb csapatok ellen is, de az egészen botrányos büntetőzés miatt rendre vereség a vége – a liga leggyengébb csapata a Miami ezen a téren. A Lakers már sorozatban hatodik idegenbeli meccsét vívja, és nincs túl jó állapotban a csapat, ráadásul sorra szenvedi el a vereségeket, és bár pár hete még a playoffról beszélgettünk velük kapcsolatban, most 11-20-szal állnak, és csak a Portland gyengélkedése miatt vannak partiban. Támadópotenciált tekintve a vendégek, védekezésben a hazaiak vannak fölényben, de a saját közönség és az, hogy pihentebb a társaság, a Heat mellett szólhat – náluk Ellington, Waiters és McGruder, a Lakersnél Nance, Black és Calderon sérült. Érdekesség, hogy a floridaiak most vonultatják vissza a 2006-os bajnoki cím egyik alapja, a legszebb éveit a Lakersnél töltő Shaquille O'Neal mezét.

Los Angeles Clippers – San Antonio Spurs 04:30 (Sport1 - ÉLŐ)

A játéknap rangadóját Los Angelesben vívják, bár Blake Griffin hiányában a Clippers egyik fő fegyvere nélkül áll majd ki. A Paul-Redick-Jordan tengely legutóbb hozta a meccset a Denver ellen, a small-ball működött, de a Spurs védekezése egészen más kategória, a vendégek rendre hozzák a szoros meccseiket, ráadásul idegenben csak egyszer veszítettek eddig. Kérdés, hogy Paullal mihez kezdenek azért, mert egyes poszton vannak gondjaik hátul, de ezt csapatként általában megoldják, és a sokszor parádés Clippers-paddal is tarthatják a lépést – igaz, Ginobili nem játszik, az ő hiányát azért megérezhetik. Mindenképp színvonalas csatára számíthatunk, a hazaiak védekezése is ott van az elitben, nem lesz könnyű dolguk Leonardéknak.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus