Mihez kezd a Spurs-védekezéssel az Atlanta?

Leonardékhoz látogat a Hawks - pályán a Golden State és a Cleveland - megtörné a rossz szériát a Mavs - a Toronto is átlép a Wizardson?

 

Washington Wizards – Toronto Raptors 01:00

A Washington eddig finoman szólva sem váltja be a hozzájuk fűzött reményeket, jelenleg negatív mérleggel állnak és olyan komoly vereségeket gyűjtöttek már be idén, amiket még a Philly is megirigyelhet – rögtön egy ilyen után érkeznek back-to-back a Toronto ellen. A Torontónak is voltak nagyon gyenge meccsei már, de most sorozatban három komoly győzelemből érkeznek, Valanciunas kiesése sem rengette meg őket, és a Scola-Biyombo páros remekül illik Lowry-ék mellé. A kulcs valószínűleg a hazaiak védekezése lesz, mert a győzelmeik és a vereségeik között nagyjából húsz kapott pont a különbség, ebben pedig köröket ver rájuk az utóbbi négy találkozón az ellenfeleit átlagban 90 ponton tartó Raptors…

Cleveland Cavaliers – Brooklyn Nets 01:30

Ugyan idegenben komoly gondokkal küzd a Cavs, saját közönsége előtt még nem veszített mérkőzést ebben a szezonban, és elég meglepő lenne, ha a Nets törné meg ezt a szériát. A vendégek idegenben 1-9-re állnak, a támadójátékuk szinte teljesen a két magasemberükre koncentrálódik (a periméterről sokszor teljesen veszélytelenek), Joe Johnson pedig saját pályájuktól távol 30% alatt dob eddig mezőnyből. Minden a Cleveland mellett szól, akik a kemény védekezés mellett otthon kategóriákkal jobban dobnak, mint idegenben, ráadásul már bevethető Mozgov, Mo Williams és Dellavedova is.

Dallas Mavericks – Denver Nuggets 02:30

A Dallas sorozatban három vereség után próbálja újra elkapni a ritmust, a sikertelen idegenbeli túra után saját közönsége előtt törné meg a rossz sorozatát. Rájuk nagyon jellemző eddig, hogy idomulnak az ellenfelekhez, és egy jól támadó csapat ellen ők is jól dobnak, egy gyengébb ellen viszont ők is szenvednek – kérdés, hogy a Nuggets melyik arcát mutatja most. Gallinariék tegnap 80 pontot tudtak dobni a San Antoniónak, és összességében a jobb csapatok ellen nagyon simán kapnak ki, főleg idegenben, és a periméter-védekezésük finoman szólva sem villog – ezt használhatja ki leginkább a Dallas. A hazaiaknál JJ Barea nem léphet pályára, a vendégeknél pedig Kenneth Faried nem bevethető továbbra sem.

San Antonio Spurs – Atlanta Hawks 02:30

A Spurs hazai pályán még mindig veretlen, a viszonylag lassú támadójáték, a ligaelső védekezés és az MVP-formában kosarazó Kawhi Leonard eddig egy parádés, 13-3-as mérleget eredményezett összességében. A Hawks a korábbi gödörből igyekszik kimászni, tegnap 116 pontot dobtak a Memphisnek, de nagyon más stílust képviselnek, mint a San Antonio, kérdés, hogy ki tudja jobban ráerőltetni a másikra az akaratát. Hazai pályán mindenképpen Gregg Popovich együttesének van erre több esélye, ráadásul a back-to-back első felét kihagyó Duncan-Ginobili páros is visszatérhet ma, míg a vendégeknél az ex-Spurs-játékos Tiago Splitter továbbra sem bevethető.

Utah Jazz – New Orleans Pelicans 03:00

A sorozatban három győzelem és az összeálló támadójáték egyre több bizakodásra adott okot a New Orleansnál, ám tegnap megsérült Anthony Davis, a csapat pedig vereséget szenvedett – 4-12-es mérleggel, a legjobb játékos nélkül back-to-back második felén elutazni az egyik elit védőcsapathoz nem túl örömteli. A Jazznél sincs minden rendben, ugyan a 7-7-es mérlegük jelenleg nem mutat rosszul, de Rodney Hood és Trey Burke is hátsérüléssel bajlódik, igaz, ennek ellenére legyőzték legutóbb a Clipperst. A védekezésük természetesen továbbra is ligaelit, Haywardnak pedig általában jól megy a Pelicans ellen, így joggal bízhatnak benne, hogy a vezérét vesztő, védekezésben pedig nagyon harmatos vendégek ellen nyerni tudnak.

Portland Trail Blazers – Los Angeles Lakers 04:00

A Portland két meccset tudott megnyerni az elmúlt három hétben, méghozzá a Clippers és a Lakers ellenit – ezek után nyilván örömteli esemény számukra, hogy Kobe Bryantéket látják vendégül. A hazaiaknál egyébként a védekezés kezdett éledezni az utóbbi időben, a Chicagót is megfogták és az utóbbi hat ellenfelüket 40%-on tartották – ez nem túl jó előjel a továbbra is nagyon gyengén teljesítő arany-lilák számára. Byron Scott végre elkezdett több lehetőséget adni D’Angelo Russellnek, és ezúttal sem lehet semmi más józan cél, csak hogy a fiatalok tapasztalatot szerezzenek – aztán hogy ebbe ezen az estén hogyan rondít bele Kobe Bryant, azt majd meglátjuk.

Golden State Warriors – Sacramento Kings 04:30

Nincs új a nap alatt, a címvédő Golden State továbbra is veretlen, 17-0-s mérlege több mint impozáns, a könnyedség és az a fölény, amivel megnyerik a meccseiket, pláne páratlan. Tegnap 135 pontot dobtak Phoenixben, Steph Curry úgy jutott el 41 egységig, hogy a teljes negyedik negyedet kiülte, és a kezdők közül csak Draymond Green játszott 30 percnél többet, így a back-to-back ellenére is viszonylag friss lehet a gárda. A Kings is játszott tegnap, hazai pályán kapott ki a Minny-től, és DeMarcus Cousins valószínűleg ezt a mérkőzést is kihagyja hátfájdalmai miatt – nélküle a vendégek játéka is a periméter felé tolódik, márpedig a GSW a triplák levédésében is ligaelit. Meg kell említenünk még a Sacramento védekezését is, amely az utóbbi három meccsen 115 pontot kapott átlagban, ez sosem jó ómen az Oracle-ben…

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus